Så här bromsar du åldrande och rynkor

Bromsa åldrande och rynkor


Rynkor beror dels på ditt genetiska arv men också hur du lever och tar hand om din hud. I den här artikeln tipsar vi om hur du kan bromsa åldrande av din hy som medför rynkor.

Bromsa rynkor med kräm?

Dina gener kan du inte göra mycket åt, men du kan förändra din livsstil så att huden får ett yngre utseende. En bra ansiktskräm hjälper återuppbyggnaden av cellstrukturen.

När du föds sker en ständig gradvis förändring av din hud. När vi är nyfödda är talgkörtlarna stora och håller huden mjuk, sedan krymper de ihop med åldern för att i tonåren bli stora igen. Efter tonåren startar åldrandet igen.

Kan du bromsa din huds åldrande?

Ja det kan du genom att ändra dina solvanor och sluta röka. Det är också viktigt att du är noga med att återfukta huden med ansiktskrämer som ger näring till huden, vitamin B och C är effektivt mot rynkor och skyddar huden. C-vitaminet påverkar den cell, fibroblasten, som producerar kollagen i huden. Kollagenet består av långa fibertrådar som hjälper huden att behålla sin smidighet och elasticitet. Men kollagentrådarna blir med åren allt färre. När aktivt C-vitamin når läderhuden så börjar fibroblasten producera nya kollagentrådar, ungefär som en kabelmaskin. 

På den här sajten kan du få tips och läsa om olika ansiktskrämer mot rynkor. Andra livsstilsfaktorer som påverkar hudens utseende är maten vi äter och hur stora mängder alkohol vi dricker.

Lämna en kommentar

css.php