Bästa nattkrämen

Bästa nattkrämen

Nattkrämen är ett mycket viktigt steg i hudvårdsrutinen. Under natten får huden en chans att återhämta sig efter en dag av yttre påfrestningar. En effektiv nattkräm med näringsrika ämnen reparerar huden när du sover.

Dagkrämen är till för att skydda huden medan nattkrämens uppgift är att förnya huden. Till skillnad från dagkrämen innehåller nattkrämen inget solskydd. Istället innehåller den fler aktiva ingredienser som stimulerar cellförnyelsen samt mer fett för att återfukta huden. Här kan du läsa mer om de bästa nattkrämerna.

Topplista: Bäst i test 2022

De flesta hudvårdsmärken erbjuder en eller flera nattkrämer. De olika nattkrämerna kan till synes verka lika, men ingredienserna och texturen skiljer sig åt. Olika krämer är avsedda för olika hudtyper och hudtillstånd och därför är det alltid viktigt att läsa på om produkten innan du köper den.

För att göra det lättare för dig att hitta en passande nattkräm har vi utsett de fem produkter som är bäst i test. Vi har delat in dem i olika kategorier för att du ska hitta den bästa nattkrämen för just din hy.

1. Filorga – Sleep & Lift Night Cream – Bästa nattkrämen anti-age
2. Medik8 Skin Ageing Advanced Night Restore – Bästa nattkrämen vid 40 år
3. Clarins – Super Restorative Night Wear– Bästa nattkrämen för mogen hud
4. Ole Henriksen – Transform Plus – Bästa nattkrämen med retinol
5. Lumene – Lähde Hydration Recharge – Bästa prisvärda nattkrämen

Varför ska man använda nattkräm?

För vissa kan det tänkas onödigt att ha en dagkräm och en nattkräm. Varför inte bara använda samma kräm både på morgonen och kvällen? Anledningen är att dag- och nattkräm har olika funktion och därför innehåller de olika ingredienser.

Under dagen utsetts huden för en rad olika yttre påfrestningar, exempelvis UV-strålning, föroreningar, kyla, värme och smink. Dagkrämens uppgift är att skydda huden för dessa yttre påfrestningar och innehåller därför ofta solskydd och antioxidanter. Ofta innehåller den även ämnen som gör att smink sitter bättre under dagen.

Nattkrämens uppgift är att reparera huden efter en lång dag full av påfrestningar. Under natten får huden en chans att återhämta sig och med en bra nattkräm påskyndas processen. Därför innehåller nattkrämen ofta annorlunda ingredienser än dagkrämen, bland annat fler aktiva ämnen som stimulerar cellförnyelsen.

Nattkrämen är ofta fetare än dagkrämen och ger maximal återfuktning under natten. Aktiva ingredienser som retinol samt återfuktande ämnen är mycket viktigt om du vill motverka rynkor och fina linjer. Priset på nattkrämen beror oftast på vilka ingredienser den innehåller samt hur hög koncentration.

Nattkrämer med anti-age egenskaper

Nattkrämen är en av de viktigaste anti-age-produkterna. Storfavoriten Filorga – Sleep & Lift Night Cream är en multikorrigerande anti-age-kräm som minimerar rynkor och fina linjer samt ger huden mer näring och lyster.

Den innehåller många aktiva ingredienser som förebygger åldrande, exempelvis i hyaluronsyra, kollagen och vitaminerna A, H och E. Den har dessutom berikats med sheasmör som ger huden extra näring och fukt vilket är mycket viktigt för att minska ålderstecken. Krämen fungerar på alla hudtyper, inklusive känslig hy.

Bästa nattkrämen vid 40 år

Vid 40 årsåldern börjar de flesta få tydliga ålderstecken som rynkor, finare linjer och slappare hud. Med åldern minskar hudens förmåga att binda fukt vilket gör att rynkorna kan se djupare ut än vad de är. Därför är det extra viktigt med en rejält återfuktande nattkräm för dig som är 40 år och äldre.

Bästa nattkrämen vid 40 år

Den populära krämen Medik8 Skin Ageing Advanced Night Restore är en djupt återfuktande kräm som ger smidigare hud och ökad volym. Den gör hudens fastare och har en lyftande och uppstramande effekt. Tack vare dess avancerade ceramidkomplex får huden näring och kan lättare bevara fukt. Den hjälper till att återställa hudens försvar vilket ger en friskare och fastare hud med en ungdomlig lyster.

Bästa nattkrämen för mogen hud

En mogen hud är fuktfattig med minskad elasticitet vilket gör att rynkor, linjer och porer är synligare. En högpresterande nattkräm som Clarins – Super Restorative Night Wear verkar effektivt under natten vilket ger en fräsch och ungdomlig hy på morgonen.

Bästa nattkrämen för mogen hud

Krämens formula innehåller naturliga oljor och växtessenser som gör huden len och hyaluronsyra som återfuktar på djupet. Krämen främjar kollagenproduktionen och skyddar mot fria radikaler vilket bromsar åldersprocessen. De effektiva, men skonsamma ingredienserna passar även för känslig mogen hud.

Nattkräm med retinol

Retinol är en mycket populär ingrediens i hudvård tack vare dess vetenskapligt bevisade anti-age-effekter. Det är ett A-vitamin som används i kraftfulla hudvårdsprodukter. A-vitaminets molekyler är mycket små vilket gör att de kan penetrera huden på djupet. När hudens molekyler tar upp A-vitaminet förvandlas de till A-vitaminsyra vilket är bra för att motverka rynkor, solskador och akne.

Retinol är en så kallad cellkommunicerande ingrediens vilket innebär att den kan få en åldrad och skadad hud att bete sig som en ung och frisk hud. Även kollagenproduktionen stimuleras vilket ger en mjukare och slätare huden med mindre synliga rynkor. Retinol är en stark hudvårdsingrediens som passar dig som vill ha en kraftfull hudvårdsprodukt.

Nattkräm med retinol

Varumärket Ole Henriksen erbjuder några av marknadens mest populära retinolprodukter. Deras bästsäljande nattkräm Ole Henriksen – Transform Plus innehåller Retinol 8 vilket är ett vitaminkomplex som är åtta gånger starkare än vanligt retinol. Det hjälper huden att öka den naturliga kollagenproduktionen och ökar cellförnyelsen. Krämen är utvecklad för att lugna, reparera och återställa huden. Om du vill ha en effektiv hudvårdsprodukt som jobbar anti-age är Transform Plus den bästa nattkrämen.

Tänk på att retinol är en stark hudvårdsingrediens som gör att din hud kan reagera med rodnad och fjällning. Oftast går det över, men det är viktigt att successivt vänja in huden med retinolprodukter.

Tips på prisvärd nattkräm

De flesta nattkrämer är ganska dyra eftersom de innehåller många aktiva ingredienser som retinol och andra vitaminer. Det finns dock flera relativt ingredienser som är bra om du vill motverka rynkor och andra ålderstecken. En av dessa ingredienser är hyaluronsyra som är ett djupt återfuktande ämne. Budgetklassikern Lumene – Lähde Hydration Recharge är en prisvärd och näringsrik nattkräm för mogen hud.

Prisvärd nattkräm

Den innovativa formulan innehåller en hög halt av lågmolekylär hyaluronsyra som fyller ut rynkor och linjer. I kombination med den aktiva ingrediensen arctiin återbildas kollagen i huden. Krämen ger bättre elasticitet och gör att huden känns fastare, fräschare och med mer lyster. Den kan med fördel även appliceras på hals och dekolletage.

För fler steg i hudvårdsrutinen kolla in bästa ögonkrämen och bra ansiktsmasker här.

css.php