Få bort skrattrynkor

Skrattrynkor

Har du problem med skrattrynkor runt ögonen, munnen och pannan? Lugn vi hjälper dig. Här får du några bra tips på hur du kan minska och förebygga skrattrynkor som kommer naturligt med åldern.

Slät hy med med kräm som tar bort skrattrynkor

Många tycker att skrattrynkor är vackra, men för dig som inte tycker det så kan du förebygga rynkor och din huds åldrande genom att använda bra och fuktgivande hudvårdsprodukter. En bra hudvårdsprodukt är t.ex. Clarins – Beuty flash balm som finns att köpa här.

Rynkkräm som fungerar

Fördelen med en sådan produkt är att de stramar upp huden, stärker ansiktskonturen och reducerar rynkor och linjer runt ögon och mun. När du kommer upp i en ålder av 30 år+ så är produkter med aktiva anti-age ingredienser att föredra.

Får man rynkor av att skratta?

Ja, det är möjligt att du kan få rynkor av att skratta. När du skrattar kan det orsaka att huden på ansiktet rör sig och kan skapa veck och rynkor. Men det är viktigt att komma ihåg att rynkor är en normal del av åldrandeprocessen och att det finns många faktorer som kan påverka utseendet på huden, inklusive solskador, rökning och genetiska faktorer. Så om du vill minimera risken för rynkor kan det vara bra att undvika solen, röka inte och vårda din hud på ett bra sätt. Skrattrynkor är också någonting charmigt och vackert!

Varför får man skrattrynkor?

Skrattrynkor, även kallade skrattlek, är de små vecken och linjer som bildas runt ögonen när du ler eller skrattar. Dessa rynkor är en naturlig del av ansiktsuttryck och kommer oftast med åldern. Här är några orsaker till varför man får skrattrynkor:

  • Muskelaktivitet: När du ler eller skrattar, dras musklerna runt ögonen och kinderna samman. Upprepad muskelaktivitet kan leda till bildandet av skrattrynkor.
  • Kollagen och elastin: Med åldern minskar produktionen av kollagen och elastin i huden. Dessa ämnen är viktiga för hudens elasticitet och fasthet. Minskningen av kollagen och elastin kan göra att huden blir mer mottaglig för att bilda rynkor när musklerna rör sig.
  • Exponering för solen: Överdriven exponering för solens skadliga UV-strålar kan bryta ner kollagen och elastin i huden och öka risken för att rynkor och fina linjer bildas tidigare.
  • Ärftlighet: Gener spelar en roll i hudens åldrande och risken för att utveckla rynkor, inklusive skrattrynkor. Om rynkor är vanliga inom din familj kan du ha en större benägenhet att utveckla dem.
  • Rökning: Rökning kan påskynda hudens åldrande och öka risken för rynkor, inklusive skrattrynkor.

Även om skrattrynkor är en naturlig del av ansiktsuttryck och åldrande, finns det sätt att minska deras synlighet eller förebygga att de blir djupare:

Om du är orolig över skrattrynkor och vill minska deras synlighet, kan du konsultera med en hudläkare eller kosmetisk specialist som kan ge råd om olika behandlingsalternativ, inklusive injektioner med fillers, botox eller laserterapi.

I vilken ålder får man skrattrynkor?

Det finns ingen specifik ålder då man får skrattrynkor, eftersom det finns många faktorer som påverkar utseendet på huden och när rynkor kan börja visas. Vissa människor kan få rynkor tidigt i livet medan andra kan ha en mer slät hud även när de blir äldre.

Genetiska faktorer, livsstil och miljö kan alla påverka när och hur rynkor uppstår. Men det är viktigt att komma ihåg att rynkor är en normal del av åldrandeprocessen och att det finns många sätt att hantera dem, inklusive att använda fuktighetskrämer, att undvika solen och att ta skönhetsbehandlingar. Men en tumregel är att skrattrynkor börjar visa sig efter 30-35 år.

Förebygga skrattrynkor med kräm

Ta hand om din hud och undvik att vara i solen för länge. Huden åldras snabbare och det finns en risk för solskador som förstör din hud och skapar rynkor. Så se till att använd en hög solfaktor på din kräm för ansikte och kropp. Använd en återfuktande kräm efter du har varit i solen, här finns flera bra produkter mot rynkor.

Rynkor i yttre ögonvrån kallas ”livslinjer”

Rynkor som uppstår i yttre ögonvrån, även kända som kråksparkar eller livslinjer, är en vanlig ålderstecken som kan uppstå när huden blir äldre och förlorar elasticitet. Dessa rynkor uppstår vanligtvis som ett resultat av att huden rör sig, till exempel när du skrattar, och kan också vara ett resultat av solskador eller andra faktorer som kan påverka hudens elasticitet.

Många människor använder olika metoder för att minimera utseendet på livslinjer, inklusive att använda fuktighetskrämer och andra hudvårdsprodukter, eller att ta skönhetsbehandlingar som kan hjälpa till att förbättra hudens elasticitet.

Hur får man bort skrattrynkor?

  • Använd dagkräm med anti-age ingredienser som retinol
  • Undvik solen och använd solskydd
  • Undvik rökning
  • Massage kan hjälpa till att öka blodcirkulationen i huden och kan också hjälpa till att förbättra elasticiteten
  • Använd en bra fuktmask ibland för att ge huden en fuktboost

Få slät hy genom att undvika uttorkande rengöringsprodukter

Se upp med att använda produkter som kan torka ut ditt ansikte och hud. Varje gång du rengjort ansiktet bör du använda en kräm innan huden hinner torka. Se då till att använda en kräm som skonsam mot din hud. Utan en bra kräm som återfuktar så finns risken att du lättare får små fina linjer, fläckar och ålderstecken.

Kräm mot rynkor som innehåller vitaminer

Vitamin A hjälper hudens naturliga bindväv att återhämta sig och motverkar rynkor. Kom däremot ihåg att du inte bör använda vitamin A i samband med aktiv solning, så se upp under sommaren med produkter som innehåller vitamin A.

Torrhetsrynkor kan bero på för lite vatten

Drick rejält med vatten varje dag. Vatten rensar kroppen på smuts och hjälper huden att reparera sig. För att detta skönhetstips ska ha effekt bör du dricka ca 2 liter vatten om dagen. Hur mycket vatten dricker du? Har du inte koll så kan det vara så att du dricker för lite.

Kolla in vår sida med bästa ögonkrämerna om du vill ha tips på produkter som är bra mot skrattrynkor och rynkor runt ögonen.

css.php