Bästa kroppsoljan 2024

Kroppsolja

Är du intresserad av att hitta en vårdande kroppsolja som ger både fukt och näring? Högkvalitativa oljor används med fördel året runt, såväl under varma sommardagar som under kalla vintrar. Tack vare deras små molekyler kan oljor tränga in i huden och vårda den på djupet.

Men näringsrika kroppsoljor kan inte bara släcka hudens törst, utan de kan även reducera hudbristningar, ärr och andra besvär. De rekommenderas exempelvis under en graviditet för att minska risken för bristningar. Med rätt olja kan du även få en frisk, svagt solkysst färg och skimmer, vilket passar perfekt under sommaren.

Vilken kroppsolja bör du då välja? I den här guiden hjälper vi dig att hitta bästa kroppsoljan för just dina behov. Nedan följer en topplista över de 3 bästa oljorna 2024, varefter du hittar svar på vanliga frågor. Lycka till med köpet!

Bäst i test 2024 – Topplista

1. Ida Warg – Dry Shimmer Oil

Ida Warg Kroppsolja

Med en varm färg, subtilt glitter och riklig fukt ger torroljan från Ida Warg precis rätt touch till din solbränna. Om du inte har hunnit bege dig till stranden ännu kan du räkna med en mild hint av solkysst hud.

Tack vare Macademiaextrakt luktar kroppsoljan fantastiskt, samtidigt som den gör huden len och återfuktad. Oljan fungerar såväl efter duschen på kvällen som inför festen eller en dag på stan. Dry Shimmer Oil är den perfekta produkten när du vill se extra fräsch ut med gyllene skimmer!

2. Nuxe – Huile Prodigieuse

Nuxe Kroppsolja

På andra plats hamnar Huile Prodigieuse från veteranen Nuxe. Företaget har tillverkat oljor i många år och det märks. Produkten innehåller hela sju olika oljor, bl.a. hasselnötsolja, arganolja och makademiaolja. Dessutom innehåller den två olika typer av vitamin E, vilket verkar vårdande för huden.

Huile Prodigieuse ger ett vackert skimmer som gör huden extra fin och mjuk. Tack vare alla näringsämnen passar den dessutom finfint under hösten och vintern, då huden brukar bli torr. En utmärkt produkt både inför sommarfesten och de ruskigt kalla vinterdagarna!

3. Bio-Oil – Hudserum & Kroppsolja

Olja mot bristningar

På tredje plats kommer Bio-Oil Hudserum & Kroppsolja som också fått många positiva recensioner. Kroppsoljan finns i flera storlekar och är utvecklad för att användas mot hudbristningar, ärr och andra ojämnheter på huden.

Rekommendationen är att använda oljan i åtminstone tre månader för att se en effekt. Med den här produkten får du inte bara fukt, näring och mjuk hud, utan den kan hjälpa till att förbättra din hudkvalitet. Helt rätt produkt för dig som satsar på felfri hud!

Kroppsolja för gravida mot bristningar

Under en graviditet är det stor risk att man få hudbristningar. Många kvinnor får stora, tråkiga bristningar som kan vara väldigt svåra att få bort senare. Därför är det rekommenderat att använda en bra kroppsolja under graviditeten.

Vi tycker om Bio-Oil Hudvårdsolja som är särskilt utvecklad mot just hudbristningar och andra ojämnheter. Oljan används även på hud som redan har bristningar och den bör användas under minst tre månader, men helst ännu längre.

Kroppsolja för torr hud

Har du torr hud? Då är en kroppsolja helt rätt produkt. Oljor är effektiva för alla hudtyper, men framförallt personer med din hudtyp brukar uppleva att olja är betydligt bättre än exempelvis lotion. En riktigt kvalitativ olja tränger in på djupet och återfuktar som ingenting annat.

Satsa på en kroppsolja som innehåller många näringsämnen, exempelvis Goodness Glow All Over Dry Oil från M Picaut Swedish Skincare. Den innehåller bland annat chia frön, jojoba, nyponros, havtorn och mer för att ge en riktig boost av näring och fukt.

Ekologisk kroppsolja

Allt fler konsumenter har fått upp ögonen för veganska och naturliga produkter, och oljor är givetvis inget undantag. När du använder sådana oljor kan du vara trygg med att du inte får i dig onödiga ämnen som på sikt kan vara skadliga.

Ett svenskt företag som varit duktigt på att utveckla ekologiska oljor är Weleda. Oljan Weleda Wild Rose är ett utmärkt exempel på en skonsam, vårdande kroppsolja som dessutom luktar ljuvligt. Den är definitivt värd en chans!

Flytande spray eller kräm?

Oljor finns både som spray och i vanlig flaska. Vilket som är bäst är en smaksak, så ett tips är att prova dig fram. En spray kan eventuellt vara bekvämare, eftersom du inte riskerar att råka hälla ut för mycket. Det kan också upplevas lättare att applicera oljan mer jämnt över huden. Prova gärna Royal Body Oil från Maria Åkerberg som fått många fina omdömen.

Vad ska man tänka på innan man köper en kroppsolja?

Det finns en del saker som kan vara bra att tänka på innan du köper en kroppsolja:

 • Hudtyp: Välj en olja som passar din hudtyp. Om du har en fet hud kan du välja en lättare olja, såsom jojobaolja eller mandelolja. Om du har en torr eller mogen hud kan du välja en rikare olja, såsom arganolja eller avokadoolja. Du kan också blanda olika oljor för att få den konsistens och de egenskaper som passar din hud.
 • Ingredienser: Läs innehållsförteckningen noga och se till att oljan innehåller naturliga, hudvänliga ingredienser. Det kan också vara bra att välja en olja som är fri från parabener, mineralolja och andra syntetiska tillsatser.
 • Märke: Välj ett märke som du litar på och som har en bra produktsortiment och en hållbar produktionsprocess. Det kan också vara bra att välja en olja som är certifierad ekologisk eller som har en ekologisk profil.
 • Pris: Jämför olika märken och priser innan du köper, så att du kan hitta en olja som passar dina behov.

Vad kostar en bra kroppsolja ungefär?

Priset på en bra kroppsolja kan variera kraftigt beroende på märke, innehåll och kvalitet. Du kan hitta kroppsoljor som kostar allt från 100 kr till flera hundra kronor.

Det finns många olika sorters kroppsoljor att välja mellan, och du kan hitta oljor för alla prisklasser. Du kan också hitta oljor som är rikare och mer närande och som kostar lite mer, och oljor som är lättare och snabbabsorberande och som kostar lite mindre.

Det kan vara bra att tänka på att det inte alltid är dyrast som är bäst, och att du kan hitta bra kroppsoljor till rimliga priser. Det kan också vara bra att läsa innehållsförteckningen och titta på hur oljan är tillverkad, så att du kan välja en olja som är hållbar och innehåller naturliga, hudvänliga ingredienser.

Innehåller kroppsolja hudserum?

Flertalet oljor innehåller inte just hudserum. Däremot brukar de innehålla vitaminer, oljor och andra vårdande ämnen som tillför fukt och näring. Det finns givetvis oljor som innehåller serum, så om du är intresserad av en sådan produkt är det definitivt möjligt att hitta många alternativ. Exempelvis kan du prova Aromessence Svelt 100 ml Decléor Hudserum & Kroppsolja från Decleor. Den skapar fastare hud samtidigt som den även tillför fukt och näring.

Vad är en kroppsolja med skimmer?

En kroppsolja med skimmer är en kroppsolja som innehåller små partiklar som ger huden en skimrande vacker effekt. Skimmerpartiklarna kan vara gjorda av olika slags material, såsom glimmer, mica eller färgade pigment. Kroppsolja med skimmer kan användas för att ge huden en glansig och lystrig finish, och kan vara bra att använda på sommaren eller vid speciella tillfällen, till exempel på fest eller på stranden. Kolla in Dry Shimmer Oil från Ida Warg som ger din hy ett gyllene skimmer och en varm doft av sommar.

Det finns många olika sorters kroppsoljor med skimmer att välja mellan, och du kan hitta oljor med olika slags färger och skimmerpartiklar. Välj en olja som passar din hudton och dina önskemål. Du kan också blanda olika oljor för att få den konsistens och den skimmer effekt som du önskar.

Det är viktigt att tänka på att kroppsolja med skimmer kan vara lite mer oljig och kladdig än vanlig kroppsolja, så det kan vara bra att välja en olja med en lätt formula och att inte överdosera oljan. Se också till att torka av eventuella överflöd av olja med en handduk efteråt, så att du inte lämnar oljefläckar på kläder eller möbler.

Varför använda kroppsolja?

Att använda en kroppsolja har flera fördelar. För det första tillför du fukt och näring, vilket gör huden mjukare och finare. För det andra stärks huden av oljan. En frisk hud är en starkare hud.

Men oljor kan även ha andra egenskaper, exempelvis kan de göra huden fastare, motverka bristningar eller tillföra färg och glitter. När du tar hand om huden med olja skapar du en fastare, snyggare och friskare hud som håller sig ung längre.

Är kroppsolja bra eller dåligt för min hy?

Kroppsoljor kan vara bra för huden eftersom de kan hjälpa till att återfukta och mjukgöra huden, samt ge den en len och glansig känsla. Oljor som är rika på fettsyror, vitaminer och mineraler kan också hjälpa till att stärka hudbarriären och skydda huden mot yttre påverkan.

Hur ofta ska man applicera oljan?

Hur ofta du behöver använda kroppsolja beror på din hud. Om du har normal hud kan det räcka med att applicera oljan en gång varannan eller var tredje dag. Skulle du däremot ha torr hud bör du använda kroppsoljan dagligen.

För dig som jobbar från morgon till eftermiddag kan det vara svårt att hinna använda oljan på morgonen, men om din hud behöver mycket fukt kan det vara värt att försöka använda olja två gånger dagligen.

Även din livssituation är av betydelse för hur ofta du bör använda kroppsolja. En graviditet är ett exempel på när olja bör användas oftare. Då kan det vara ännu viktigare att smörja in dig två gånger dagligen, eftersom det hjälper dig att undvika hudbristningar. Ju mer återfuktad och elastisk din hud är, desto lägre är risken att du får stora bristningar.

Lästips: Bästa ansiktsoljan mot rynkor

Applicera kroppsolja efter dusch?

Det kan vara bra att applicera kroppsolja efter dusch, eftersom huden är mjuk och fuktig efter att du har tvättat den, vilket gör att oljan lättare kan absorberas. Kroppsolja kan hjälpa till att återfukta huden och ge den en mjuk och len känsla, så det kan vara en bra rutin att använda olja efter dusch.

Det finns många olika sorters kroppsoljor att välja mellan, inklusive oljor som är rika på vitaminer, mineraler och fettsyror. Välj en olja som passar din hudtyp och dina önskemål. Du kan också blanda olika oljor för att få den konsistens och de egenskaper som passar just dig.

När du ska applicera kroppsolja efter dusch är det bra att torka huden noga med en handduk, så att den inte är för våt. Massera sedan in oljan i huden med cirkulära rörelser.

Vilka dofter är vanliga i kroppsolja?

Det finns många olika dofter att välja mellan när det gäller kroppsoljor, och du kan hitta oljor med allt från klassiska dofter, såsom ros, lavendel och jasmin, till mer exotiska dofter, såsom citron, mango och kokos. Kroppsoljor kan också vara doftfria, så att du inte får någon doft på huden.

De dofter som är vanligast i kroppsoljor är:

 • Ros: Rosdoftande kroppsoljor är populära och har en söt, blommig och feminin doft. Rosolja är också bra för huden, eftersom den är rik på antioxidanter och kan hjälpa till att återfukta och mjukgöra huden.
 • Lavendel: Lavendelolja har en lugnande och avslappnande doft, och kan vara bra att använda innan sänggåendet eller vid stressande tillfällen. Lavendelolja är också bra för huden, eftersom den har antiinflammatoriska egenskaper och kan hjälpa till att lindra akne.

Vilka varumärken är populärast inom kroppsolja?

Det finns många olika varumärken att välja mellan när det gäller kroppsoljor, och vilket varumärke som är populärast kan variera från person till person och över tid. Här är några varumärken som är populära inom kroppsolja:

 1. Oliva: Oliva är ett svenskt varumärke som erbjuder ekologiska och naturliga kroppsoljor med dofter som ros, lavendel och citron.
 2. Nivea: Nivea är ett välkänt varumärke som erbjuder olika sorters kroppsoljor, inklusive lättare oljor för fet och aknebenägen hud, och rikare oljor för torr och mogen hud.
 3. Weleda: Weleda är ett ekologiskt och naturligt varumärke som erbjuder olika sorters kroppsoljor, inklusive oljor med dofter som ros, lavendel och mandarin.
 4. The Body Shop: The Body Shop är ett varumärke som erbjuder olika sorters kroppsoljor med naturliga och ekologiska ingredienser. Du kan hitta oljor med dofter som ros, mango och kokos.
 5. L’Occitane: L’Occitane är ett franskt varumärke som erbjuder olika sorters kroppsoljor med dofter som ros, lavendel och aprikos.

Det finns många fler varumärken att välja mellan, så det kan vara bra att jämföra olika märken och produkter för att hitta den kroppsolja som passar dig bäst. Du hittar alla produkter med dessa varumärken här.

css.php