Få bort din bekymmersrynka

Bekymmersrynka

Bekymmersrynka eller även kallad argrynka är vertikala streck mellan ögonbrynen. Bekymmersrynkor kan ställa till problem eftersom de får oss att se arga och trötta ut. Det leder även lätt till missförstånd via kroppsspråket.

Varför får vi en bekymmersrynka?

Bekymmersrynkan uppstår till följd av en överanvändning av musklerna i pannan. Överanvändningen av pannmusklerna kan bero på dålig syn. Det finns även andra faktorer som påverkar exempelvis hudens åldrande och de påfrestningar du utsätter huden för.

Undvik därför att utsätta huden för alkohol, sol och uttorkande produkter eftersom det gör att din hud åldras i förtid och förlorar sin elasticitet. Även den torra vinterluften och de starka temperaturskillnader som det innebär har en negativ inverkan på din hud.

Bli kvitt din bekymmersrynka

Om du har en bekymmersrynka så oroa inte, det finns idag flera alternativ för att åtgärda den. Vi kommer nedan lista de skonsammaste alternativen först eftersom det alltid är att föredra framför aktiva ingrepp. Det beror på att aktiva ingrepp kan medföra biverkningar.

Sminka bort din bekymmersrynka

Sminka bort en bekymmersrynka gör du bäst igenom att använda en mineralmakeup som 4-in-1 Pressed Mineral Makeup. Det som gör denna mineralmakeup så populär är att den jämnar ut hudtonen och lägger sig inte i din bekymmersrynka som en flytande produkt hade gjort.

Det du bör göra sedan är att lägga på lite rouge på kinderna och highlighter vid ögonbryn och insidan av ögat vilket flyttar fokus från bekymmersrynkan och får dig att se pigg ut.

Använd antirynkkräm

Det bästa för att bli kvitt din bekymmersrynka är att arbeta långsiktigt. Smink ger en effekt för stunden men det hjälper endast så länge som du har sminket på dig. Arbeta därför långsiktigt igenom att använda en bra antirynkkräm.

En populär och effektiv kräm mot din bekymmersrynka är Filorga Sleep & Lift Night Cream den passar alla hudtyper och ger huden en härlig lyster efter en natts sömn. Denna kräm återfuktar huden på djupet vilket är viktigt när du vill bli kvitt dina rynkor. Om huden blir uttorkad åldras den snabbare vilket leder till att du får fler rynkor och huden förlorar sin elasticitet.

Bli kvitt din bekymmersrynka med peeling

Som komplement till din antirynkkräm är det bra att använda kemisk peeling eftersom det får bort alla döda hudceller och stimulerar cellförnyelsen. Om du vill använda en peeling som kommer ge ditt ansikte en riktig boost är AHA 30% + BHA 2% Peeling Blodmask att rekommendera.

Natura Bissé peeling kommer att ge din hud en omedelbar liftning effekt och reducerar pigmentfläckar vilket får dig att se ung och fräsch ut.

Fillers och botox mot din bekymmersrynka

Om du känner att din bekymmersrynka behöver handfastare åtgärder finns alltid alternativet att använda fillers eller botox. Skillnaden mellan dessa två är att fillers är ett ämne som fyller ut bekymmersrynkan medans botox är ett ämne som får musklerna att slappna av.

Det som avgör om du kommer behöva fillers eller botox är hur djupa dina rynkor är. Det vanligaste är att en kombination av botox med fillers används. Både fillers och botox försvinner ur kroppen efter en tid vilket gör att behandlingen behöver upprepas.

En nackdel med fillers och botox är att det kan förhindra ansiktets naturliga rörelser vilket gör att ansiktet kan se lite onaturligt ut.

css.php