Så blir du av med dina ålderstecken

Ålderstecken

Ålderstecken är något vi alla drabbas av och de är oundvikliga. Det vi kan påverka är hur fort de uppstår eftersom de till 80 procent påverkas av yttre faktorer som sol, alkohol och rökning. Om vi lägger tid på vår hud och tänker på att stressa mindre kan vi skjuta upp uppkomsten av rynkor med flera år.

Vad du bör undvika för att rädda din hud från ålderstecken?

De vanligaste missarna vi gör som påskyndar ålderstecken är att vi stressar, äter dåligt, solar för mycket och dricker alkohol eller använder produkter som innehåller alkohol i ansiktet. Det må låta som en klyscha men om du tar hand om dessa fyra vanliga missar så kommer du långt med att bevara din fina hy.

Våra bästa råd för en ung hy:

  • Använd återfuktande dagkräm med solskydd för att minska uppkomsten av ålderstecken. Anledningen till att det är viktigt med fuktgivande kräm är för att en uttorkad hud åldras snabbare. En mycket populär kräm som hjälper huden att behålla fukten är Hydra-Essentiel Silky Cream SPF 15 Normal to dry skin från Clarins krämen kommer även ge din hud en härlig lyster som får den att se extra frisk ut.
  • Ät varierad kost med mycket antioxidanter eftersom det kommer hjälpa kroppen att behålla cellernas goda funktion längre. Gå även ut och motionera, en promenad kan göra stor skillnad för din hud.
  • Undvik alkohol så mycket du bara kan. Alkoholen torkar ut din hy och gör att den förlorar sin elasticitet. Det leder till att huden börjar hänga och porerna bli förstorade. Om din hud redan har börjat påverkas rekommenderar vi att du använder antirynkkrämen Primaluce Exforadiance Nourishing Cream från Bioline. Krämen kommer att få bort dina ålderstecken på några dagar och ge huden en fräsch känsla.
  • Stressa mindre. Sömnen är en viktig del för att kroppen ska kunna hämta sig och förnya cellerna. Om vi stressar förstörs vår sömn vilket leder till att huden åldras i förtid. Skapa därför en ny positiv vana och ta en kvällspromenad på 15 minuter för att stressa ned.

Bli kvitt dina ålderstecken

Det bästa du kan göra för att minska på ålderstecken som uttorkning, glåmig hy, fina linjer, mörka ringar under ögonen och ojämn hudton är att använda antirynkkrämer i kombination med boostade produkter. En bra antirynkkräm är som basen i ditt ansikte, den används för att dagligen stimulera cellförnyelsen och hålla huden återfuktad.

En uttorkad hud åldras snabbare och gör att fler fina linjer uppstår samt att huden blir slappare. För att slippa ålderstecken som gammal och trött hud är det viktigt att använda en kräm som simulerar cellförnyelsen och återfuktar huden.

Anledningen till att du inte kan använda samma kräm till både ansikte och ögon beror på att huden runt ögonen är känsligare och därmed kan bli irriterad av produkter som inte är avsedda för specifikt ögonen. Använd alltid en ögonkräm som tar bort mörka ringar och samtidigt stimulerar cellförnyelsen för maximal effekt.

Som boost till din ansiktskräm är det bra att använda peeling i kombination med ansiktsmask. Peelingen kommer få bort alla döda hudceller vilket gör att du kommer till rätta med den glåmiga huden. Sedan lägger du på en ansiktsmask som går in på djupet och hjälper huden att få igång cellförnyelsen.

De bästa produkterna för att bli kvitt ålderstecken:

  •  Pro-Collagen Marine Cream SPF 30 från Elemisch den har en hög solskyddsfaktor som skyddar din hy från solen och uttorkning. Det minskar även risken för pigmentfläckar som får huden att se äldre ut. Den kommer även synbart få dina fina linjer att jämnas ut.
  • Gentle Peeling från Babor är en fantastisk peeling som går in på djupet och ger din hud en ny lyster. Den åtgärdar inte endast glåmig hy utan minskar dina porer, slätar ut rynkor och åtgärdar pigmenteringar.
  • Filorga Oxygen-Glow Mask detta är en ansiktsmask som du lägger på innan du går och lägger dig för att sedan vakna till en pigg och fräsch hy med glow. Innehåller naturliga och bra ämnen som livar upp din hy på nytt.
css.php