Få bort din bekymmersrynka

Bekymmersrynka

Bekymmersrynka eller även kallad argrynka är vertikala streck mellan ögonbrynen. Bekymmersrynkor kan ställa till problem eftersom de får oss att se arga, bekymrade eller trötta ut. Det leder även lätt till missförstånd via kroppsspråket. Här ger vi tips på olika behandlingar för att få bort bekymmersrynkor.

Varför får man en bekymmersrynka?

Bekymmersrynkan uppstår till följd av en överanvändning av musklerna i pannan. Överanvändningen av pannmusklerna kan bero på dålig syn och kan ge huvudvärk. Det finns även andra faktorer som påverkar exempelvis hudens åldrande och de påfrestningar du utsätter huden för.

Undvik därför att utsätta huden för alkohol, sol och uttorkande produkter eftersom det gör att din hud åldras i förtid och förlorar sin elasticitet. Även den torra vinterluften och de starka temperaturskillnader som det innebär har en negativ inverkan på din mellan ögonen.

Vi kan tipsa om Filorga Time-Filler Night Cream (se bild ovan) som ger en effektiv behandling mot djupa rynkor och veck runt panna och mellan ögonen med hjälp av en botoxeffekt.

Vad är arga rynkan eller argrynkan som den också kallas?

Arga rynkan, eller argrynkan som den också kallas, är en djup rynka som bildas i pannan mellan ögonbrynen (området kallas Glabella). Den uppstår vanligtvis när man blir arg eller oroad, och kan ge intryck av att personen är arg eller oroad. Argrynkan är ett vanligt tecken på stress och kan vara ett resultat av att man ständigt rynkar pannan, vilket kan leda till att rynkan blir permanent. Det finns olika sätt att behandla och minska utseendet på argrynkan, till exempel genom att använda hudvårdsprodukter som ögonkräm som innehåller peptider eller genom att använda botoxinjektioner.

Bli kvitt din bekymmersrynka

Om du har en bekymmersrynka så oroa inte, det finns idag flera alternativ för att åtgärda den. Vi kommer nedan lista de skonsammaste alternativen först eftersom det alltid är att föredra framför aktiva ingrepp. Det beror på att aktiva ingrepp kan medföra biverkningar.

Använd antirynkkräm

Det bästa för att bli kvitt din bekymmersrynka är att arbeta långsiktigt. Smink ger en effekt för stunden men det hjälper endast så länge som du har sminket på dig. Arbeta därför långsiktigt igenom att använda en bra antirynkkräm.

En populär och effektiv kräm mot din bekymmersrynka är Filorga Sleep & Lift Night Cream den passar alla hudtyper och ger huden en härlig lyster efter en natts sömn. Denna kräm återfuktar huden på djupet vilket är viktigt när du vill bli kvitt dina rynkor. Om huden blir uttorkad åldras den snabbare vilket leder till att du får fler rynkor och huden förlorar sin elasticitet.

Sminka bort din bekymmersrynka

Sminka bort en bekymmersrynka gör du bäst igenom att använda en mineralmakeup som 4-in-1 Pressed Mineral Makeup. Det som gör denna mineralmakeup så populär är att den jämnar ut hudtonen och lägger sig inte i din bekymmersrynka som en flytande produkt hade gjort.

Det du bör göra sedan är att lägga på lite rouge på kinderna och highlighter vid ögonbryn och insidan av ögat vilket flyttar fokus från bekymmersrynkan och får dig att se pigg ut.

Bli kvitt din bekymmersrynka med peeling

Som komplement till din antirynkkräm är det bra att använda kemisk peeling eftersom det får bort alla döda hudceller och stimulerar cellförnyelsen. Om du vill använda en peeling som kommer ge ditt ansikte en riktig boost är AHA 30% + BHA 2% Peeling Blodmask att rekommendera.

Natura Bissé peeling kommer att ge din hud en omedelbar liftning effekt och reducerar pigmentfläckar vilket får dig att se ung och fräsch ut.

Vilka besvär kan man få av bekymmersrynkor och argrynkan?

Bekymmersrynkor och argrynkan är rynkor som kan uppstå i pannan och mellan ögonbrynen, och de kan orsaka en mängd olika besvär. Många människor upplever att dessa rynkor kan ge en orolig eller arg utstrålning, även om det inte alltid är fallet. De kan också orsaka huvudvärk och spänningar i pannan och ögonbrynen, eftersom de kan bero på att musklerna i dessa områden är ansträngda. Dessutom kan rynkorna mellan ögonbrynen orsaka torra ögon eller andra ögonsymptom, eftersom de kan pressa på ögonlocken och ögat. Det finns olika behandlingar som kan hjälpa till att lindra dessa besvär, inklusive Botox, fillers och laserbehandlingar. Läs mer om olika behandlingar nedan.

Hur tar man bort rynkor mellan ögonbrynen?

Om du inte vill testa ett serum eller anti-age kräm så finns det ett par olika sätt att ta bort rynkor mellan ögonbrynen, inklusive:

  1. Botox: Detta är en injektion som blockerar nervimpulser till de muskler som orsakar rynkor. Efter en behandling med Botox kan rynkorna mellan ögonbrynen bli mindre synliga under ett par månader.
  2. Fillers: Dessa är injektioner av hyaluronsyra eller andra material som fyller ut rynkor och ger huden en jämnare yta. Fillers kan vara ett bra alternativ om du vill ha en mer långvarig effekt än vad Botox ger.
  3. Laserbehandlingar: Laserbehandlingar kan hjälpa till att minska rynkor genom att öka produktionen av kollagen och elastin, två proteiner som håller huden fast och ungdomlig.
  4. Kirurgiska ingrepp: Om du har allvarliga rynkor mellan ögonbrynen kan du överväga att göra en plastikkirurgisk behandling, såsom en facelift. Detta kan dock vara en mer invasiv och kostsam behandling än andra alternativ.

Det är viktigt att prata med en läkare eller en annan professionell inom skönhetsindustrin för att få råd om vilken behandling som är bäst för dig.

Fillers och botox mot din bekymmersrynka

Om du känner att din bekymmersrynka behöver handfastare åtgärder finns alltid alternativet att använda fillers eller botox. Skillnaden mellan dessa två är att fillers är ett ämne som fyller ut bekymmersrynkan medans botox är ett ämne som får musklerna att slappna av.

Det som avgör om du kommer behöva fillers eller botox är hur djupa dina rynkor är. Det vanligaste är att en kombination av botox med fillers används. Både fillers och botox försvinner ur kroppen efter en tid vilket gör att behandlingen behöver upprepas.

En nackdel med fillers och botox är att det kan förhindra ansiktets naturliga rörelser vilket gör att ansiktet kan se lite onaturligt ut.

Vad kostar det att ta bort bekymmersrynka?

Det finns olika sätt att ta bort bekymmersrynkan, och priset kan variera beroende på vilken metod du väljer. En vanlig behandling för att ta bort bekymmersrynkan är Botox, som kan kosta mellan 2 000 och 4 000 kronor per behandling. Det finns också andra behandlingar som fillers, laserbehandlingar och kirurgiska ingrepp, som kan kosta mer. Det är viktigt att prata med en läkare eller en annan professionell inom skönhetsindustrin för att få råd om vilken behandling som är bäst för dig och för att få en prisuppskattning.

css.php