Bästa ansiktspeeling 2024

Bästa ansiktspeeling

Med en riktigt bra ansiktspeeling kan du inte bara se till att huden ser fräsch ut och känns len, utan du kan även avlägsna torra hudceller som får hyn att se glåmig och trist ut. På marknaden finns det mängder med härliga peelings att använda sig av, men vilken är bäst och hur ska man välja?

Bäst i test 2024 – Topplista

Här nedan har vi valt ut tre stycken ansiktspeelings som är både populära och riktigt effektiva. En ansiktspeeling är speciellt framtagen för att inte skada den känsliga och tunna huden som ansiktet har och därför bör du undvika kroppspeelingar eller andra peelingar med hårda och stora korn.

Längre ner kommer du även att hitta information om vilka produkter som lämpar sig för dig med känslig hud eller få svar på hur ofta en ansiktspeeling bör användas.

Dermalogica MultiVitamin Thermafoliant

Dermalogica ansiktspeeling

Dermalogica MultiVitamin Thermafoliant är en utmärkt ansiktspeeling för dig som vill minska synliga ålderstecken och som vill motverka rynkor och fina linjer. Peelingen har en mycket kraftfull och varm exfoliering som ser till att hudytan poleras och mjukgörs på en och samma gång.

Den kemiska peelingen, kombinerat med den mekaniska cirkelrörelsen, säkerställer att du får en hudyta som är betydligt mer jämnt. Dermalogica MultiVitamin Thermafoliant innehåller även aktiva ingredienser som ser till att förhindra och bekämpa tecken på ett hudåldrande.

Nivea Smooth Rice Scrub

Nivea ansiktsskrubb

Om din hud är torr kommer rynkor och tidiga ålderstecken att bli mer framträdande. Med Nivea Smooth Rice Scrub kan du se till att återfukta huden på djupet, samtidigt som du blir av med döda hudceller och får en fin lyster.

Ansiktsrengöringen kommer i en mild och behaglig gelformula där man använt sig av mycket mjuka peelingkorn. Nivea Smooth Rice Scrub är dessutom berikad med både Hydra IQ och vitamin E, som tillsammans ger en riktig fuktboost och ser till att kapsla in fukten ordentligt.

Hey Honey Come Clean

Ansiktspeeling som tar bort döda hudceller

Är du ute efter en ansiktspeeling som främjar produktionen av nya hudceller och som verkar porsammandragande vill vi tipsa om Come Clean från Hey Honey. Här får du en ansiktspeeling som har en uppstramande effekt och som samtidigt rengör på djupet och hjälper din hud att bli ren från smuts och bakterier.

Skrubben är mycket mild och kan med fördel användas av den som har problem med allergi eller känslig hud. Här får du en jämnare hudstruktur och en hy med mycket lyster.

Vad kostar en ansiktspeeling?

Priset på en ansiktspeeling kan variera beroende på vilken typ av peeling det är, var behandlingen utförs och hur lång behandlingen är. Vissa peelingar kan vara billigare än andra, och priset kan också variera beroende på om det är en hembehandling eller en behandling som utförs av en professionell hudterapeut.

En kornpeeling kan kosta mellan 100 och 500 kronor, medan en kemisk peeling kan kosta mellan 500 och 3000 kronor. En laserpeeling kan kosta mellan 3000 och 10 000 kronor, medan en trippelpeeling kan kosta mellan 5000 och 20 000 kronor.

Hur fungerar ansiktspeeling med maskin?

Ansiktspeeling med maskin fungerar genom att en maskin med en roterande skiva eller annat mekaniskt stimuli används för att få bort döda hudceller och andra orenheter från huden. Detta kan bidra till att göra huden mjukare och mer strålande, samt minska förekomsten av orenheter och akne. Vi kan tipsa om en maskin från Luna 3 som är omtyckt.

Ansiktspeeling med anti-age

För att en peeling ska kunna motverka och förbygga tidiga ålderstecken gäller det att den är fullproppad med vitaminer och mineraler.

Den första peelingen i vår bäst i test är ett utmärkt val för den som söker en produkt med anti-age egenskaper. Vi rekommenderar att du satsar på en formula som är berikad med hyaluronsyra och som minskar synligheten av pigmenteringar som lätt kan uppstå i mogen ålder.

Peeling för mogen hy

Ju äldre du blir, desto viktigare är det att ta hand om huden i ansiktet. Det kan du göra genom att investera i en riktigt bra ansiktspeeling som främjar en friskare och starkare hud.

Idag finns det många produkter som riktar sig till mogen hy och den som vill förebygga tidiga ålderstecken eller som vill minska synligheten av de som man redan har. Våran favorit i den här kategorin är helt klart M Picaut Swedish Skincare Exfoliating Peel Mask. Formulan är inte bara otroligt len och behaglig mot huden, utan den ser också till att jämna ut hudtonen och minska rodnad. Kolla in fler bra ansiktsmasker här.

En bra peeling avlägsnar döda hudceller

Det finns flera orsaker till varför man väljer att använda sig av en peel-produkt, men den vanligaste orsaken är att man vill fräscha upp huden och bli av med döda hudceller. Om döda hudceller får sitta kvar i ansiktet finns det risk för att huden ser torr, trist och glåmig ut. Det kan också orsaka ojämnheter i hudtonen och göra så att din sminkning inte blir lika snygg.

Ett vanligt missförstånd är att man tror att ju grövre korn desto bättre, men så är inte alltid fallet och sällan när det kommer till huden i ansiktet. Här är det bättre att gå försiktigt fram med en produkt som är framtagen för den känsligare huden. Om du gillar kornpeeling så kan du kolla in den bästa ansiktsskrubben här.

Ansiktspeeling med korn är djuprengörande

På marknaden kan du hitta peelingar som kommer i alla möjliga typer av former och med olika formulas. Det är t.ex. inte ovanligt att hitta exfolierande produkter i form av puder, serum eller krämer, men också med geléliknande formula som innehåller små korn. Det sistnämnda är det tveklöst mest populära, just eftersom man får en dubbel effekt av den kemiska funktionen och den mekaniska.

Använder du dig av korn kommer du att få en riktigt ordentlig och djuprengörande behandling för ansiktet som minskar tidiga ålderstecken och håller huden fräsch och smidig. Här kan vi gärna tipsa dig om Clinique Rinse Off 7 Day Scrub Cream.

Peeling för känslig hy

Även du som har problem med känslig hy ska naturligtvis kunna använda dig av en bra peeling. Här är det viktigt att du väljer en produkt av hög kvalitet som är specifikt framtagen för ändamålet. Vi kan bland annat rekommendera M Picaut Swedish Skincare Exfoliating Peel Mask som verkar lugnande på hud som är irriterad, men också Come Clean från Hey Honey som intar tredjeplatsen i vårt bäst i test.

Är du känslig mot parfym bör du säkerställa att du väljer en formula som är parfymfri eller mycket mild.

Varför ska man använda ansiktspeeling?

Med hjälp av en exfolierande ansiktsprodukt kan du se till att bli av med döda hudceller, hud som är trött och glåmig, samt stimulera och öka cellförnyelsen i huden. Produkten verkar på djupet och är utrustad med små fina korn som ser till att torr hud avlägsnas och ny och fräsch hud kan andas ordentligt.

Här är fem anledningar till varför det kan vara bra att köpa en bra peeling för ansiktet:

  1. Förbättrar hudtexturen: Peeling hjälper till att avlägsna döda hudceller och förbättrar hudtexturen, vilket kan göra huden mjukare och mer elastisk.
  2. Minimerar porer: Peeling kan hjälpa till att rensa porerna och förbättra hudens struktur, vilket kan göra att porerna ser mindre ut.
  3. Reducerar rynkor: Peeling kan hjälpa till att exfoliera huden och öka produktionen av collagen, vilket kan göra att rynkor och linjer minskar.
  4. Förbättrar hudtonen: Peeling kan hjälpa till att jämna ut hudtonen och minimera pigmentfläckar, vilket kan göra att huden ser mer jämn och strålande ut.
  5. Förebygger acne: Peeling kan hjälpa till att rensa porerna och minimera orenheter, vilket kan förebygga acne och förbättra hudens allmänna utseende.

Hur ofta ska man använda peeling?

Hur ofta du ska använda dig av ansiktspeeling beror på vilken produkt du väljer. Det finns mycket milda varianter som kan användas varje dag, men det finns även peelingar med grövre korn som inte bör användas mer än 1-2 gånger i veckan. Det vanligaste är dock att man satsar på 2-3 rengöringar per vecka. På så sätt får din hy den uppfriskning som behövs för att hålla porer, hud och tidiga ålderstecken i schakt.

Enzymepeeling med fruktsyror

Enzymepeeling är en typ av hudbehandling som innehåller enzymer från frukt som papaya och ananas som avlägsnar döda hudceller och förbättrar hudens textur. Enzymepeeling används oftast på ansiktet. Enzymepeeling är en mildare exfoliering än kornpeeling eller kemisk peeling, och den är lämplig för alla hudtyper, inklusive känslig hud. Enzymepeeling kan hjälpa till att förbättra hudtexturen, reducera rynkor och förbättra hudtonen.

Vad är kemisk peeling?

Kemisk peeling är en hudbehandling där en kemisk lösning appliceras på huden för att avlägsna döda hudceller och förbättra hudens textur. Kemisk peeling används oftast på ansiktet, men den kan också användas på andra delar av kroppen. Kemisk peeling är en djupare exfoliering än kornpeeling, och den kan ge snabbare och mer markanta resultat.

Det finns olika typer av kemisk peeling, med olika intensitet och djupgående effekt. Lättare peelingar innehåller milda syror och kan användas på alla hudtyper, medan djupare peelingar innehåller starkare syror och är mer lämpliga för personer med hudbesvär såsom rynkor, solskador och acneärr. Kemisk peeling kan hjälpa till att förbättra hudtexturen, reducera rynkor och förbättra hudtonen.

Kemisk peeling bör utföras av en professionell hudterapeut, eftersom det kan innebära en viss risk för huden och kräver en speciell teknik och utrustning. Det är viktigt att följa instruktionerna från hudterapeuten noga efter behandlingen för att få bästa möjliga resultat och minimera eventuella biverkningar.

Kan man sola efter kemisk peeling?

Det är viktigt att vänta med att sola efter en kemisk peeling tills huden har återhämtat sig helt. Kemisk peeling innebär att huden exfolieras genom att en kemisk lösning appliceras på huden, vilket kan orsaka rodnad, känslighet och irritation. Efter en kemisk peeling är huden mer känslig för solen, och det är viktigt att skydda huden mot solens strålar för att minimera risken för skador och biverkningar.

Det är rekommenderat att vänta i minst två veckor efter en kemisk peeling innan du exponerar huden för solen. Om du måste vara ute i solen under den här tiden är det viktigt att använda solskyddskräm med högt solskyddsfaktor, och att undvika att vara ute i solen under de mest intensiva timmarna.

Det är också viktigt att fortsätta att använda solskyddskräm även efter att huden har återhämtat sig, eftersom solen kan orsaka skador på huden och försämra hudens struktur och utseende på lång sikt.

Hur fungerar retinolpeel?

Retinolpeel är en typ av kemisk peeling som innehåller retinol, en form av vitamin A. Retinol används i många skönhetsprodukter för att förbättra hudtexturen, reducera rynkor och förbättra hudtonen.

Retinolpeel utförs av en professionell hudterapeut, och det involverar att en lösning med retinol appliceras på huden. Lösningen verkar genom att avlägsna döda hudceller och förbättra hudens textur. Retinolpeel kan ge snabba och markanta resultat, men det kan också vara en djupgående behandling som kan orsaka rodnad och känslighet i huden.

Efter en retinolpeel är det vanligt att huden känns torr och stram, och det kan ta några dagar för huden att återhämta sig. Det är viktigt att följa instruktionerna från hudterapeuten noga efter behandlingen för att få bästa möjliga resultat och minimera eventuella biverkningar. Retinolpeel är en djupgående behandling och det är viktigt att välja en professionell hudterapeut som har erfarenhet av att utföra behandlingen.

När ska man använda trippelpeeling (multipeeling)?

Trippelpeeling, även kallad multipeling, är en hudbehandling som involverar att använda tre olika typer av exfoliering för att avlägsna döda hudceller och förbättra hudens textur. Trippelpeeling kan innebära en kombination av mekanisk exfoliering (kornpeeling), kemisk peeling och laser peeling. Trippelpeeling kan ge snabba och markanta resultat, men det kan också vara en djupgående behandling som kan orsaka rodnad och känslighet i huden.

Är laser peeling effektivt?

Laser peeling, även kallat laser resurfacing, är en hudbehandling som använder en laser för att avlägsna döda hudceller och förbättra hudens textur. Laser peeling kan användas på ansiktet, men också på andra delar av kroppen. Laser peeling är en djupgående behandling som kan ge snabba och tydliga resultat, men den kan också vara associerad med en viss risk för huden.

Laser peeling kan hjälpa till att reducera rynkor och linjer, förbättra hudtonen och texturen och minimera ärr och solskador. Det finns olika typer av laser peeling, med olika intensitet och djupgående effekt. Lättare peelingar är lämpliga för personer med milda till måttliga hudbesvär, medan djupare peelingar är mer lämpliga för personer med mer markanta hudbesvär.

Laser peeling bör utföras av en professionell hudterapeut eller kirurg.

css.php