Bästa kroppsoljan 2022

Av | juni 24, 2021
Kroppsolja

Är du intresserad av att hitta en vårdande kroppsolja som ger både fukt och näring? Högkvalitativa oljor används med fördel året runt, såväl under varma sommardagar som under kalla vintrar. Tack vare deras små molekyler kan oljor tränga in i huden och vårda den på djupet.

Men näringsrika kroppsoljor kan inte bara släcka hudens törst, utan de kan även reducera hudbristningar, ärr och andra besvär. De rekommenderas exempelvis under en graviditet för att minska risken för bristningar. Med rätt olja kan du även få en frisk, svagt solkysst färg och skimmer, vilket passar perfekt under sommaren.

Vilken kroppsolja bör du då välja? I den här guiden hjälper vi dig att hitta bästa kroppsoljan för just dina behov. Nedan följer en topplista över de 3 bästa oljorna 2022, varefter du hittar svar på vanliga frågor. Lycka till med köpet!

Bäst i test 2022 – Topplista

1. Ida Warg – Dry Shimmer Oil

Ida Warg Kroppsolja

Med en varm färg, subtilt glitter och riklig fukt ger torroljan från Ida Warg precis rätt touch till din solbränna. Om du inte har hunnit bege dig till stranden ännu kan du räkna med en mild hint av solkysst hud.

Tack vare Macademiaextrakt luktar kroppsoljan fantastiskt, samtidigt som den gör huden len och återfuktad. Oljan fungerar såväl efter duschen på kvällen som inför festen eller en dag på stan. Dry Shimmer Oil är den perfekta produkten när du vill se extra fräsch ut!

2. Nuxe – Huile Prodigieuse

Nuxe Kroppsolja

På andra plats hamnar Huile Prodigieuse från veteranen Nuxe. Företaget har tillverkat oljor i många år och det märks. Produkten innehåller hela sju olika oljor, bl.a. hasselnötsolja, arganolja och makademiaolja. Dessutom innehåller den två olika typer av vitamin E, vilket verkar vårdande för huden.

Huile Prodigieuse ger ett vackert skimmer som gör huden extra fin och mjuk. Tack vare alla näringsämnen passar den dessutom finfint under hösten och vintern, då huden brukar bli torr. En utmärkt produkt både inför sommarfesten och de ruskigt kalla vinterdagarna!

3. Bio-Oil – Hudserum & Kroppsolja

Olja mot bristningar

På tredje plats kommer Bio-Oil Hudserum & Kroppsolja som också fått många positiva recensioner. Kroppsoljan finns i flera storlekar och är utvecklad för att användas mot hudbristningar, ärr och andra ojämnheter på huden.

Rekommendationen är att använda oljan i åtminstone tre månader för att se en effekt. Med den här produkten får du inte bara fukt, näring och mjuk hud, utan den kan hjälpa till att förbättra din hudkvalitet. Helt rätt produkt för dig som satsar på felfri hud!

Kroppsolja för gravida mot bristningar

Under en graviditet är det stor risk att man få hudbristningar. Många kvinnor får stora, tråkiga bristningar som kan vara väldigt svåra att få bort senare. Därför är det rekommenderat att använda en bra kroppsolja under graviditeten.

Vi tycker om Bio-Oil Hudvårdsolja som är särskilt utvecklad mot just hudbristningar och andra ojämnheter. Oljan används även på hud som redan har bristningar och den bör användas under minst tre månader, men helst ännu längre.

Kroppsolja för torr hud

Har du torr hud? Då är en kroppsolja helt rätt produkt. Oljor är effektiva för alla hudtyper, men framförallt personer med din hudtyp brukar uppleva att olja är betydligt bättre än exempelvis lotion. En riktigt kvalitativ olja tränger in på djupet och återfuktar som ingenting annat.

Satsa på en kroppsolja som innehåller många näringsämnen, exempelvis Goodness Glow All Over Dry Oil från M Picaut Swedish Skincare. Den innehåller bland annat chia frön, jojoba, nyponros, havtorn och mer för att ge en riktig boost av näring och fukt.

Ekologisk kroppsolja

Allt fler konsumenter har fått upp ögonen för veganska och naturliga produkter, och oljor är givetvis inget undantag. När du använder sådana oljor kan du vara trygg med att du inte får i dig onödiga ämnen som på sikt kan vara skadliga.

Ett svenskt företag som varit duktigt på att utveckla ekologiska oljor är Weleda. Oljan Weleda Wild Rose är ett utmärkt exempel på en skonsam, vårdande kroppsolja som dessutom luktar ljuvligt. Den är definitivt värd en chans!

Flytande spray eller kräm?

Oljor finns både som spray och i vanlig flaska. Vilket som är bäst är en smaksak, så ett tips är att prova dig fram. En spray kan eventuellt vara bekvämare, eftersom du inte riskerar att råka hälla ut för mycket. Det kan också upplevas lättare att applicera oljan mer jämnt över huden. Prova gärna Royal Body Oil från Maria Åkerberg som fått många fina omdömen.

Innehåller kroppsolja hudserum?

Flertalet oljor innehåller inte just hudserum. Däremot brukar de innehålla vitaminer, oljor och andra vårdande ämnen som tillför fukt och näring. Det finns givetvis oljor som innehåller serum, så om du är intresserad av en sådan produkt är det definitivt möjligt att hitta många alternativ. Exempelvis kan du prova Aromessence Svelt 100 ml Decléor Hudserum & Kroppsolja från Decleor. Den skapar fastare hud samtidigt som den även tillför fukt och näring.

Varför använda kroppsolja?

Att använda en kroppsolja har flera fördelar. För det första tillför du fukt och näring, vilket gör huden mjukare och finare. För det andra stärks huden av oljan. En frisk hud är en starkare hud.

Men oljor kan även ha andra egenskaper, exempelvis kan de göra huden fastare, motverka bristningar eller tillföra färg och glitter. När du tar hand om huden med olja skapar du en fastare, snyggare och friskare hud som håller sig ung längre.

Hur ofta ska man applicera oljan?

Hur ofta du behöver använda kroppsolja beror på din hud. Om du har normal hud kan det räcka med att applicera oljan en gång varannan eller var tredje dag. Skulle du däremot ha torr hud bör du använda kroppsoljan dagligen.

För dig som jobbar från morgon till eftermiddag kan det vara svårt att hinna använda oljan på morgonen, men om din hud behöver mycket fukt kan det vara värt att försöka använda olja två gånger dagligen.

Även din livssituation är av betydelse för hur ofta du bör använda kroppsolja. En graviditet är ett exempel på när olja bör användas oftare. Då kan det vara ännu viktigare att smörja in dig två gånger dagligen, eftersom det hjälper dig att undvika hudbristningar. Ju mer återfuktad och elastisk din hud är, desto lägre är risken att du får stora bristningar.

Lästips: Bästa ansiktsoljan mot rynkor