Bästa ansiktsskrubb 2022

Av | mars 24, 2021
Bästa ansiktsskrubb

Med en bra ansiktsskrubb kan du få vacker lyster i huden. Ta bort döda hudceller och torr hud vilket gör att efterföljande hudvårdsprodukter kan tränga in i huden lättare. Resultatet är en friskare hy och en mer effektiv hudvårdsrutin. Det är även bra om du ska applicera brun-utan-sol eftersom det ger en jämnare färg som varar längre.

För bästa resultat är viktigt att välja en skrubb som passar din hudtyp. Det är också viktigt att inte skrubba ansiktet för ofta eftersom det kan irritera och i värsta fall skada hudbarriären. Här kan du läsa mer om hur du bäst använder ansiktsskrubb samt vilken produkt som är bäst i test.

Topplista: Bästa ansiktsskrubben 2022

I princip alla hudvårdsmärken har idag en ansiktsskrubb i sitt produktsortiment. Det innebär att det finns massor med bra skrubbprodukter i många olika prisklasser. För att göra det lättare för dig att välja har vi valt ut ansiktsskrubbar i tre olika prisnivåer för att du ska hitta en som passar just din plånbok. Vi har även valt ut den bästa ansiktsskrubben för män.

 1.  Lancôme Rose Sugar Scrub – Bästa premium
 2.  Estelle & Thild BioCleanse -Bästa mellan
 3.  L’Oréal Paris Glow Scrub – Bästa budget
 4.  Clinique Skin Supplies For Men Face Scrub – Bästa för män

Bäst i test 2022

Det finns många bra peelingar, men för att hjälpa dig att hitta den bästa ansiktsskrubben har vi valt ut några favoriter i olika prisklasser samt den bästa för män.

Bästa ansiktsskrubb Premium: Lancôme Rose Sugar Scrub

ansiktsskrubb med rosvatten och socker

Lancôme Rose Sugar Scrub är en mild men effektiv ansiktsskrubb som passar alla hudtyper. Den är berikad med vårdande rosvatten som återfuktar huden på djupet. De små sockerkorna gör att huden blir jämnare, lenare och får mer glow. Det är en riktigt lyxig kornpeeling som doftar ljuvligt. Perfekt till ditt hemmaspa.

Bästa ansiktsskrubb Mellan: Estelle & Thild BioCleanse

ekologisk och vegansk ansiktsskrubb

BioCleanse från Estelle & Thild är en ekologisk och vegansk kornpeeling som är särskilt lämpad för fet och oren hud. Mikrokristallerna polerar och exfolierar huden skonsamt samtidigt som de stimulerar mikrocirkulationen. De lämnar huden slätare och med mer lyster. Den kan användas upp till 5 gånger i veckan om du har fet hy. Även personer med blandhy eller torr hy kan använda den, men 1-2 gånger i veckan.

Bästa ansiktsskrubb Budget: L’Oréal Paris Glow Scrub

ekologisk ansiktsskrubb budget

Glow Scrub från L’Oréal Paris är en prisvärd ansiktsskrubb som ger ger en mjuk och ren hud med mycket glow. Den innehåller flera exfolierande ingredienser, exempelvis acaipulver, druvkärneolja och monoiolja. Resultatet är en effektiv, återfuktande och vårdande kornpeeling som kan användas på både ansikte och läppar. Den doftar även mycket gott vilket ger en härlig spakänsla.

Bästa ansiktsskrubb för män: Clinique Skin Supplies For Men Face Scrub

Bästa ansiktsskrubb för män

Skin Supplies For Men Face Scrub från Clinique är en ansiktsskrubb som är särskilt framtagen för män. Den ger en jämnare hud och minskar risken för inåtväxta hårstrån vid rakning. Den appliceras på rengjord hud kan användas dagligen.

Är ansiktsskrubb och ansiktspeeling samma sak?

Ansiktsskrubb och peeling används ofta som synonymer, men det går att bryta ned denna produktkategori i mindre underkategorier. En skrubb och peeling är inte riktigt samma sak, även om de ger liknade resultat.

 • En ansiktsskrubb, även kallad mekanisk peeling, har en mjuk krämig konsistens och innehåller små korn som ger en peelande effekt. Storleken på korna kan variera, men samtliga korn är djurrengörande och ger den typiska ”riviga” effekten som många vill uppnå när de skrubbar huden. Skrubben masseras in över hela ansiktet med hjälp av fingertopparna.
 • En ansiktspeeling, även kallad för exfoliering, är en mjuk gel eller mer rinnande hudvårdsprodukt som inte innehåller några korn. Istället peelas huden med hjälp av enzymer eller syra som ”äter upp” de döda hudcellerna. Den appliceras med bomullspads över ansiktet och du behöver inte gnugga in den i huden. Den kan appliceras som en ansiktsmask.

Varför använda ansiktsskrubb med korn?

Att skrubba ansiktet med korn ger en härlig känsla och lämnar huden len och ren direkt efter användandet. Kornen tar bort gamla hudceller, torra hudflagor och rengör på djupet. Det finns olika sorters korn, exempelvis socker, jojobapärlor, moringafrön och nyponextrakt, som används för att skrubba huden. Eftersom det finns många olika sorters korn samt kornstorlekar finns det både milda och mer riviga ansiktsskrubbar med korn. Runda korn är mildare.

Det finns många fördelar med ansiktsskrubb med korn, bland annat:

 • Tar bort den torra fnasiga huden så att efterföljande hudkräm kan tränga in i huden och återfukta ordentligt.
 • Får bort glåmigheten och ge huden ny lyster.
 • Luckra upp och öppna upp tilltäppta porer vilket förebygger pormaskar.
 • Ger en len känsla direkt efteråt.
 • Lätt att använda och ligger inte kvar på huden.
 • Den mjuka krämiga konsistensen ger huden fukt.

Hur ofta ska man använda peeling för ansikte?

Den vanligaste rekommendationen är att peela huden 1-2 gånger i veckan. Då får du bort gamla hudceller vilket stimulerar huden att snabbare få fram nya celler. Det är dock individuellt och om du har känslig hy kan du skrubba huden mer sällan.

5 vanliga fel vi gör med ansiktsskrubb

Det är enkelt att använda en ansiktsskrubb, men det finns vissa misstag som många gör.
1. Skrubbar för ofta. Resultatet blir inte bättre bara för att du peelar huden ofta. Ge huden tid att skapa nya celler och skrubba bara enligt rekommendationen på förpackningen.
2. Använder fel produkter. Välj alltid en skrubb som passar din hudtyp.
3. Väntar för länge med efterföljande produkter. För att maximera effekten av skrubben bör du applicera serum och ansiktskräm direkt efter att du sköljt bort skrubben, gärna när ansiktet fortfarande är lite fuktigt. Om du väntar för länge blir det svårare för huden att ta till sig produkterna.
4. Applicerar skrubben på torr hud. Fukta huden innan du masserar in skrubben.
5. Sköljer inte ordentligt. En peeling med korn ska inte ligga kvar på huden. Skölj med ljummet vatten direkt efter appliceringen.

Vad brukar ansiktsskrubb kosta?

Precis som andra hudvårdsprodukter varierar priset för en ansiktsskrubb stort beroende på märke och ingredienser. De billigaste skrubbarna kostar strax under hundra kronor och de dyraste kostar flera hundratals kronor. Räkna med att en bra ansiktsskrubb kostar mellan 150-350 kronor, men det finns såklart även bra varianter som kostar mer eller mindre.