Så blir du av med dina ålderstecken i ansikte

Ålderstecken och åldrande hy i ansiktet är naturligt

Ålderstecken i ansikte är något vi alla drabbas av och de är oundvikliga. Det vi kan påverka är hur fort de uppstår eftersom de till 80 procent påverkas av yttre faktorer som sol, alkohol och rökning. Om vi lägger tid på vår hud och tänker på att stressa mindre kan vi skjuta upp uppkomsten av rynkor med flera år.

Vad du bör undvika för att rädda din hy från ålderstecken?

De vanligaste missarna vi gör som påskyndar ålderstecken i ansiktet är att vi stressar, äter dåligt, solar för mycket och dricker alkohol eller använder produkter som innehåller alkohol i ansiktet. Det må låta som en klyscha men om du tar hand om dessa fyra vanliga missar så kommer du långt med att bevara din fina hy.

Våra bästa råd för en ung hy:

 • Använd återfuktande dagkräm med solskydd för att minska uppkomsten av ålderstecken. Anledningen till att det är viktigt med fuktgivande kräm är för att en uttorkad hud åldras snabbare. En mycket populär kräm som hjälper huden att behålla fukten är Hydra-Essentiel Silky Cream SPF 15 Normal to dry skin från Clarins krämen kommer även ge din hud en härlig lyster som får den att se extra frisk och ung ut.
 • Ät varierad kost med mycket antioxidanter eftersom det kommer hjälpa kroppen att behålla cellernas goda funktion längre. Gå även ut och motionera, en promenad kan göra stor skillnad för din hud.
 • Undvik alkohol så mycket du bara kan. Alkoholen torkar ut din hy och gör att den förlorar sin elasticitet. Det leder till att huden börjar hänga och porerna bli förstorade. Om din hud redan har börjat påverkas rekommenderar vi att du använder antirynkkrämen Primaluce Exforadiance Nourishing Cream från Bioline. Krämen kommer att få bort dina ålderstecken på några veckor och ge huden en fräsch känsla.
 • Stressa mindre. Sömnen är en viktig del för att kroppen ska kunna hämta sig och förnya cellerna. Om vi stressar förstörs vår sömn vilket leder till att huden åldras i förtid. Skapa därför en ny positiv vana och ta en kvällspromenad på 15-30 minuter för att stressa ned.

Bli kvitt åldrande hy i ansiktet

Det bästa du kan göra för att minska på åldrande hy och ålderstecken som uttorkning, glåmig hy, fina linjer, mörka ringar under ögonen och ojämn hudton är att använda antirynkkrämer i kombination med boostade produkter. En bra antirynkkräm är som basen i ditt ansikte, den används för att dagligen stimulera cellförnyelsen och hålla huden återfuktad.

En uttorkad hud åldras snabbare och gör att fler fina linjer uppstår samt att huden blir slappare. För att slippa ålderstecken som gammal och trött hud är det viktigt att använda en kräm som simulerar cellförnyelsen och återfuktar huden.

Anledningen till att du inte kan använda samma kräm till både ansikte och ögon beror på att huden runt ögonen är känsligare och därmed kan bli irriterad av produkter som inte är avsedda för specifikt ögonen. Använd alltid en ögonkräm som tar bort mörka ringar och samtidigt stimulerar cellförnyelsen för maximal effekt.

Som boost till din ansiktskräm är det bra att använda peeling i kombination med ansiktsmask. Peelingen kommer få bort alla döda hudceller vilket gör att du kommer till rätta med den glåmiga huden. Sedan lägger du på en ansiktsmask som går in på djupet och hjälper huden att få igång cellförnyelsen.

De bästa produkterna för att bli kvitt ålderstecken:

 • Pro-Collagen Marine Cream SPF 30 från Elemisch den har en hög solskyddsfaktor som skyddar din hy från solen och uttorkning. Det minskar även risken för pigmentfläckar som får huden att se äldre ut. Den kommer även synbart få dina fina linjer att jämnas ut.
 • Gentle Peeling från Babor är en fantastisk peeling som går in på djupet och ger din hud en ny lyster. Den åtgärdar inte endast glåmig hy utan minskar dina porer, slätar ut rynkor och åtgärdar pigmenteringar.
 • Filorga Oxygen-Glow Mask detta är en ansiktsmask som du lägger på innan du går och lägger dig för att sedan vakna till en pigg och fräsch hy med glow. Innehåller naturliga och bra ämnen som livar upp din hy på nytt.

Vilka är vanliga ålderstecken i ansikte?

Det finns en mängd olika tecken på åldrande som kan visas i ansiktet. Här är några vanliga ålderstecken:

 1. Rynkor: Rynkor är djupa linjer som bildas i huden när den förlorar elasticitet och fukt. De kan visas i olika delar av ansiktet, inklusive runt ögonen, pannan och munen.
 2. Minskad elasticitet: Huden kan bli slappare och mindre elastic med åldern, vilket kan resultera i sänkta ögonbryn och påsar under ögonen.
 3. Förändrad hudton: Huden kan förlora lyster och bli torrare med åldern, vilket kan resultera i en gråare hudton.
 4. Förändrad hudstruktur: Huden kan bli grovare och rödare med åldern, och det kan också bildas mer fina linjer och rynkor.

Varför får man insjunkna kinder med åldern?

Insjunkna kinder är ett tecken på åldrande som kan uppstå när huden förlorar elasticitet och fukt. Detta kan orsaka ansiktskonturerna att förändras och kan ge intrycket av insjunkna kinder. Minskad produktion av kollagen och elastin, två proteiner som håller huden fast och ungdomlig, kan också bidra till insjunkna kinder.

Andra faktorer som kan påverka utvecklingen av insjunkna kinder inkluderar livsstil, såsom rökning och överdriven solning, samt viktökning och viktminskning. Genetiska faktorer kan också spela en roll i utvecklingen av insjunkna kinder.

Det finns olika behandlingar som kan hjälpa till att förbättra utseendet på insjunkna kinder, inklusive fillers, hudlaserbehandlingar och plastikkirurgi. Det är viktigt att prata med en läkare eller en annan professionell inom skönhetsindustrin för att få råd om vilken behandling som är bäst för dig.

Vad är hamsterpåsar i ansiktet?

Hamsterpåsar i ansiktet är fettdepåer som samlas runt ögonen, vilket kan ge intrycket av att man har påsar under ögonen. Detta är ett tecken på åldrande som kan uppstå när huden förlorar elasticitet och fukt. Minskad produktion av kollagen och elastin, två proteiner som håller huden fast och ungdomlig, kan också bidra till utvecklingen av hamsterpåsar.

Varför minskar volymen i ansiktet när man blir äldre?

Volymen i ansiktet minskar med åldern på grund av förlust av fett, kollagen och elastin, två proteiner som håller huden fast och ungdomlig. Detta kan orsaka ansiktskonturerna att förändras och ge intrycket av en mer insjunken ansikte. Minskad produktion av kollagen och elastin är en naturlig del av åldrandeprocessen, men det finns också andra faktorer som kan påverka volymen i ansiktet, inklusive livsstil, såsom rökning och överdriven solning, samt viktökning och viktminskning. Överdriven användning av alkohol kan också bidra till förlust av volym i ansiktet.

När börjar huden åldras?

Huden börjar åldras på olika sätt och i olika takt hos olika människor. För vissa människor kan tecken på åldrande börja visas redan i 20-årsåldern, medan andra kan se yngre ut långt in på ålderdomen. Det finns en mängd olika faktorer som kan påverka hur snabbt huden åldras, inklusive arv, livsstil, miljöfaktorer och hudvård.

Vad menas med att huden åldras med värdighet?

Att huden åldras med värdighet innebär att den åldras på ett naturligt sätt utan att det finns en överdriven användning av hudvårdsprodukter eller skönhetsbehandlingar. Det innebär också att man accepterar åldrandet och de förändringar som huden går igenom utan att försöka dölja eller korrigera dem på ett onödigt sätt.

Att huden åldras med värdighet innebär också att man tar hand om sin hud och ger den den vård den behöver för att hålla den så ungdomlig och frisk som möjligt. Detta kan innebära att man använder hudvårdsprodukter som är avsedda för sin hudtyp och att man skyddar huden mot solen genom att använda solskydd.

Att huden åldras med värdighet innebär också att man accepterar sina ålderstecken och omfamnar dem.

Varför åldras huden i ansiktet så snabbt?

Huden i ansiktet åldras snabbare än huden på andra delar av kroppen på grund av en kombination av faktorer, inklusive:

 1. Exponering mot solen: Strålningen från solen kan skada hudcellerna och orsaka för tidigt åldrande, rynkor och pigmentfläckar.
 2. Rökning: Tobaksrök innehåller ämnen som kan skada hudens struktur och orsaka för tidigt åldrande.
 3. Miljöfaktorer: Luftföroreningar, för mycket koldioxid och för lite luftfuktighet kan påverka hudens struktur och orsaka för tidigt åldrande.
 4. Överdriven solning och badning: Att sola och bada för mycket kan orsaka för tidigt åldrande av huden.
 5. Överdriven alkoholkonsumtion: Överdriven alkoholkonsumtion kan påverka hudens struktur och orsaka för tidigt åldrande.
 6. Hormoner: Hormoner kan påverka hudens struktur och orsaka för tidigt åldrande.
 7. Nedbrytning av kollagen: Kollagen är en proteinkomponent som hjälper till att hålla huden fast, elastisk och ungdomlig. Med åldern minskar mängden kollagen i huden naturligt, vilket kan leda till rynkor, mörka ringar under ögonen och en trött utseende.

Vad är kollagenbehandling?

Kollagenbehandling är en form av hudvård som syftar till att öka mängden kollagen i huden. Kollagen är en proteinkomponent som finns i huden och som hjälper till att hålla den fast, elastisk och ungdomlig. Med åldern minskar mängden kollagen i huden naturligt, vilket kan leda till rynkor, mörka ringar under ögonen och en trött utseende. Kollagenbehandlingar syftar till att öka mängden kollagen i huden för att förbättra dess elasticitet, spänst och utseende. Det finns olika sätt att utföra kollagenbehandlingar, inklusive injektioner, krämer, serum och ansiktsmasker, och resultatet kan variera beroende på den specifika behandlingen och personens hud.

Olika behandlingar inom hudföryngring

Det finns många olika behandlingar som riktar sig till att förbättra hudens utseende och föryngra den. Här är några exempel:

 1. Kemisk peeling: En behandling som använder kemiska ämnen för att ta bort yttersta hudlagret och få huden att förnya sig. Läs mer om ansiktspeeling här.
 2. Dermabrasio: En behandling som använder en maskin med roterende skivor för att skrapa bort yttersta hudlagret.
 3. Laserbehandling: En behandling som använder laserskenor för att ta bort yttersta hudlagret och stimulera hudens produktion av kollagen.
 4. Botox: En behandling som använder injektioner med botulinumtoxin för att slappna av musklerna och därmed reducera rynkor.
 5. Dermal fillers: En behandling som använder injektioner med hyaluronsyra eller andra ämnen för att fylla ut rynkor och linjer i huden.
 6. Microneedling: En behandling som använder en pen med små nålar för att skapa mikroskopiska skador i huden, vilket kan stimulera produktionen av kollagen.

Det är viktigt att förstå att resultatet av dessa behandlingar kan variera och att det är viktigt att prata med en hudläkare eller en annan medicinsk professionell innan man genomför en hudföryngringbehandling. Läs mer om bästa metoden för hudföryngring här.

css.php