Bästa ansiktspeeling 2022

Bästa ansiktspeeling

Med en riktigt bra ansiktspeeling kan du inte bara se till att huden ser fräsch ut och känns len, utan du kan även avlägsna torra hudceller som får hyn att se glåmig och trist ut. På marknaden finns det mängder med härliga peelings att använda sig av, men vilken är bäst och hur ska man välja?

Bäst i test 2022 – Topplista

Här nedan har vi valt ut tre stycken ansiktspeelings som är både populära och riktigt effektiva. En ansiktspeeling är speciellt framtagen för att inte skada den känsliga och tunna huden som ansiktet har och därför bör du undvika kroppspeelingar eller andra peelingar med hårda och stora korn.

Längre ner kommer du även att hitta information om vilka produkter som lämpar sig för dig med känslig hud eller få svar på hur ofta en ansiktspeeling bör användas.

Dermalogica MultiVitamin Thermafoliant

Dermalogica ansiktspeeling

Dermalogica MultiVitamin Thermafoliant är en utmärkt ansiktspeeling för dig som vill minska synliga ålderstecken och som vill motverka rynkor och fina linjer. Peelingen har en mycket kraftfull och varm exfoliering som ser till att hudytan poleras och mjukgörs på en och samma gång.

Den kemiska peelingen, kombinerat med den mekaniska cirkelrörelsen, säkerställer att du får en hudyta som är betydligt mer jämnt. Dermalogica MultiVitamin Thermafoliant innehåller även aktiva ingredienser som ser till att förhindra och bekämpa tecken på ett hudåldrande.

Nivea Smooth Rice Scrub

Nivea ansiktsskrubb

Om din hud är torr kommer rynkor och tidiga ålderstecken att bli mer framträdande. Med Nivea Smooth Rice Scrub kan du se till att återfukta huden på djupet, samtidigt som du blir av med döda hudceller och får en fin lyster.

Ansiktsrengöringen kommer i en mild och behaglig gelformula där man använt sig av mycket mjuka peelingkorn. Nivea Smooth Rice Scrub är dessutom berikad med både Hydra IQ och vitamin E, som tillsammans ger en riktig fuktboost och ser till att kapsla in fukten ordentligt.

Hey Honey Come Clean

Ansiktspeeling som tar bort döda hudceller

Är du ute efter en ansiktspeeling som främjar produktionen av nya hudceller och som verkar porsammandragande vill vi tipsa om Come Clean från Hey Honey. Här får du en ansiktspeeling som har en uppstramande effekt och som samtidigt rengör på djupet och hjälper din hud att bli ren från smuts och bakterier.

Skrubben är mycket mild och kan med fördel användas av den som har problem med allergi eller känslig hud. Här får du en jämnare hudstruktur och en hy med mycket lyster.

Ansiktspeeling med anti-age

För att en peeling ska kunna motverka och förbygga tidiga ålderstecken gäller det att den är fullproppad med vitaminer och mineraler.

Den första peelingen i vår bäst i test är ett utmärkt val för den som söker en produkt med anti-age egenskaper. Vi rekommenderar att du satsar på en formula som är berikad med hyaluronsyra och som minskar synligheten av pigmenteringar som lätt kan uppstå i mogen ålder.

Peeling för mogen hy

Ju äldre du blir, desto viktigare är det att ta hand om huden i ansiktet. Det kan du göra genom att investera i en riktigt bra ansiktspeeling som främjar en friskare och starkare hud.

Idag finns det många produkter som riktar sig till mogen hy och den som vill förebygga tidiga ålderstecken eller som vill minska synligheten av de som man redan har. Våran favorit i den här kategorin är helt klart M Picaut Swedish Skincare Exfoliating Peel Mask. Formulan är inte bara otroligt len och behaglig mot huden, utan den ser också till att jämna ut hudtonen och minska rodnad. Kolla in fler bra ansiktsmasker här.

En bra peeling avlägsnar döda hudceller

Det finns flera orsaker till varför man väljer att använda sig av en peel-produkt, men den vanligaste orsaken är att man vill fräscha upp huden och bli av med döda hudceller. Om döda hudceller får sitta kvar i ansiktet finns det risk för att huden ser torr, trist och glåmig ut. Det kan också orsaka ojämnheter i hudtonen och göra så att din sminkning inte blir lika snygg.

Ett vanligt missförstånd är att man tror att ju grövre korn desto bättre, men så är inte alltid fallet och sällan när det kommer till huden i ansiktet. Här är det bättre att gå försiktigt fram med en produkt som är framtagen för den känsligare huden. Om du gillar kornpeeling så kan du kolla in den bästa ansiktsskrubben här.

Ansiktspeeling med korn är djuprengörande

På marknaden kan du hitta peelingar som kommer i alla möjliga typer av former och med olika formulas. Det är t.ex. inte ovanligt att hitta exfolierande produkter i form av puder, serum eller krämer, men också med geléliknande formula som innehåller små korn. Det sistnämnda är det tveklöst mest populära, just eftersom man får en dubbel effekt av den kemiska funktionen och den mekaniska.

Använder du dig av korn kommer du att få en riktigt ordentlig och djuprengörande behandling för ansiktet som minskar tidiga ålderstecken och håller huden fräsch och smidig. Här kan vi gärna tipsa dig om Clinique Rinse Off 7 Day Scrub Cream.

Peeling för känslig hy

Även du som har problem med känslig hy ska naturligtvis kunna använda dig av en bra peeling. Här är det viktigt att du väljer en produkt av hög kvalitet som är specifikt framtagen för ändamålet. Vi kan bland annat rekommendera M Picaut Swedish Skincare Exfoliating Peel Mask som verkar lugnande på hud som är irriterad, men också Come Clean från Hey Honey som intar tredjeplatsen i vårt bäst i test.

Är du känslig mot parfym bör du säkerställa att du väljer en formula som är parfymfri eller mycket mild.

Varför ska man använda ansiktspeeling?

Med hjälp av en exfolierande ansiktsprodukt kan du se till att bli av med döda hudceller, hud som är trött och glåmig, samt stimulera och öka cellförnyelsen i huden. Produkten verkar på djupet och är utrustad med små fina korn som ser till att torr hud avlägsnas och ny och fräsch hud kan andas ordentligt.

Hur ofta ska man använda peeling?

Hur ofta du ska använda dig av ansiktspeeling beror på vilken produkt du väljer. Det finns mycket milda varianter som kan användas varje dag, men det finns även peelingar med grövre korn som inte bör användas mer än 1-2 gånger i veckan. Det vanligaste är dock att man satsar på 2-3 rengöringar per vecka. På så sätt får din hy den uppfriskning som behövs för att hålla porer, hud och tidiga ålderstecken i schakt.

css.php