Bästa ansiktsrengöringen 2022

Bästa ansiktsrengöringen för blandhy

Rengöring är en viktig del av din hudvårdsrutin. Rätt rengöring tar bort både sminkrester och överflödigt fett samtidigt som huden förbereds för efterföljande produkter.

Här hittar du den bästa ansiktsrengöringen oberoende av hudtyp. Det här är produkter du kan tipsa om till nära och kära som undrar vad du önskar dig i julklapp eller den perfekta presenten till dig själv.

Artikelns innehåll:
Ansiktsrengöring innan ansiktskräm
Ansiktsrengöring bäst i test
Bästa ekologiska ansiktsrengöringen
Bästa ansiktsrengöringen för blandhy
Bästa ansiktsrengöringen för män

Ansiktsrengöring innan ansiktskräm

Måste man verkligen rengöra ansiktet på morgonen? Nej, det finns inga måsten när det kommer till hudvård, men att tvätta ansiktet innan serum och ansiktskräm är ett bra sätt att göra sig av med överflödiga oljor och skapa en perfekt canvas för efterföljande produkter. På kvällen är rengöringen ännu viktigare – då behöver du göra dig av med smink och föroreningar som fastnat på huden under dagen. Oberoende av om du snabbt vill tvätta av ansiktet i morgonduschen eller om du vill ha en grundlig dubbelrengöring på kvällen så finns det produkter som passar dig.

För att hitta rätt behöver du ha koll på din hudtyp: har du torr, kombinerad, fet, känslig eller normal hud? Utgå från din huds behov när du väljer rengöringsprodukter så får du en hud i balans. För dig som vill arbeta mot rynkor och andra ålderstecken kan en rengöring med aktiva ingredienser som exempelvis AHA-syra bidra till en spänstigare hud och bättre upptagning av efterföljande ansiktskräm.

Ansiktsrengöring bäst i test

Topp 3 ansiktsrengöringar 2022 är enligt testpanelen:

1) Dermalogica Special Cleansing Gel . Det här är en perfekt allroundrengöring som fungerar för de allra flesta hudtyper. Special Cleansing gel är tvålfri och löddrande och avlägsnar snabbt alla typer av makeup. Eftersom den inte torkar ut huden passar den också för den som har torr hud. Ett stort plus är att den kommer i tre olika storlekar varav den minsta bara är 50 ml. Perfekt för dig som vill testa innan du köper fullstorlek eller vill ha med din favoritrengöring på resan.

2) Lancôme Absolue Precious Cells Cleansing Oil-in-gel. Tillsammans med resten av Lancômes Absolue serie är den här lyxiga rengöringen en perfekt start i kampen mot rynkor och andra ålderstecken. Det här är en närande rengöring med en skön olja-i-gel konsistens som förbereder huden för andra aktiva anti-age ingredienser. En av få rengöringar speciellt riktad mot mogen hud som verkligen håller vad den lovar.

3) Nuxe Very Rose Cleansing oil. En ultraeffektiv olja som tar bort smink i ett nafs utan att irritera eller torka ut huden. Det här är en perfekt olja för den som har känslig hud eller som vill ha en effektiv tvåstegsrengöring. Börja med oljan och följ upp med en löddrande rengöring för optimala resultat. Rengöringen innehåller närande sötmandelolja och förvandlas till en silkig lotion vid kontakt med huden. Extra plus för underbar blommig doft.

Bästa ekologiska ansiktsrengöringen

För dig som vill ha en ekologisk rengöring är Maria Åkerberg Olive Cleansing ett bra alternativ. Maria Åkerberg är ett svenskt ekologiskt märke med bra produkter för alla hudtyper. Olive Cleansing är en lotion med ekologisk olivolja som passar bra för torr och mogen hud. Den innehåller stora mängder E-vitamin som jobbar effektiv mot rynkor och kommer att lämna din hud återfuktad, rengjord och lugnad.

Bästa ansiktsrengöringen för blandhy

Om du har blandhy kan det vara en utmaning att hitta rätt rengöring. Blandhy innebär att din hud är fet i t-zonen men normal, torr eller känslig i de andra delarna. Du behöver en oljefri rengöring som samtidigt är återfuktande och inte irriterar din känsliga hud. Den bästa ansiktsrengöringen 2022 för dig med blandhy är Ole Henriksen Balance Find Your Balance Oil Control Cleanser som ger strålande resultat. Med effektiv glykol- och mjölksyra ger den en djup rengöring utan att rubba hudens naturliga balans.

Bästa ansiktsrengöringen för män

Män har ofta lite grövre och mer tålig hy än kvinnor. Samtidigt tenderar porerna att vara större. För män som vill ha väl rengjord men också återfuktad och rynkfri hud är Clinique Skin Supplies For Men Face Wash det bästa alternativet. Det här är en effektiv ansiktsrengöring som lämnar huden fräsch utan att irritera eller torka ut.

Lästips: Kolla in vårt test av bästa ögonkrämer här.

css.php