Få bort rynkor i pannan

Av | september 4, 2018
Få bort rynkor i pannan

Rynkor i pannan orsakas av att huden åldras. Hur tidigt man får rynkor och hur mycket du får beror på tre faktorer; Dessa är åldrande, ärftlighet och hur mycket slitage vi utsatt vår hud för. Här ger vi tips på hur du får bort rynkor i pannan och håller dig ung.

Din hud kan förbättras väsentligt igenom att du arbetar förebyggande och bryter de vanor som orsakar din hud mest skada.

Vanligaste orsaker till rynkor i pannan

Sol, rökning och alkohol är de tre största bovarna för vår hud i ansiktet. Dessa dålig vanor torkar ut huden och gör att den åldras i förtid (även om du är ung). Redan vid 25-årsåldern kan små rynkor börja uppstå i pannan som blir djupare med tiden.

När huden blir uttorkad förlorar den sin elasticitet och börjar hänga. Det i sin tur gör att vi automatiskt börjar rynka pannan oftare vilket leder till djupa horisontella rynkor i pannan (så kallade torrhetslinjer i pannan).. Att återfukta huden i ansiktet är otroligt viktigt för att förebygga rynkor i pannan naturligt.

Få bort rynkor i pannan hemma

De bästa och långsiktigaste åtgärderna för att få bort rynkor i pannan och för att få bort bekymmersrunkor är att börja med de tre bovarna. Om du utsätter huden för sol, rökning eller alkohol så är det bra att börja trappa ned på det för din huds skull. Stress är en annan anledning till att huden åldras i förtid. Om du stressar mycket kan det vara bra att ta en avslappnade kvällspromenad så att kroppen får chans till återhämtning på kvällen.

Börja i tid med att använda kräm för att återfukta huden och dagligen motverka rynkor i pannan. Det kommer göra att hudens cellförnyelse stimuleras och de tillför viktiga vitaminer som gör att huden hålls fräsch. En omtyckt kräm är Super Restorative Day Cream All Skin Types SPF 20 från Clarins. Denna kräm har blivit väldigt omtyckt eftersom den omedelbart ger goda resultat och motverkar torrhetslinjer

För dig med behov av en extra boost mot rynkor i pannan rekommenderar vi att använda ansiktspeeling i kombination med ansiktsmask. Om du gör det 1-2 gånger i veckan kommer du få enorma resultat på bara några veckor.

Peelingen Maria Åkerberg Papaya Peeling i kombination med ansiktsmasken NCEF Night Mask från Filorga har blivit en populär kombination. Peeling som består av enzymer (som den från Maria Åkerberg) har visat sig ge bäst effekt mot rynkor i pannan. En av många bra egenskaper peelingen från Maria Åkerberg har är att den tar bort orenheter från huden och gör den mer mottaglig för ansiktsmasken. Ansiktsmasken från Filorga rengör sedan huden från överflöd och stimulerar cellförnyelsen. Den återfuktar även huden på djupet så att den bättre kan motstå påfrestningar.

Få bort rynkor i pannan med hjälp av botox och fillers

Botox, fillers eller kombinationen av botox och fillers brukar användas mot rynkor i pannan när vi upplever att det blivit djupa veck. Det beror på att vi får en omedelbart slät panna. Anledningen till att det kan variera lite i vad vi använder beror på att botox används när rynkorna beror på överanvändning av musklerna i pannan medans fillers fyller ut rynkorna.

Både botox och fillers rensas bort ur kroppen efter en tid vilket leder till att en ny behandling måste genomföras. Det som är mindre bra med denna form av injektioner är att ansiktets naturliga rörelser kan hindras och därmed se lite onaturliga ut.