Bästa nattkrämen

Bästa nattkrämen

Nattkrämen är ett mycket viktigt steg i hudvårdsrutinen. Under natten får huden en chans att återhämta sig efter en dag av yttre påfrestningar. En effektiv nattkräm med näringsrika ämnen reparerar huden när du sover.

Dagkrämen är till för att skydda huden medan nattkrämens uppgift är att förnya huden. Till skillnad från dagkrämen innehåller nattkrämen inget solskydd. Istället innehåller den fler aktiva ingredienser som stimulerar cellförnyelsen samt mer fett för att återfukta huden. Här kan du läsa mer om de bästa nattkrämerna.

Topplista: Bäst i test 2024

De flesta hudvårdsmärken erbjuder en eller flera nattkrämer. De olika nattkrämerna kan till synes verka lika, men ingredienserna och texturen skiljer sig åt. Olika krämer är avsedda för olika hudtyper och hudtillstånd och därför är det alltid viktigt att läsa på om produkten innan du köper den.

För att göra det lättare för dig att hitta en passande nattkräm har vi utsett de fem produkter som är bäst i test. Vi har delat in dem i olika kategorier för att du ska hitta den bästa nattkrämen för just din hy.

1. Filorga – Sleep & Lift Night Cream – Bästa nattkrämen anti-age
2. Medik8 Skin Ageing Advanced Night Restore – Bästa nattkrämen vid 40 år
3. Clarins – Super Restorative Night Wear– Bästa nattkrämen för mogen hud
4. Ole Henriksen – Transform Plus – Bästa nattkrämen med retinol
5. Lumene – Lähde Hydration Recharge – Bästa prisvärda nattkrämen

Varför ska man använda nattkräm?

För vissa kan det tänkas onödigt att ha en dagkräm och en nattkräm. Varför inte bara använda samma kräm både på morgonen och kvällen? Anledningen är att dag- och nattkräm har olika funktion och därför innehåller de olika ingredienser.

Under dagen utsetts huden för en rad olika yttre påfrestningar, exempelvis UV-strålning, föroreningar, kyla, värme och smink. Dagkrämens uppgift är att skydda huden för dessa yttre påfrestningar och innehåller därför ofta solskydd och antioxidanter. Ofta innehåller den även ämnen som gör att smink sitter bättre under dagen.

Nattkrämens uppgift är att reparera huden efter en lång dag full av påfrestningar. Under natten får huden en chans att återhämta sig och med en bra nattkräm påskyndas processen. Därför innehåller nattkrämen ofta annorlunda ingredienser än dagkrämen, bland annat fler aktiva ämnen som stimulerar cellförnyelsen.

Nattkrämen är ofta fetare än dagkrämen och ger maximal återfuktning under natten. Aktiva ingredienser som retinol samt återfuktande ämnen är mycket viktigt om du vill motverka rynkor och fina linjer. Priset på nattkrämen beror oftast på vilka ingredienser den innehåller samt hur hög koncentration.

När ska jag använda nattkräm i ansiktet?

Nattkräm appliceras vanligtvis på kvällen efter att huden har rengjorts och tonats. Det är viktigt att använda nattkräm regelbundet för att få bästa resultat. Nattkräm är en hudvårdsprodukt som är speciellt utformad för att vårda huden under natten, när huden är mest aktivt reparerande. Nattkräm kan innehålla olika typer av ingredienser som hjälper till att återfukta, näring, och reparera huden under natten, såsom retinol och kollagen.

Det är också viktigt att välja en nattkräm som är lämplig för din hudtyp och som har ingredienser som är effektiva vid behandling av dina specifika hudproblem.

Nattkrämer med anti-age egenskaper

Nattkrämen är en av de viktigaste anti-age-produkterna. Storfavoriten Filorga – Sleep & Lift Night Cream är en multikorrigerande anti-age-kräm som minimerar rynkor och fina linjer samt ger huden mer näring och lyster.

Den innehåller många aktiva ingredienser som förebygger åldrande, exempelvis i hyaluronsyra, kollagen och vitaminerna A, H och E. Den har dessutom berikats med sheasmör som ger huden extra näring och fukt vilket är mycket viktigt för att minska ålderstecken. Krämen fungerar på alla hudtyper, inklusive känslig hy.

Bästa nattkrämen vid 40 år

Vid 40 årsåldern börjar de flesta få tydliga ålderstecken som rynkor, finare linjer och slappare hud. Med åldern minskar hudens förmåga att binda fukt vilket gör att rynkorna kan se djupare ut än vad de är. Därför är det extra viktigt med en rejält återfuktande nattkräm för dig som är 40 år och äldre.

Bästa nattkrämen vid 40 år

Den populära krämen Medik8 Skin Ageing Advanced Night Restore är en djupt återfuktande kräm som ger smidigare hud och ökad volym. Den gör hudens fastare och har en lyftande och uppstramande effekt. Tack vare dess avancerade ceramidkomplex får huden näring och kan lättare bevara fukt. Den hjälper till att återställa hudens försvar vilket ger en friskare och fastare hud med en ungdomlig lyster.

Bästa nattkrämen för mogen hud

En mogen hud är fuktfattig med minskad elasticitet vilket gör att rynkor, linjer och porer är synligare. En högpresterande nattkräm som Clarins – Super Restorative Night Wear verkar effektivt under natten vilket ger en fräsch och ungdomlig hy på morgonen.

Bästa nattkrämen för mogen hud

Krämens formula innehåller naturliga oljor och växtessenser som gör huden len och hyaluronsyra som återfuktar på djupet. Krämen främjar kollagenproduktionen och skyddar mot fria radikaler vilket bromsar åldersprocessen. De effektiva, men skonsamma ingredienserna passar även för känslig mogen hud.

Nattkräm med retinol

Retinol är en mycket populär ingrediens i hudvård tack vare dess vetenskapligt bevisade anti-age-effekter. Det är ett A-vitamin som används i kraftfulla hudvårdsprodukter. A-vitaminets molekyler är mycket små vilket gör att de kan penetrera huden på djupet. När hudens molekyler tar upp A-vitaminet förvandlas de till A-vitaminsyra vilket är bra för att motverka rynkor, solskador och akne.

Retinol är en så kallad cellkommunicerande ingrediens vilket innebär att den kan få en åldrad och skadad hud att bete sig som en ung och frisk hud. Även kollagenproduktionen stimuleras vilket ger en mjukare och slätare huden med mindre synliga rynkor. Retinol är en stark hudvårdsingrediens som passar dig som vill ha en kraftfull hudvårdsprodukt.

Nattkräm med retinol

Varumärket Ole Henriksen erbjuder några av marknadens mest populära retinolprodukter. Deras bästsäljande nattkräm Ole Henriksen – Transform Plus innehåller Retinol 8 vilket är ett vitaminkomplex som är åtta gånger starkare än vanligt retinol. Det hjälper huden att öka den naturliga kollagenproduktionen och ökar cellförnyelsen. Krämen är utvecklad för att lugna, reparera och återställa huden. Om du vill ha en effektiv hudvårdsprodukt som jobbar anti-age är Transform Plus den bästa nattkrämen.

Tänk på att retinol är en stark hudvårdsingrediens som gör att din hud kan reagera med rodnad och fjällning. Oftast går det över, men det är viktigt att successivt vänja in huden med retinolprodukter.

Tips på prisvärd nattkräm

De flesta nattkrämer är ganska dyra eftersom de innehåller många aktiva ingredienser som retinol och andra vitaminer. Det finns dock flera relativt ingredienser som är bra om du vill motverka rynkor och andra ålderstecken. En av dessa ingredienser är hyaluronsyra som är ett djupt återfuktande ämne. Budgetklassikern Lumene – Lähde Hydration Recharge är en prisvärd och näringsrik nattkräm för mogen hud.

Prisvärd nattkräm

Den innovativa formulan innehåller en hög halt av lågmolekylär hyaluronsyra som fyller ut rynkor och linjer. I kombination med den aktiva ingrediensen arctiin återbildas kollagen i huden. Krämen ger bättre elasticitet och gör att huden känns fastare, fräschare och med mer lyster. Den kan med fördel även appliceras på hals och dekolletage.

För fler steg i hudvårdsrutinen kolla in bästa ögonkrämen och bra ansiktsmasker här.

Jag har torr hud i ansiktet, vilken nattkräm passar mig?

Om du har torr hud är det viktigt att välja hudvårdsprodukter som är återfuktande och närande för att hjälpa till att behålla hudens fuktbalans och mjukgöra huden.

Det finns många olika typer av ansiktskrämer som är lämpliga för torr hud, inklusive:

  • Nattkräm med mjölkproteiner: Mjölkproteiner är rika på aminosyror och kan hjälpa till att återfukta huden och ge den extra näring.
  • Nattkräm med glycerin: Glycerin är en återfuktande och mjukgörande ingrediens som kan hjälpa till att återfukta och mjukgöra torr hud.
  • Nattkräm med sheasmör: Sheasmör är rik på fett och kan hjälpa till att mjukgöra och återfukta torr hud.
  • Nattkräm med karitésmör: Karitésmör är rik på fett och kan hjälpa till att mjukgöra och återfukta torr hud.

Vad är skillnaden på nattmask och nattkräm?

Nattmask och nattkräm är två olika typer av hudvårdsprodukter som är speciellt utformade för att vårda huden under natten, när huden är mest aktivt reparerande.

Nattkräm är en tjockare hudvårdsprodukt som appliceras på huden som en vanlig kräm. Nattkräm kan innehålla olika typer av ingredienser som hjälper till att återfukta, näring, och reparera huden under natten, såsom retinol och kollagen.

Nattmask är en tjockare hudvårdsprodukt som appliceras på huden som en masque och låter verka under en längre tid, vanligtvis över natten. Nattmasker kan innehålla olika typer av ingredienser som hjälper till att återfukta, näring, och reparera huden under natten, såsom hyaluronsyra och kollagen.

Både nattkräm och nattmask kan hjälpa till att vårda huden under natten, men nattmasker kan innehålla koncentrerade näringsämnen och kan ge mer intensiv vård till huden. Det är viktigt att välja en nattkräm eller nattmask som är lämplig för din hudtyp och som har ingredienser som är effektiva.

Hur mycket nattkräm ska man ta ur burken?

Det beror lite på hur stor burken är och hur mycket kräm du behöver för att täcka huden. Ett allmänt råd är att ta ut ungefär lika mycket kräm som en valnöt. Du kan också prova att ta ut lite mindre och lägga till mer om det behövs. Det viktigaste är att du använder tillräckligt med kräm för att huden ska kännas mjuk och återfuktad, men inte så mycket att det känns kladdigt eller svårt att smörja in.

Finns det nattkräm mot pigmentfläckar?

Ja, det finns nattkräm som är speciellt framtagen för att motverka pigmentfläckar och mörka områden i huden. Dessa produkter innehåller oftast ingredienser som hjälper till att bleka och jämna ut hudtonen, såsom kojisyra, vitamin C och hydrokinon.

Det är viktigt att använda dessa produkter regelbundet för att uppnå bästa möjliga resultat, och att skydda huden mot solen eftersom solen kan bidra till att orsaka pigmentfläckar.

Vad är vegansk nattkräm?

Vegansk nattkräm är en hudvårdsprodukt som är framtagen utan animaliska ingredienser och som inte har testats på djur. Det finns många olika veganska nattkrämer på marknaden som innehåller naturliga, ekologiska och icke-djurtestade ingredienser. Dessa produkter är ett bra alternativ för den som vill undvika animaliska produkter av etiska skäl eller för den som är känslig mot animaliska ingredienser. Veganska nattkrämer kan innehålla olika naturliga växtextrakt och örter som har fuktighetsbevarande och återfuktande egenskaper, såsom aloe vera, sheasmör och avokadoolja. Här har du ett tips på en bra vegansk kräm.

Vad är hyaluronsyra bra för?

Hyaluronsyra är en substans som finns naturligt i huden och även som ingrediens i nattkräemr, och den har många positiva egenskaper. Det är en viktig del av hudens struktur, och det har förmågan att binda vatten, vilket gör att huden hålls återfuktad och mjuk. Hyaluronsyra kan hjälpa till att förbättra hudens elasticitet och fasthet, och det kan också bidra till att minimera rynkor och fina linjer. Hyaluronsyra används ofta i hudvårdsprodukter, såsom serum, ansiktsmasker och ögonkrämer, och det kan också användas i injektioner för att fylla ut rynkor och linjer på ett mer permanent sätt.

css.php