Bästa ansiktsvatten 2022

Bästa ansiktsvatten

Med ett riktigt bra ansiktsvatten, eller toner som det också kallas för, kan du se till att rengöra din hud ordentligt och förbereda den för serum, krämer eller sovmasker.

Ansiktsvattnet tar bort smuts och sminkrester som är kvar efter ansiktsrengöringen och återfuktar även huden på djupet, samtidigt som den ser till att återställa hudens pH-värde. Genom att satsa på en riktigt bra och högkvalitativ produkt kan du få en hud som är fräschare, renare och full med lyster.

Ansiktsvatten: Bäst i test 2022

Att veta vilket ansiktsvatten du ska välja är inte alltid det lättaste, men ett bra första-steg är att ha koll på vilken hudtyp du har. Ansiktsvatten är nämligen framtagna för olika hudtyper och problem, t.ex. rynkor, förstorade porer eller mycket fuktfattig hud. Här kommer vår lista på det bästa ansiktsvattnet.

1. Filorga – NCEF-Essence

Filorga - NCEF-Essence ansiktsvatten

NCEF-Essence från Filorga är ett mycket högkvalitativt och högkoncentrerat ansiktsvatten som är berikat med NCEF. Här får du en produkt som rengör på djupet och som även har anti-aging effekter som minskar uppkomsten av tidiga ålderstecken.

NCEF-Essence skyddar din hud och ger lyster, samtidigt som den bygger upp en barriär mot föroreningar och fria radikaler. Din hudton blir mycket finare och synliga porer minskas.

2. Clinique – Clarifying Lotion 2

Clinique ansiktsvatten

Clarifying Lotion 2 från Clinique är ett ansiktsvatten som är specifikt framtaget för dig med känslig och torr hud, men fungerar även bra på blandhy.

Clarifying Lotion 2 är egentligen det andra steget som du använder dig av i varumärkets 3-stegssystem för en effektiv och ordentlig rengöring. Ansiktsvattnet ser till att eliminera döda hudceller och lämnar en mjuk och klar hud efter sig. Den milt exfolierande effekten ser också till att din hudton och din hudstruktur blir mycket jämnare och lenare.

3. Ole Henriksen – Dark Spot Toner

Henriksen ansiktsvatten för ansikte

Dark Spot Toner från Ole Henriksen är ett ansiktsvatten som passar för dig som är beredd att betala lite extra för att få det bästa. Dark Spot Toner är ett kvällsansiktsvatten som du använder innan du går och lägger dig och som är fullproppat med nyttiga AHA-syror.

Tonern innehåller även trollhasselvatten som gör huden renare och klarare, samtidigt som kamomill och lakritsrot har en lugnande effekt. Den härliga citrusdoften ger också en mycket frisk och somrig känsla som håller i sig hela dagen.

4. Mario Badescu – Facial Spray With Aloe, Herbs & Rose

Mario ansikte spray vatten

Att applicera en toner med hjälp av en sprayflaska gör hudvårdsrutinen mycket enklare och roligare, vilket är precis det du får med denna vårdande ansiktsvattenspray från Mario Badescu.

Produkten passar för användning under hela dagen när du är i behov av återfuktning eller vill boosta din make up. Misten är berikad med aloe vera, ros, timjan och gardenia, men också blåstång som hjälper till att friska upp. Du får en fantastisk glow och lyster som håller i sig hela dagen.

Varför ska man använda ansiktsvatten?

Ett ansiktsvattens främsta uppgift är att se till att ge din hud en extra djuprengöring efter att du har använt dig av rengöringsprodukter och återställa din pH-balans. PH-balansen rubbas mycket enkelt och det krävs bara vanligt vatten för att den ska komma ur balans. Med ett ansiktsvatten kan du se till att återställa detta igen, samtidigt som vattnet innehåller näringsgivande och återfuktande ingredienser.

Vad innehåller ansiktsvatten?

Vad ansiktsvattnet innehåller beror på vilken produkt och varumärke du har valt att använda dig av. Några av de vanligaste egenskaperna är att ansiktsvattnet är fuktgivande eller exfolierande, men här ligger fokus på att hitta ett ansiktsvatten som passar din hudtyp och dina behov så bra som möjligt. Aloe vera är en mycket vanlig ingrediens eftersom det är både fuktgivande och lugnande mot irriterad hus.

Så använder du en spray

Ansiktsvatten i form av spray har blivit mycket populärt. Det är dessutom främst för dessa produkter som man använder begreppet toner eller ansiktsspray. Sprayerna kan användas när som helst under dagen och ger en återfuktande och svalkande känsla. Din hy blir försedd med näring, samtidigt som sminket sitter mycket bättre och får en finare lyster.

Finns det porsammandragande ansiktsvatten?

Absolut! Idag kan du hitta ansiktsvatten som lämpar sig för alla olika typer av ändamål och hud. Ett riktigt bra exempel på porsammandragande ansiktsvatten är NCEF-Essence från Filorga, som också har en riktigt bra effekt mot tidiga ålderstecken och rynkor. Porsammandragande ansiktsvatten ser till att stora och synliga porer minskar och ger dig en finare och jämnare hudstruktur.

Bästa ansiktsvattnet för torr hy

Många människor har problem med torr hud i ansiktet. Det kan visa sig genom att du lätt fjällar eller att huden känns stram och stel under dagen. Här är det viktigt att satsa på ett återfuktande och näringsgivande ansiktsvatten som mjukgör. Med Clinique Clarifying Lotion 2 får du en produkt som är specifikt framtagen för torr hud och som hjälper dig att återfukta och bibehålla fukten i huden länge.

Tips på ansiktsvatten för känslig hy

Naturligtvis ska även den som har känslig hud kunna använda sig av ett ansiktsvatten. Hela vitsen med ett ansiktsvatten är att vårda huden och ge den en extra näringsboost innan du applicerar serum eller dagkräm.

Här är det viktigt att välja ett ansiktsvatten som är milt och som inte innehåller exfolierande ingredienser eller är starkt parfymerat. Ett bra alternativ på detta får du från Pixi, som har skapat Rose Tonic specifikt för dig med känslig och irriterad hud. Ansiktsvattnet minskar rodnad, återställer och har en lugnande effekt på huden.

Bästa ekologiska ansiktsvatten

Ett ekologiskt ansiktsvatten är ett ansiktsvatten som är milt, skonsamt och tillverkat av ekologiska ingredienser. Dessa produkter är fria från farliga och onödiga tillsatser och finns för alla olika hudtyper och behov. Att välja ekologiskt är inte bara bra för din hud, utan du gör också en insats för en bättre och mer hållbar miljö.

3 budgetprodukter som är bra

Ansiktsvatten behöver inte vara dyra för att vara högkvalitativa och effektiva och det finns många bra alternativ även i budgetklassen. Här nedan listar vi tre favoriter som håller även för den lite mindre plånboken.

1. Garnier – Thyme Skin Perfecting Lotion
2. Mario Badescu – Facial Spray With Aloe, Herbs & Rose
3. Shiseido – Facial Cotton

css.php