Bästa ansiktsrengöringen 2023

Bästa ansiktsrengöringen för blandhy

Rengöring är en viktig del av din hudvårdsrutin. Rätt rengöring tar bort både sminkrester och överflödigt fett samtidigt som huden förbereds för efterföljande produkter.

Här hittar du den bästa ansiktsrengöringen oberoende av hudtyp. Det här är produkter du kan tipsa om till nära och kära som undrar vad du önskar dig i julklapp eller den perfekta presenten till dig själv.

Artikelns innehåll:
Ansiktsrengöring innan ansiktskräm
Ansiktsrengöring bäst i test
Bästa ekologiska ansiktsrengöringen
Bästa ansiktsrengöringen för blandhy
Bästa ansiktsrengöringen för män

Ansiktsrengöring bäst i test

Topp 3 ansiktsrengöringar 2023 är enligt testpanelen:

1) Dermalogica Special Cleansing Gel . Det här är en perfekt allroundrengöring som fungerar för de allra flesta hudtyper. Special Cleansing gel är tvålfri och löddrande och avlägsnar snabbt alla typer av makeup. Eftersom den inte torkar ut huden passar den också för den som har torr hud. Ett stort plus är att den kommer i tre olika storlekar varav den minsta bara är 50 ml. Perfekt för dig som vill testa innan du köper fullstorlek eller vill ha med din favoritrengöring på resan.

2) Lancôme Absolue Precious Cells Cleansing Oil-in-gel. Tillsammans med resten av Lancômes Absolue serie är den här lyxiga rengöringen en perfekt start i kampen mot rynkor och andra ålderstecken. Det här är en närande rengöring med en skön olja-i-gel konsistens som förbereder huden för andra aktiva anti-age ingredienser. En av få rengöringar speciellt riktad mot mogen hud som verkligen håller vad den lovar.

3) Nuxe Very Rose Cleansing oil. En ultraeffektiv olja som tar bort smink i ett nafs utan att irritera eller torka ut huden. Det här är en perfekt olja för den som har känslig hud eller som vill ha en effektiv tvåstegsrengöring. Börja med oljan och följ upp med en löddrande rengöring för optimala resultat. Rengöringen innehåller närande sötmandelolja och förvandlas till en silkig lotion vid kontakt med huden. Extra plus för underbar blommig doft.

Ansiktsrengöring innan ansiktskräm

Måste man verkligen rengöra ansiktet på morgonen? Nej, det finns inga måsten när det kommer till hudvård, men att tvätta ansiktet innan serum och ansiktskräm är ett bra sätt att göra sig av med överflödiga oljor och skapa en perfekt canvas för efterföljande produkter. På kvällen är rengöringen ännu viktigare – då behöver du göra dig av med smink och föroreningar som fastnat på huden under dagen. Oberoende av om du snabbt vill tvätta av ansiktet i morgonduschen eller om du vill ha en grundlig dubbelrengöring på kvällen så finns det produkter som passar dig.

För att hitta rätt behöver du ha koll på din hudtyp: har du torr, kombinerad, fet, känslig eller normal hud? Utgå från din huds behov när du väljer rengöringsprodukter så får du en hud i balans. För dig som vill arbeta mot rynkor och andra ålderstecken kan en rengöring med aktiva ingredienser som exempelvis AHA-syra bidra till en spänstigare hud och bättre upptagning av efterföljande ansiktskräm.

Bästa ekologiska ansiktsrengöringen

För dig som vill ha en ekologisk rengöring är Maria Åkerberg Olive Cleansing ett bra alternativ. Maria Åkerberg är ett svenskt ekologiskt märke med bra produkter för alla hudtyper. Olive Cleansing är en lotion med ekologisk olivolja som passar bra för torr och mogen hud. Den innehåller stora mängder E-vitamin som jobbar effektiv mot rynkor och kommer att lämna din hud återfuktad, rengjord och lugnad.

Bästa ansiktsrengöringen för blandhy

Om du har blandhy kan det vara en utmaning att hitta rätt rengöring. Blandhy innebär att din hud är fet i t-zonen men normal, torr eller känslig i de andra delarna. Du behöver en oljefri rengöring som samtidigt är återfuktande och inte irriterar din känsliga hud. Den bästa ansiktsrengöringen 2023 för dig med blandhy är Ole Henriksen Balance Find Your Balance Oil Control Cleanser som ger strålande resultat. Med effektiv glykol- och mjölksyra ger den en djup rengöring utan att rubba hudens naturliga balans.

Vilken är bästa ansiktsrengöringen för torr hud?

Om du har torr hud kan det vara lämpligt att välja en ansiktsrengöring som är mild och fuktgivande. Det finns många olika ansiktsrengöringsprodukter som är lämpliga för torr hud, och det är viktigt att välja en produkt som passar din hudtyp och behov.

Här är några tips på hur du kan välja en bra ansiktsrengöring för torr hud:

 • Välj en ansiktsrengöring som är speciellt utformad för torr hud: Det finns många olika ansiktsrengöringsprodukter som är speciellt utformade för torr hud, och det kan vara en bra idé att välja en sådan produkt.
 • Välj en ansiktsrengöring som är mild: Välj en ansiktsrengöring som är mild och skonsam mot huden, så att den inte torkar ut huden eller irriterar den.
 • Välj en ansiktsrengöring som är fuktgivande: Torr hud har behov av extra fukt. Ett tips är en fuktboost via en fuktmask.

Hur förebygger man pormaskar?

Pormaskar är vanliga hudbesvär som kan orsakas av oljig hud, täppta porer och bakterier. Här är några sätt du kan förebygga pormaskar:

 • Tvätta ansiktet regelbundet: Tvätta ansiktet morgon och kväll för att hålla poren rena och fria från olja och smuts. Använd en rengöringsprodukt som är speciellt utformad för att rengöra poren, såsom en rengöring med salicylsyra eller alfa-hydroxisyror (AHA).
 • Använd en fuktighetskräm efter rengöringen: Välj en fuktighetskräm som är lätt och oljefri, så att den inte täpper till poren. Du kan också prova en gelé-baserad fuktighetskräm, som kan hjälpa till att återfukta huden utan att lämna den fet.
 • Använd en ansiktsmask en eller två gånger i veckan: Ansiktsmasker kan hjälpa till att rengöra poren och återfukta huden.

Bästa ansiktsrengöringen för män

Män har ofta lite grövre och mer tålig hy än kvinnor. Samtidigt tenderar porerna att vara större. För män som vill ha väl rengjord men också återfuktad och rynkfri hud är Clinique Skin Supplies For Men Face Wash det bästa alternativet. Det här är en effektiv ansiktsrengöring som lämnar huden fräsch utan att irritera eller torka ut.

Hur går en bra ansiktstvätt till?

Här är några steg du kan följa för att göra en bra ansiktstvätt:

 1. Rengör händerna: Tvätta händerna noga med tvål och vatten innan du börjar ansiktstvätten.
 2. Värm upp ansiktet: Massera ansiktet med vatten eller vatten och mild tvål för att värma upp huden och förbättra rengöringen.
 3. Rengör ansiktet: Applicera en liten mängd rengöringsprodukt på ansiktet och massera in den i cirkulära rörelser. Var noga med att undvika ögonen.
 4. Skölj ansiktet: Skölj ansiktet noga med ljummet vatten tills allt rengöringsmedel är borta. Se till att du får bort allt rengöringsmedel, så att det inte finns några rester kvar på huden.
 5. Torka ansiktet: Torka ansiktet försiktigt med en ren handduk. Var noga med att inte gnugga huden för hårt.
 6. Applicera fuktighetskräm: Vi kan tipsa om några bra dagkrämer och nattkrämer här.

Vad är en dubbelrengöring?

En dubbelrengöring är en metod för att rengöra huden som innebär att man använder två olika rengöringsprodukter i följd, för att få bort smink, olja och smuts på djupet. Dubbelrengöring är en populär teknik inom asiatisk hudvård, och den används för att hålla huden fri från pormaskar och andra hudbesvär.

Det finns många olika sätt att utföra en dubbelrengöring, men vanligtvis innebär det att man använder en olja- eller emulsionsbaserad rengöring först, för att få bort olja och smink, och sedan en löddrande rengöring för att få bort övrig smuts och olja.

En dubbelrengöring kan vara lämplig för alla hudtyper, men den kan vara extra användbar för personer med fet eller oren hud, eftersom det hjälper till att rengöra poren på djupet och förebygga pormaskar och andra hudbesvär.

Hur ofta ska man tvätta ansiktet?

Det är vanligt att tvätta ansiktet morgon och kväll för att hålla huden rengjord och fräsch. Det är viktigt att använda en mild ansiktsrengöring och att skölja ansiktet noga för att få bort allt rengöringsmedel och smink, så att det inte finns några rester kvar på huden.

Om du har mycket fet hud kan du behöva tvätta ansiktet oftare, så att huden inte blir för oljig. Om du har torr hud kan du behöva tvätta ansiktet lite mindre ofta, så att huden inte torkar ut.

Vilka olika typer av ansiktsrengöring finns det?

Det finns många olika typer av ansiktsrengöringsprodukter att välja mellan, och vilken typ av produkt som är lämplig för dig beror på din hudtyp och behov. Här är några olika typer av ansiktsrengöring:

 • Löddrande rengöring: Löddrande rengöring är en typ av rengöringsprodukt som löddrar när den kommer i kontakt med vatten, och den används för att rengöra poren på djupet. Löddrande rengöring är lämplig för alla hudtyper, men den kan vara extra användbar för personer med oren eller fet hud.
 • Olja- och emulsionsbaserad rengöring: Olja- och emulsionsbaserade rengöringsprodukter är lätta och löddrande produkter som används för att få bort olja och smink. De är lämpliga för alla hudtyper, men kan vara extra användbara för personer med fet hud.
 • Mjölk- och lotionbaserad rengöring.
css.php