Bli kvitt slapp hud i ansiktet och under ögonen

Slapp hud i ansiktet

Slapp hud i ansiktet eller på kroppen är ett problem som vi alla möter med åldern eller efter viktnedgång/graviditet. Här ger vi tips på hur du kan använda krämer för att strama upp lös hud genom att stärka elasticitet och cellförnyelse.

Även våra livsvanor och solexponeringen har stor inverkan på hudens elasticitet. Som tur finns det idag massvis med bra krämer som gör att vi kan komma till rätta med slapp hud på endast några veckor.

Slapp hud i ansiktet

Det kan tyckas att det borde finnas en kräm som vi kan använda mot slapp hud både på kroppen och ansiktet men det går tyvärr inte. Det har att göra med att huden på kroppen är tåligare och har en tjockare läderhud vilket gör att krämer till kroppen innehåller fler aktiva ingredienser. Huden på ansiktet utsätts även för andra typer av påfrestningar av väder och vind viket gör att den har lite andra behov en huden på kroppen.

En väl omtyckt kräm för slapp hud i ansiktet är Primaluce Exforadiance Hydrating Renovating Cream från Bioline. Den hjälper dig inte endast att komma till rätta med slapp hud utan den får även bort fina linjer. Den tar även bort pigmentfläckar och ger din hy en ungdomlig fräschhet. Du bör dock alltid använda solskydd på sommaren för att skydda huden mot solen. Solen är en stor bidragande faktor när huden förlorar sin elasticitet.

Slapp hud under ögonen

Om du har en rynkig och slapp hud under ögonen så kan vi tips om en ögonkräm med anti-age egenskaper. Ögonkrämen mjukar upp och stramar upp lös hud efter löpande användning. Bra ögonkrämer motverkar också kråksparkar, påsar, mörka ringar och linjer som gör att du ser yngre ut.

Hängande ögonlock, lös hud och påsar under ögonen är vanliga ålderstecken och brukar synas efter 40 år. Det beror dels på att huden är tunn runt ögonen och att kroppen har slutat producera återfuktande ämnen. Därför är det många som börjar använda ögonkräm vid den här åldern.

Slapp hud under hakan

Slapp hud under hakan, så kallad ”kalkonhals”, är en överflödig hud som orsakats av åldrande eller snabb viktnedgång. När du blir äldre så tappar huden sin elasticitet och därför kan man börja få kalkon-hals redan efter 30-40 år. Många kvinnor vill förebygga slapp hud under hakan genom att använda återfuktande anti-age krämer mot rynkor som stärker elasticiteten.

Det finns speciella dagkrämer som är tillverkade för att strama upp och föryngra halsen. Ett exempel är Dr Brandts Needles No More Neck Sculpting Cream som motverkar förekomsten av dubbelhaka och ger en tydligare kontur till hals och käklinje. Krämen innehåller hyaluronsyra, glycerin och pantheol som ger en lyftande effekt under hakan och skapar en spänst till huden.

Slapp hud på halsen

Förutom kalkonhals så kan du också få en slapp hud längre ned på halsen. Det här hudområdet tänker vi inte på så ofta. Det beror på vårt vinterklimat där vi ofta har en krage på jackor, halsduk eller scarf.

Huden på halsen får ofta ett dragspels-liknande utseende. För att förebygga och återställa spänsten i huden kan man använda enzympeeling, ett bra tips är Daily Microfoliant från Dermalogica.

Slapp hud på kroppen

Att huden förlorar sin elasticitet på kroppen kan ha flera orsaker som inte alltid beror på att huden åldras. En kraftig viktnedgång eller en graviditet är endast några orsaker till slapp hud. Om du har råkat ut för slapp hud på kroppen så oroa dig inte här kommer vi med ett tips.

En kräm som Extra-Firming Body Lotion från Clarins hjälper dig att komma till rätta med den slappa huden. Denna kroppslotion är den ideala lösningen för slapp hud på grund av ålder, viktnedgång eller efter graviditet. Det som gör Extra-Firming från Clarins så bra är att den simulerar hudens cellförnyelse som gör att elasticiteten kommer tillbaka. Krämens gör även att celluliter försvinner vilket kommer ge en ungdomligare och jämnare hud. Koncentrera krämen till problemområden som lår, höfter, mage och insidan av överarmarna för bästa effekt.

css.php