Bästa dagkräm 2024

Dagkrämen är ett grundläggande steg i den dagliga hudvårdsrutinen. Den appliceras på morgonen och ser till att din hud är skyddad mot yttre påfrestningar under dagen. Den ger återfuktning och näring till huden vilket minskar synligheten av rynkor och trötthet.

Bästa dagkräm med anti-age egenskaper

För bästa resultat är det viktigt att välja en dagkräm som passar din hudtyp och hudtillstånd. Det finns ett enormt utbud av krämer på marknaden. För att hjälpa dig att hitta rätt i djungeln har vi utsett de bästa dagkrämerna i olika kategorier.

Dagkräm: bäst i test 2024

Det är skillnad på kräm och kräm. De olika ansiktskrämerna skiljer sig bland annat åt i textur och innehåll. Olika krämer passar för olika behov och därför har vi utsett vinnare i sju olika kategorier.

1. Filorga Time-Filler Absolute Wrinkles Correction Cream – Bästa anti-age
2. Clarins Beauty Flash Balm – Mest prisvärd
3. Nivea Naturally Good Normal Day Cream – Bästa budget
4. Exuviance Sheer Daily Protector SPF50 – Bästa med SPF
5. Dermalogica UltraCalming Calm Water Gel – Bästa för känslig hy
6. Clarins HydraQuench Tinted Moisturizer – Bästa färgade ansiktskrämen
7. Biotherm Homme Aquapower Cream – Bästa för män

Bästa anti-age dagkräm

Bästa anti-age dagkräm

Mogen hy med fina linjer och rynkor är i behov av en dagkräm med anti age-effekt. Den populära Filorga Time-Filler Absolute Wrinkles Correction Cream är en mycket bra ansiktskräm som är särskilt avsedd för slapp hy, fina linjer och rynkor.

Det är en multikorrigerande antirynkkräm som innehåller ingredienser som inspirerats av fillerinjektioner och peelings. Den inkapslade hyaluronsyran fyller ut linjerna i ansiktet vilket ger en hy med mer volym, spänst och fräschör.

I en klinisk studie med 39 deltagare upplevde hälften av deltagarna en reducering av kråkfötter efter 8 veckors användning. Krämen appliceras på ansikte, hals och dekolletage.

Clarins är en prisvärd dagkräm

Prisvärd dagkräm

Askungekrämen Clarins Beauty Flash Balm är en riktig klassiker som snabbt ger lyster och fräsch glow. Den passar alla hudtyper och är särskilt framtagen för att ge glåmig hy mer lyster. Det är en prisvärd dagkräm som snabbt eliminerar trötthetstecken och fina linjer.

Dess uppstramande effekt har hyllats världen över och den klassas numera som en kultprodukt i badrumsskåpet. Den kan användas som en kräm för sig eller som en primer.

Nivea är bäst för dig med liten budget

Dagkräm för liten budget

En dagkräm behöver inte kosta skjortan. Det finns många bra hudvårdsprodukter även för dig med liten budget. Budgetvinnaren Nivea Naturally Good Normal Day Cream är den bästa dagkrämen under 200 kr.

Det är en återfuktande ansiktskräm som består av 99% naturliga ingredienser, bland annat superingrediensen aloe vera, och ger en mycket fräsch känsla. Den är särskilt lämplig för dig med torr hy.

Varför återfukta huden?

Dagkrämen är en ansiktskräm som du applicerar på morgonen. Krämens främsta syfte är att ge huden fukt och näring samt att skydda mot yttre påfrestningar som väder, miljö och föroreningar.

De återfuktande egenskaperna är viktiga för att torrhetslinjer inte ska uppstå. Att se till att huden håller en bra och jämn fuktnivå minskar att fina linjer och ålderstecken uppstår. Fukt är även viktigt för att minska risken för hudirritationer. En återfuktad hud är med andra ord friskare, starkare och mer motståndskraftig.

Det finns många fördelar med att använda en dagkräm, några av de viktigaste är:

 1. Skyddar huden mot skadliga miljöfaktorer: Dagkräm kan innehålla solskyddskräm eller andra ingredienser som hjälper till att skydda huden mot skadliga miljöfaktorer såsom UV-strålar och föroreningar.
 2. Återfuktar huden: Dagkräm kan innehålla återfuktande ingredienser som hjälper till att behålla hudens fuktbalans under dagen.
 3. Ger huden näring: Dagkräm kan innehålla närande ingredienser som hjälper till att vårda huden och ge den extra näring under dagen.
 4. Förbättrar hudtonen: Dagkräm kan innehålla ingredienser som hjälper till att förbättra hudtonen och ge huden en mer ungdomlig och frisk look.
 5. Ger huden en lyxig känsla: Dagkräm kan ha en lyxig konsistens och doft, vilket kan ge huden en härlig och vårdande känsla.

Det är viktigt att välja en dagkräm som är lämplig för din hudtyp och som har bra ingredienser.

Vad innehåller en bra dagkräm?

Vad som är en bra ansiktskräm beror på din hudtyp och ditt hudtillstånd. Generellt är det viktigt att krämen kan tillföra rejält med fukt. Fuktgivande ingredienser är viktigt oavsett hudtyp och hudtillstånd.

De övriga ingredienserna i ansiktskrämerna varierar dock beroende på vad din ansiktskräm är tänkt att göra. En dagkräm som är avsedd för att motverka finnar kommer att skilja sig en del från krämer som är avsedda för torr hy.

När du väljer ansiktskräm kan du hålla utkik efter följande ingredienser:

 • Återfuktande ingredienser som hyaluronsyra.
 • Antioxidanter som grönt te, lakritsrotextrakt och kamomill. De passar alla hudtyper och skyddar mot fria radikaler och yttre påfrestningar.
 • Vitaminer, exempelvis vitamin A som ger en anti age-effekt.
 • Solskydd som ger ytterligare skydd mot solens farliga strålar under dagen.

Dagkräm med SPF

Solskydd, det vill säga SPF, är A och O om du vill ha en frisk hy. Solens strålar kan ge många skador på huden och bidrar till ålderstecken, rynkor och pigmenteringar.

Om ansiktskrämen inte innehåller solskydd är det viktigt att komplettera med ett solskydd efter applicering av krämen. Som tur är finns det många bra ansiktskrämer som även innehåller högt solskydd.

Dagkräm med SPF

En av de bästa produkterna är Exuviance Sheer Daily Protector SPF50 som har ett högt UVA/UVB-skydd. Krämen förebygger och minimerar ålderstecken. Det höga solskyddet gör att krämen även kan användas efter ansiktsrengöring, ansiktsskrubb, peeling, laser och andra ansiktsbehandlingar när huden är extra känslig.

Dagkräm för känslig hy

Känslig hy kännetecknas av ytliga blodkärl som gör att huden lätt blir irriterad, ömtålig och röd. Många upplever en rodnad och en stickande känsla i huden.

En känslig hy reagerar ofta starkare på aktiva ingredienser och parfym. Vissa är födda med känslig hy medan andra utvecklar det med tiden. Solexponering, kosmetika, överdriven rengöring, alkohol, träning, stress och temperaturförändringar är bara några av många faktorer som kan orsaka känslig hy.

Dagkräm för känslig hy

Det populära hudvårdsmärket Dermalogica har utvecklat en serie produkter som är särskilt lämpliga för känslig hy. Deras Dermalogica UltraCalming Calm Water Gel har svalkande och svullnadsdämpande egenskaper som passar perfekt på en känslig och fuktfattig hud. Krämen innehåller ingredienser som äppleextrakt och fikonkaktus som återfuktar, mjukgör, dämpar känslighet och förbättrar hudens fuktbindande förmåga.

Vad är färgad dagkräm?

En färgad eller tonad dagkräm är en kombination av smink och hudvård. Det är en allt-i-ett produkt som ger återfuktning, lyster och en fräsch färg. Den populära Clarins HydraQuench Tinted Moisturizer ger huden fukt samt en lätt täckande färg. Den innehåller bland annat återfuktande hyaluronsyra, optiskt korrigerande pärlemorpigment och solskydd. Det är en perfekt produkt för dig som vill använda så få produkter som möjligt.

Dagkräm för män

Män kan ofta använda samma hudvårdsprodukter som kvinnor, men det finns även särskilda dagkrämer för män. Den omåttligt populära Biotherm Homme Aquapower Cream är en av Biotherms mest sålda och populära produkter världen över.

Det är en återfuktande och lugnande ansiktskräm som passar normal hy och blandhy. Den är särskilt framtagen för män och innehåller lugnande och fuktgivande ingredienser som passar perfekt efter rakningen.

Är det någon skillnad på en dyr och en budget dagkräm?

Bästa dagkräm

Ja, det kan finnas viss skillnad mellan en dyr och en budget dagkräm, även om det inte alltid är så att den dyra krämen är bättre än den billigare. Här är några saker som kan skilja sig åt mellan en dyr och en budget dagkräm.

Ingredienser: Dyra dagkrämer kan innehålla högkvalitativa och effektiva ingredienser, medan budget dagkrämer kan innehålla billigare och mindre effektiva ingredienser.

Resultat: Dyra dagkrämer kan ge mer synliga resultat på huden, medan budget dagkrämer kan ge mindre synliga resultat.

Konsistens och doft: Dyra dagkrämer kan ha en lyxigare konsistens och doft än budget dagkrämer.

Det är viktigt att välja en dagkräm som är lämplig för din hudtyp och som har ingredienser som är effektiva vid behandling av dina specifika hudproblem. Du kan också rådfråga en hudläkare eller hudterapeut om vilken dagkräm som kan vara lämplig för dig.

Ta reda på vad du har för hudtyp

Det finns fem vanliga hudtyper: torr hud, fet hud, känslig hud, mogen hud, och kombinerad hud.

 1. Torr hud: Torr hud är vanligtvis torr, fnasig, och kan kännas stram efter rengöring. Torr hud kan också ha en tendens att flagnar och få röda utslag lätt.
 2. Fet hud: Fet hud är vanligtvis glansig och har en tendens att producera mycket olja. Fet hud kan också ha stora porer och kan lätt få finnar och pormaskar.
 3. Känslig hud: Känslig hud är vanligtvis mycket reaktiv och kan lätt få röda utslag och irritation. Känslig hud kan också vara torr och kännas stram efter rengöring.
 4. Mogen hud: Mogen hud är vanligtvis torr och kan ha förtida rynkor och fina linjer. Mogen hud har också en tendens att vara mindre elastisk och kan ha förlorat sin lyster.
 5. Kombinationshud: Kombinationshud är vanligtvis fet i T-zonen (panna, näsa, och haka) och torr på kinderna. Kombination hud kan också ha stora porer och kan lätt få finnar och pormaskar i T-zonen.

Det är viktigt att välja hudvårdsprodukter som är lämpliga för din specifika hudtyp för att få bästa möjliga resultat och för att undvika irritation och andra problem.

css.php