Få bort rynkor under ögonen

Rynkor under ögonen är ofta något som förknippas med åldrande och dålig livsstil vilket gör att de för det mesta upplevs negativt. Här ger vi dig tips på hur du kan få bort rynkor under ögonen med anti-age krämer.

Få bort rynkor under ögonen

Rynkor runt ögonen beror på att huden åldras och förlorar sin elasticitet. Huden kan även få pigmentfläckar och större porer när den åldras.

Att ha rynkor vid sidan av ögonen kan många gånger bli charmigt eftersom de kan ses som ett glädjetecken. Men när vi börjar få rynkor på fel ställen kan det istället bli ett problem eftersom rynkorna kan ge fel budskap via kroppsspråket. Vi har därför valt att dela med oss av våra två bästa tips för att få bort rynkor under ögonen.

Ögonkräm med anti-age får bort rynkor under ögonen

Ögonkräm med anti-age

Bästa tipset för att bli av med rynkor under ögonen är Rénergie Multi-Lift Eye Cream från Lancôme. Den här krämen är beprövad och omtyckt av många. När du läser recensioner om krämen så ser du att den ofta har fått 5/5 stjärnor.

Det bästa sättet att bli kvitt oönskade rynkor under ögonen är att använda återfuktande antirynkkrämer som är anpassade för ögon. Undvik att torka ut huden runt ögonen eftersom det gör att fler rynkor uppstår. Det är därför  även bra att använda solglasögon på sommaren för att minska solens påfrestning på huden. Huden runt ögon är tunnare än på resten av kroppen vilket gör den extra känslig för uttorkande medel och solens strålar.

En annan omtyckt kräm som hjälpt många med rynkor under ögonen är Total Eye Lift från Clarins . Krämen minskar inte endast antalet rynkor under ögonen utan ger även en härlig lyster som får dig att se piggare ut. Ögonen känns återfuktade och det finns ett UV- skydd som gör att du inte behöver bekymra dig för solen vintertid. Du bör dock alltid använda solskydd på vår och sommar för att minska solens påfrestning på huden.

Vad är det som gör att rynkor bildas under ögonen?

Det finns många faktorer som kan bidra till att rynkor bildas under ögonen, inklusive åldrande, solskador och genetiska faktorer. Ögonen är ett område på ansiktet som är känsligt för åldrande eftersom huden runt ögonen är tunn och saknar fettlager, vilket gör den mer benägen för rynkor.

Andra faktorer som kan bidra till rynkor under ögonen inkluderar:

 • Dålig sömn: Dålig sömn kan orsaka svullnad och mörka ringar under ögonen, vilket kan ge intryck av rynkor.
 • Torr luft: Torr luft, till exempel i luftkonditionerade rum, kan orsaka huden att torka ut och bli torr, vilket kan ge intryck av rynkor.
 • Rökning: Rökning kan orsaka skador på huden och påskynda åldrandeprocessen, vilket kan ge intryck av rynkor.
 • Dålig hudvård: Att inte använda fuktkräm och solskyddskräm kan orsaka huden att torka ut och bli torr, vilket kan ge intryck av rynkor.
 • Överdrivet tvättande och torkning av ögonen.

Hur få bort kråksparkar?

Kråksparkar är de linjer som bildas i utkanten av ögonen och vid mungiporna och kan orsakas av åldrande, solskador, muskelspänningar, ansiktsuttryck och rökning. Här är några saker du kan prova för att förbättra utseendet på kråksparkar:

 1. Använd en ögonkräm med hudföryngrande ingredienser: Fuktkrämer som innehåller retinol, kojinsyra och peptider kan hjälpa till att öka kollagenproduktionen och förbättra hudens struktur, vilket kan minska tecken på kråksparkar och fina linjer.
 2. Exfoliera regelbundet: Exfoliering hjälper till att ta bort döda hudceller och kan förbättra hudens struktur och elasticitet, vilket kan minska tecken på kråksparkar. Du kan exfoliera med en peelingkräm eller en ansiktsborste.
 3. Använd en återfuktande ansiktsmask: En återfuktande mask kan hjälpa till att återfukta huden och förbättra hudens struktur, vilket kan minska tecken på kråksparkar.
 4. Skydda huden mot solen: Solens strålar kan orsaka skador på huden, inklusive kråksparkar. Se till att använda en solskyddskräm med högt solskyddsfaktor varje dag för att skydda huden mot solens skadliga strålar.
 5. Använd en ögonkräm med kylningseffekt: En kräm med kylningseffekt kan hjälpa till att lindra svullnad och minskad hudton, vilket kan förbättra utseendet på kråksparkar.

Är retinol en effektiv ingrediens mot rynkor?

Retinol är en form av vitamin A som är känd för sina hudföryngrande egenskaper. Det kan hjälpa till att öka kollagenproduktionen och förbättra hudens struktur och elasticitet, vilket kan minska tecken på rynkor och fina linjer. Retinol kan också hjälpa till att exfoliera huden och förbättra hudtonen.

Retinol finns i många hudvårdsprodukter, inklusive fuktkrämer, serier och peelingprodukter. Det är viktigt att komma ihåg att retinol kan orsaka hudirritation hos vissa personer, så det är viktigt att välja produkter som är anpassade för din hudtyp och att introducera retinol gradvis i hudvårdsrutinen.

Sminka bort rynkor under ögonen och få pigga ögon

Ett tips som ofta går förlorat men som fungerat under lång tid är att sminka bort rynkor under ögonen. Du kan då få dina trötta ögon att se unga och fräscha ut på nolltid. Det du börjar med är att applicera en kräm som tar bort mörka ringar och rynkor under ögonen. En kräm som är att rekommendera är Optim-Eyes Eye Contour Cream från Filorga eftersom den är specialiserad på mörka ringar och kyler ner huden runt ögonen. Du får även en frisk känsla och pigghet som varar under dagen.

Sedan går du vidare till att lägga på en highlighter som exempelvis Supreme Illuminator från SENSAI. Den duttar du på i ögats insida och längst med ögonbenet, precis under ögonbrynet. Det gör att ögonen känns öppna och fräscha.

Sedan går du på sista steget och lägger en lite mörkare ögonskugga längst med ögonfransarna på ögonlocket samt halva yttre nedre fransraden. Du kan nu lägga på din maskara som vanligt och möta dagen med ett par riktigt fräscha ögon.

Om du har riktigt trötta och svullna ögon så rekommenderar vi en ögonmask som kan ligga på en längre tid. Då får du en piggare look runt ögonen. Du kan använda en ögonmask cirka 1-2 gånger i veckan.

Behandlingar som kan ta bort rynkor under ögonen

Rynkor under ögonen

Det finns många behandlingar som kan hjälpa till att förbättra utseendet på rynkor under ögonen. Här är några behandlingar som du kan pröva:

 • Botox: Botox är en behandling som innebär att man injicerar en lösning med botulinumtoxin i huden. Botox kan hjälpa till att lindra spänningar i ansiktet och minska tecken på rynkor. Behandlingen varar i ungefär 3-4 månader.
 • Dermal fillers: Dermal fillers är produkter som innehåller hyaluronsyra, en substans som finns naturligt i huden. Dermal fillers injiceras direkt i huden och kan hjälpa till att fylla ut rynkor och ge ansiktet en mer ungdomlig och välvårdad look. Behandlingen varar i ungefär 6-12 månader.
 • Laserbehandling: Laserbehandling kan hjälpa till att förbättra hudens struktur och elasticitet och minska tecken på rynkor. Det finns olika typer av laserbehandlingar, inklusive fraktionerad laser, non-ablative laser och radiofrekvensbehandling. Behandlingen kan vara smärtsam och kan kräva flera behandlingar för att uppnå bästa resultat.
 • Kemisk peeling: Kemisk peeling innebär att man använder en kemisk lösning för att ta bort de övre lagren av huden. Kemisk peeling kan hjälpa till att förbättra hudens struktur och elasticitet och minska tecken på rynkor.
css.php