Bästa ansiktskrämen 2024

Ansiktskrämen är en av de viktigaste och mest grundläggande produkterna i hudvårdsrutinen. Krämen ska ge huden fukt och näring samt skydda mot yttre faktorer.

Bästa ansiktskrämen

Det är också en av de dyrare hudvårdsprodukterna och därför är det viktigt att välja rätt i djungeln av krämer. Dels är det viktigt att du väljer en kräm som passar din hudtyp, men även din ålder och eventuella hudproblem. Här kan du läsa mer om olika ansiktskrämer och hur du väljer en som passar just din hy.

Bäst i test 2024 – Topplista

Det finns massor av bra krämer på marknaden och för att göra det lättare för dig att välja har vi valt ut tre favoriter i olika prisklasser som är bäst i test. Vi har även en extra kräm med uppstramande effekt som vi vet att många läsare tycker om.

Du kan läsa mer om de olika produkterna längre ner i texten.

Tips på prisvärd kräm

Om du letar efter en bra kräm utan att göra hål i plånboken är Revitalift Laser från L’Oréal Paris ett bra val. Krämen är testets vinnare i budgetkategorin eftersom det är en prisvärd och effektiv anti age-kräm.

En prisvärd budget anti age-kräm

Den har en trippelverkan mot ålderstecken genom att reducera rynkor, göra huden fastare och definiera konturerna. Formulan innehåller hyaluronsyra som är en aktiv ingrediens som är särskilt bra för att återfukta huden och på så sätt förbygga rynkor. Krämen appliceras varje morgon med cirkulära rörelser på en ett rengjort ansikte och dekolletage. Den har ingen solskyddsfaktor så glöm inte bort att applicera det efter!

Ansiktskräm mot rynkor (anti-age)

Ansiktskräm mot rynkor

Det finns massor med bra krämer som förbygger fina linjer och andra ålderstecken. En av bästa krämerna mot just rynkor är NCEF-Reverse Cream från Filorga. Det är ett franskt varumärke som blivit mycket populärt tack vare deras effektiva anti age-produkter till ett rimligt pris. Den här krämen är även testets vinnare i mellankategorin.

Krämen passar alla hudtyper och framför allt torr och mogen hy. Det är en multifunktionell kräm som återfuktar, slätar ut, mattifierar och jämnar ut hudtonen. Resultatet är en hy med mer lyster och mindre synliga linjer. Krämen innehåller sheasmör för extra näring. Den innehåller även beprövade aktiva ingredienser som hyaluronsyra, kollagen och vitamin A, H och E. Applicera varje morgon och kväll. Glöm inte att applicera solskyddsfaktor efteråt om du använder NCEF-Reverse Cream på dagen.

Bästa ansiktskrämen för mogen hy

Anti-age-produkter kan användas både i förebyggande syfte samt för att minimera redan synliga ålderstecken på en mogen hy. Med åldern är det extra viktigt att tillföra mycket fukt och näring till huden. Ceramide Lift & Firm Advanced från kultvarumärket Elizabeth Arden är en storfavorit.

Fuktkräm för mogen hy

Det är en effektiv fuktighetskräm som har en åldersförebyggande effekt. Den ger huden volym, textur och har en uppstramande effekt. Det hjälper till att återupprätta fuktbalansen i hyn. Ytterligare ett stort plus är att krämen har solsyddsfaktor 30 vilket minskar risken för uppkomsten av nya ålderstecken och linjer.

Bästa uppstramande ansiktskrämen

Letar du efter en ansiktskräm som hjälper till att ge din hud en fastare och mer ungdomlig känsla? Då kan du vara intresserad av ansiktskrämer med uppstramande egenskaper. Dessa krämer är utformade för att främja hudens elasticitet och minska uppkomsten av fina linjer och rynkor.

När du letar efter en sådan kräm är det viktigt att titta efter nyckelingredienser som har visat sig vara effektiva för uppstramning och fasthet. Här är några ingredienser att hålla utkik efter:

 • Peptider: Peptider är små proteinderivat som kan hjälpa till att stimulera produktionen av kollagen, vilket är avgörande för hudens fasthet.
 • Retinol: Retinol, en form av vitamin A, är känt för sin förmåga att främja hudförnyelse och minska rynkor.
 • Hyaluronsyra: Hyaluronsyra är en kraftfull fuktgivare som kan bidra till att hålla huden återfuktad och plumpad, vilket ger intrycket av fastare hud.
 • Antioxidanter: Antioxidanter som vitamin C och E kan hjälpa till att skydda huden mot skadliga fria radikaler och främja fasthet.
 • Kollagen: Krämer som innehåller kollagen eller kollagenstimulerande ingredienser kan vara användbara för att förbättra hudens elasticitet.

För att hitta den bästa ansiktskrämen med uppstramande effekt för din hud är det viktigt att överväga din hudtyp och eventuella specifika behov. Vi kan tipsa om att använda en övernatten kräm om heter Overnight Transformation Complex från Exuviance. Den är intensivt återfuktande och revitaliserande med PHA för natten som stärker hudens egen skyddsbarriär.

Vad är egentligen en ansiktskräm?

En ansiktskräm är en hudvårdsprodukt som är speciellt utformad för att vårda och behandla huden på ansiktet. Ansiktskrämer kan innehålla olika typer av ingredienser som är lämpliga för olika hudtyper och hudproblem, såsom återfuktande, närande, och lugnande.

Ansiktskrämer används vanligtvis efter att huden har rengjorts och tonats, och de kan användas på morgonen och/eller på kvällen (så kallad dagkräm eller nattkräm), beroende på vad som passar dig bäst. Ansiktskrämer kan också användas i kombination med andra hudvårdsprodukter, såsom serum och ögonkräm, för att ge huden en mer omfattande vård.

Det finns många olika sorter av ansiktskrämer på marknaden, så det kan vara svårt att välja rätt kräm. Det är därför vi listar och tipsar om olika krämer på den här sajten!

När ska jag använda en dagkräm och nattkräm?

Dagkräm och nattkräm är två olika typer av hudvårdsprodukter som är speciellt utformade för att vårda huden på olika sätt.

Dagkräm är en hudvårdsprodukt som är speciellt utformad för att skydda huden mot skadliga miljöfaktorer såsom UV-strålar och föroreningar, samt att återfukta och näring till huden under dagen. Dagkräm appliceras vanligtvis på morgonen efter att huden har rengjorts och tonats.

Nattkräm är en hudvårdsprodukt som är speciellt utformad för att vårda huden under natten, när huden är mest aktivt reparerande. Nattkräm kan innehålla olika typer av ingredienser som hjälper till att återfukta, näring, och reparera huden under natten, såsom retinol och kollagen. Nattkräm appliceras vanligtvis på kvällen efter att huden har rengjorts. Nattkrämen är tjockare i sin konsistens och är mer återfuktande och fet än dagkrämen.

Bra ansiktskräm för 40, 50 och 60 år+

Olika åldrar har olika hudvårdsbehov. När du kommer upp i 40, 50 och 60-årsåldern är det viktigt att du ger huden rikligt med fukt och näring. Med åldern tappar huden sin förmåga att binda fukt vilket gör att huden blir slappare. Därför är återfuktande krämer avgörande för att återställa fuktbalansen och förebygga ålderstecken.

Första rynkor vid 40 år

Vid 40 års ålder rekommenderas Extra-Firming Day från det franska märket Clarins. Vid den här åldern har de flesta fått sina första rynkor och märker att huden förlorat sin elasticitet till viss del. Extra-Firming-serien är särskilt framtagen för att hjälpa till att bibehålla fasthet, smidighet och en lysterfull hud till kvinnor i 40-års åldern. Den ger en utjämnade och utslätande effekt där rynkorna minimeras. Krämen appliceras varje morgon.

Få mer ungdomlig hud vid 50 år

Vid 50 års ålder rekommenderas Flawless Future Powered by Ceramide™ Moisture Cream från Elizabeth Arden. Det är en lätt och mycket återfuktande kräm som fungerar för alla hudtyper. Den har en uppljusande effekt och är därför särskilt bra för dig som vill minska missfärgningar i huden, exempelvis hyperpigmenteringar och andra solskador. Det hjälper även att minska synligheten av fina linjer och porer. Den innehåller solskyddsfaktor 30 och bör appliceras varje morgon på ansikte och hals. Resultatet är en hud som känns ungdomligare, slätare och fastare.

Minska ålderstecken vid 60 år+

Vid 60 års ålder rekommenderas Cellular Performance från det japanska lyxmärket Sensai. Det är en dyr, men fantastiskt bra hudkräm för dig som vill minska synligheten av rynkor och andra ålderstecken. Cellular Performance är även vinnare i premiumkategorin i vårt bäst i test.

Krämen passar även yngre och äldre kvinnor som vill letar efter en mycket effektiv ansiktskräm mot rynkor. Cellular Performance har en avancerad trippelteknologi med tre funktioner för att bekämpa rynkorna. Gammalt kollagen reduceras, nytt kollagen skapas och det befintliga kollagenet skyddas. Genom att påskynda kollagenomsättningen ger krämen en långtidsverkande effekt på huden och fyller ut rynkor inifrån. Resultatet är en fastare och slätare hud med mer lyster. En mycket lyxig hudkräm som passar dig som vill unna dig det bästa!

Ansiktskräm för torr hy

Om du har torr eller uttorkad hy är det risk att de fina linjerna syns tydligare. Därför är det viktigt att välja en närande dagkräm som ger intensiv fukt. Pro-Collagen Marine Cream Ultra Rich från Elemis är en rik kräm som minskar djupet av rynkorna samt förbättrar hudens spänst, ton och återfuktning.

Krämen är rik på antioxidanter, aminosyror och vitaminer. Den kan även användas i förebyggande syfte för att minska uppkomsten av fina linjer. Det är en mycket dryg kräm och du behöver bara en ärtas storlek vid varje användning. Applicera över ansikte, hals och dekolletage varje morgon och avsluta med solskyddsfaktor.

Tips på kräm mot känslig hy

En känslig hud blir lättare röd och irriterad och kan visa rodnad och utslag vid användandet av vissa hudvårdsprodukter. Därför är det extra viktigt att du som har känslig hud väljer en kräm med skonsamma ingredienser. White Magnolia Cream Absolute från Decléor är en lyxig kräm som är lika effektiv som den är snäll mot huden.

Den innehåller naturliga oljor från magnolia, pion extrakt, litchi extrakt, rhodoila crenulata samt mango och sheasmör. De aktiva oljorna har en lugnande effekt på huden samtidigt som de arbetar på hudens fasthet och fyllighet. Huden får ny lyster och känns fastare efter ett par veckors användning. Ytterligare fördelar är den goda doften och den vackra guldfärgade burken.

Ansiktskräm med SPF

Solens strålar är en av hudens värsta fiender. För mycket solexponering ger tidiga ålderstecken i form av rynkor och ojämn hudton. Därför är det extra viktigt att applicera solskyddsfaktor för ansiktet dagligen om du vill arbeta mot rynkor.

Allt fler dagkrämer väljer att inkludera spf i formulan vilket gör att du inte behöver applicera solskyddet separat. Det är både ekonomiskt och minskar risken för att du ska slarva med solskyddet, men det är mycket viktigt att kontrollera att krämen innehåller tillräckligt hög solskyddsfaktor. Välj alltid minst solskyddsfaktor 30, men allra helst 50.

Storfavoriten Dynamic Skin Recovery från Dermalogica är ett utmärkt val om du vill ha en dagkräm med högt solskydd. Det är en mellanlätt kräm som inte ger den typiska vita hinnan som andra solkrämer ger. Dessutom innehåller den polypeptider, glukosamin och sojaproteiner som stimulerar kollagensyntesen och ger huden ett antioxidativt skydd mot fria radikaler.

Krämen hudens spänst och lyster samtidigt som den förebygger hudåldrande. Den passar alla hudtyper. För bästa resultat bör den appliceras generöst över ansikte, hals och dekolletage minst 30 minuter innan solexponering. Krämen kan användas året runt.

Ekologisk ansiktskräm

Om du letar efter en ekologisk kräm med med naturliga ingredienser är Skin Perfect Moisturiser från M Picaut Swedish Skincare ett mycket bra val. Det är en avancerad kräm med högeffektiva, naturliga peptider och aktiva ingredienser från ekologiska odlingar.

Den innehåller bland annat havtorn och olika essentiella fettsyror som ger näring och skyddar huden. Krämen är fuktighetsbindande och stimulerar nybildandet av kollagen vilket ger en minskning av fina linjer. Den passar alla hudtyper, även känslig hud tack vare en allergenfri doft.

Bra ansiktskräm för ungdom

Bästa ansiktskrämen för din hud

Även yngre personer behöver vårdande hudvårdsprodukter, men behovet skiljer sig dock en den från en mogen hy. En ungdomlig hy behöver framför allt produkter som arbetar förebyggande.

Samtliga hudtyper behöver fukt och därför är Smart SPF15 från Clinique ett bra val. Det är en fuktkräm som gör huden slätare och jämnare. Fuktbarriären stärks och huden ser friskare ut. Dessutom innehåller den aktiva ingrediensen hyaluronsyra.

Tecken på att du behöver en ansiktskräm

Här är några tecken på att du kan behöva en ansiktskräm:

 1. Torr hud: Om du har torr hud kan du behöva en ansiktskräm som är återfuktande och närande.
 2. Glansig hud: Om du har glansig hud kan du behöva en ansiktskräm som hjälper till att matta ner huden och balansera oljeproduktionen.
 3. Röd och irriterad hud: Om du har röd och irriterad hud kan du behöva en ansiktskräm som är lugnande och mjukgörande.
 4. Förtida ålderstecken: Om du har förtida ålderstecken, såsom rynkor och mörka ringar under ögonen, kan du behöva en ansiktskräm som hjälper till att reducera dessa tecken.
 5. Skadad hud: Om du har skadad hud, till exempel solskadad hud eller hud som har fått skador av kyla, kan du behöva en ansiktskräm som hjälper till att återställa hudens naturliga barriärfunktion.

Det är viktigt att välja en ansiktskräm som är lämplig för din hudtyp och som har ingredienser som är effektiva vid behandling av dina specifika hudproblem. Du kan också rådfråga en hudläkare eller hudterapeut om vilken ansiktskräm som kan vara lämplig för dig.

Hur applicerar man ansiktskrämen på ansiktet?

Här är några steg som du kan följa när du applicerar ansiktskrämen på ansiktet:

 1. Rengör huden: Först bör du rengöra huden och porerna noga för att få bort smink, smuts, och överflödig olja.
 2. Tonisera huden: Använd en toner för att balansera hudens pH-värde och för att få bort eventuella rester av rengöringen.
 3. Använd speciellt serum: Serum innehåller vanligtvis höga koncentrationer av aktiva ingredienser och är lämpligt att använda före krämen.
 4. Applicera ansiktskrämen: Ta en liten mängd ansiktskräm och massera den försiktigt in i huden på ansikte, hals, och dekolletage.
 5. Avsluta med en ögonkräm: Använd en ögonkräm speciellt utformad för att vårda huden runt ögonen.

Det är viktigt att använda ansiktskrämen regelbundet för att få bästa resultat. Du kan använda krämen på morgonen för att förbereda huden för en lång dag.

Ska man välja en dyr eller billig ansiktskräm?

Det kan vara svårt att veta om man ska välja en dyr eller billig ansiktskräm, eftersom det finns för- och nackdelar med båda alternativen.

Fördelarna med dyra ansiktskrämer kan vara att de oftast innehåller högkvalitativa och effektiva ingredienser, och att de kan ha en mer luxuös konsistens och doft. De kan också ge mer synliga resultat på huden.

Nackdelarna med dyra ansiktskrämer kan vara att de kan vara dåligt ekonomiskt för många människor, och att det kan ta längre tid att se resultat eftersom det kan behövas mer av produkten för att uppnå önskade resultat.

Fördelarna med billiga ansiktskrämer kan vara att de är lättillgängliga och billigare än dyra alternativ. De kan också fungera lika bra som dyra ansiktskrämer för vissa personer.

Nackdelarna med billiga ansiktskrämer kan vara att de kan innehålla mindre effektiva eller skadliga ingredienser, och att de kan ha en mindre lyxig konsistens och doft. De kan också ge mindre synliga resultat på huden.

Ansiktskräm för män

Även män behöver vårdande hudvårdsprodukter. Slarv med hudvården ger djupare och tydligare rynkor, men med en återfuktande kräm kan de fina linjerna reduceras.

Män kan givetvis använda samma hudvårdsprodukter som kvinnor, men vissa föredrar krämer med mer maskulina dofter. En favorit är Force Supreme från Biotherm Homme. Det är en svalkande och uppfriskande anti-aging gel som återfuktar och stärker huden. Gelen återuppbygger hudens skyddsnät och har en utjämnande effekt.

Varför använda återfuktande ansiktskräm?

Fukt är den gemensamma nämnaren för samtliga krämer i detta bäst i test. Alla hudtyper och hudtillstånd behöver fukt. Det gäller framför allt om du vill motverka fina linjer.

Med åldern minskar hudens naturliga förmåga att binda fukt och därför behöver du hjälpa den på traven genom att applicera en återfuktande kräm. Håll gärna utkik efter återfuktande ingredienser som hyaluronsyra, peptider och ceramider när du väljer hudkräm.

css.php