Bästa ansiktsmasken 2022

Bästa ansiktsmasken

En ansiktsmask är den perfekta hudvårdsprodukten när du vill ge huden en extra boost. Tack vare ansiktsmaskens höga koncentration av de aktiva ingredienserna ger den snabba resultat. På 10-20 minuter kan du ge din glåmiga hy ett fräscht glow. Det finns ansiktsmasker för alla hudtillstånd. Här hittar du bästa ansiktsmasken 2022 i olika kategorier.

I vår guide kan du läsa mer om hur du använder en ansiktsmask samt hur du väljer ansiktsmask för just din hudtyp. Du hittar även tips på vilken ansiktsmask som är bäst mot rynkor, torr hy, porer och andra hudproblem.

Bäst i test 2022

Det finns som sagt inte en ansiktsmask som är bäst eftersom det beror på vad den ska bistå med. Därför har vi utsett vinnare i flera olika kategorier. På så sätt kan du enklare hitta den perfekta masken för just ditt hudtillstånd.

Läs vårt omdöme om varje ansiktsmask i testet:
Bästa ansiktsmasken med anti-age
Bästa återfuktande masken
Bästa ansiktsmasken mot finnar
Bästa ansiktsmasken mot pormaskar
Bästa ansiktsmasken för ökad lyster
Djuprengörande är att föredra
Bästa nattmasken
Bästa sheetmasken

Varför ska man använda ansiktsmask?

Ansiktsmasken är ett komplement till din övriga hudvårdsrutin. Masken används för att jobba på ett specifikt problemområde och ger snabba resultat.

Varför ska man använda ansiktsmask?

Många kallar ansiktsmasken räddaren i nöden eftersom den effektivt kan ge ökad lyster, uppstramning eller rengöring. Masken innehåller en hög koncentration av aktiva substanser och ska därför endast användas en eller två gånger i veckan. Du kan dock använda olika ansiktsmasker under samma vecka för att jobba på olika hudåkommor. Gemensamt för alla ansiktsmasker är att de snabbt ger stor förändring, en så kallad boost, till huden. En ansiktsmask är viktig del i en hudvårdsserie med kräm mot rynkor eller för den som använder ögonkräm.

Vilken ansiktsmask är bäst?

Det finns en mask för varje tillfälle och hudtillstånd och därför är det omöjligt att säga att en enstaka mask är bäst. Vilken mask som är bäst för dig beror på din hudtyp och vad du vill uppnå. Du kan använda en mask för att djuprengöra huden, få mer glow, bli av med dina linjer, ge huden rejäl återfuktning och mycket annat. Nyckeln för att hitta den bästa ansiktsmasken är att utgå från din hudtyp och ditt hudtillstånd.

Välj rätt ansiktsmask för din hudtyp

Nyckeln för att uppnå önskat resultat med ansiktsmasken är att du väljer en mask som passar din hudtyp. Många masker passar alla hudtyper, men vissa är avsedda för att lindra hudproblem som är vanliga för en specifik hudtyp.

  • Torr hud: Välj en återfuktande ansiktsmask som ger en extra fuktboost.
  • Fet hud: Välj en djuprengörande lermask som kan absorbera överflödigt fett. Kombinera gärna med en fuktmask för att ge huden näring. Kom ihåg att även en fet hy behöver fukt!
  • Oren hud: Välj en djuprengörande mask som exfolierar och städar huden från smuts. Välj gärna en med aktivt kol eller syror om din hud tål det.
  • Mogen hud: Välj en en superrik fuktmask eller en mask med anti-age-ingredienser. Det finns massor med bra masker som stramar upp huden och minskar synligheten av fina linjer och rynkor. Kombinera gärna dessa med en återfuktande mask.
  • Normal eller kombinationshud: Oftast kan du använda alla sorters masker. Att ”multi-maska” är ett bra sätt att jobba på hudens olika problem. Exempelvis kan en djurprengörande lermask läggas på näsa, panna och haka samtidigt som en återfuktande mask läggs på kinderna.
  • Känslig hud: Välj en mask med vårdande och ”rena” ingredienser. Undvik masker med många aktiva substanser eftersom det kan irritera en känslig hud.

Ovanstående är rekommendationer för olika hudtyper, men kom ihåg att de flesta hudtyper kan välja olika sorters ansiktsmasker för olika tillfällen. En person med fet hy kan med fördel använda en djuprengörande mask en dag i veckan och en vårdande ansiktsmask en annan dag. Läs alltid rekommendationen för den specifika produkten. Kom ihåg att använda en bra ansiktsskrubb eller vanlig ansiktsrengöring innan du använder ansiktsmasken.

Hur ofta ska man använda ansiktsmask?

De flesta ansiktsmasker är lämpliga att använda 1-2 gånger i veckan. De flesta använder olika masker på olika dagar i veckan. Om du inte använt en ansiktsmask tidigare är det en bra idé att börja långsamt och successivt vänja huden. Det gäller framför allt om du använder en mask med aktiva ingredienser som kan göra huden irriterad. Kombinera gärna olika sorters masker under samma veckan, exempelvis en exfolierande och en vårande fuktmask, för att hålla huden i balans.

Bästa ansiktsmasken med anti-age

För dig med rynkor eller fina linjer är det viktigt att välja en ansiktsmask som är full av fukt och ingredienser som jobbar anti-age. Fukt är nyckelingredienser för en mogen hy. Storfavoriten Clarins Extra-Firming Mask är ett mycket bra val för mogen hy.

Clarins - bästa ansiktsmasken med anti-age

Det är en anti-age mask som ger dig en föryngrad och mer utjämnad hy. Den kallas ofta för ”askungemasken” eftersom den förvandlar en trött och glåmig hy på bara 10 minuter. Den innehåller naturliga ingredienser som stärker hudens elasticitet. Dessutom har den återfuktande ingredienser som jojobaolja och hyaluronsyra som gör huden fylligare. Det är en avslappnande mask som även minskar spänningsrynkor.

Om du vill ha en ansiktsmask som är fullmatad med aktiva ingredienser är Dermalogica MultiVitamin Power Recovery Masque ett bra val. Med en hög koncentration av vitaminerna A, C, E och pro-vitamin B5 reparerar masken åldrad och stressad hy. Den bidrar även till ökad spänst.

Bästa återfuktande masken

Alla hudtyper, även fet hy, behöver fukt. Klassikern Dermalogica Skin Hydrating Masque är en stapelvara i många badrumsskåp. Det är en behaglig gelmask som tack vare ett avancerat komplex med lipider och hyaluronsyra ger huden en rejäl fuktboost. Den passar alla hudtyper, även fet hy som vanligtvis inte gillar krämiga masker.

Bästa återfuktande masken

Tips! Fuktmasken kan även användas som nattmask eller nattkräm för boost av fukten i huden under natten.

Bästa ansiktsmasken mot finnar

En problemhy som lätt får finnar behöver en lugnande och rengörande mask som både vårdar och förhindrar framtida utbrott.

Bästa ansiktsmasken mot finnar

Den oljefria masken Clinique Anti Blemish Solutions är en mycket bra mask som rengör porerna på djupet samtidigt som den eliminerar överflödig olja. Huden får ökad lyster utan att den blir glansig.

Bästa ansiktsmasken mot pormaskar

För att motverka pormaskar och tilltäpptheter behövs det en ansiktsmask som hjälper till att öppna upp pormaskarna. Den bästa masken är Dermalogica Clear Start Blackhead Clearing Fizz Mask som är särskilt utvecklad för problemhud. Den har även återfuktande egenskaper vilket minskar risken för att huden ska torka ut.

Bästa ansiktsmasken mot pormaskar

Även så kallade peel-off-masker är effektiva mot pormaskar. De appliceras på huden och dras sedan försiktigt bort. En prisvärd mask är 7th Heaven Black Seaweed Peel-Off Mask som rengör huden på djupet. Masken ska sitta i 20 minuter och ger huden en detox.

Bästa ansiktsmasken för ökad lyster

Om du snabbt vill ge huden fräschör och lyster är en ansiktsmask ofta det bästa alternativet. Bästsäljaren Filorga Oxygen-Glow Mask är en expressmask som suddar bort imperfektioner och ger vacker glow på 10 minuter. Den är lätt exfolierande vilket ger liv i trött hy. Den kan även användas som en 7-dagars behandling för att boosta huden rejält. Den passar alla hudtyper.

Bästa ansiktsmasken för ökad lyster

En annan lysterbomb är Peter Thomas Roth 24k Gold som passar dig som även vill jobba anti-age. Det är en lyxig ansiktsmask med 24K guld som ger huden ny energi, reducerar ålderstecken och plumpar huden.

Djuprengörande är att föredra

Det finns många djuprengörande ansiktsmasker som städer huden på djupet. Många av de djuprengörande maskerna är lermasker. Favoriten Clarins SOS Pure Rebalancing Clay Mask är en krämig lermask som renar och stänger porerna. Den innehåller grönlera som absorberar orenheter, jämnar ut hudstrukturen och ger fräsch lyster. Den är särskilt lämplig för blandad och fet hud.

Djuprengörande ansiktsmask

Även så kallade ”charcoal mask”, som är en mask med aktivt kol, passar bra för att rengöra huden på djupet. Kolet avlägsnar döda hudceller, balanserar huden och ger lyster. En prisvärd djuprengörande mask med aktivt kol är Maria Åkerberg Face Mask Black som passar alla hudyper. Utöver aktivt kol innehåller den även jojobaolja.

Bästa nattmasken

En nattmask är en intensivt återfuktande och djupverkande ansiktsmask. Till skillnad mot många andra ansiktsmasker som tvättas bort efter 10-20 minuter så ska nattmasken lämnas kvar på huden för att ge huden en extra boost under natten. Lyxiga Exuviance Anti-Pollution Renewal Mask är ett mycket bra val om du vill ge huden en rejäl nattkur.

Bästa nattmasken

Den reparerar huden mot många av de yttre påfrestningarna som den utsatts för under dagen, exempelvis UV-ljus och föroreningar. Masken masseras in i huden och ska appliceras innan nattkrämen.

Bästa sheetmasken

En sheetmask, även kallad arkmask eller slicemask, är en engångmask som ursprungligen kommer från Korea. Den är indränkt i serum vilket ger huden maximalt med näring. Dessutom är den perfekt att ta med sig på resan. Det finns massor med olika sheetmask och alla kan hitta en som passar deras hudtillstånd.

Bästa sheetmasken

Den populära sheetmasken Filorga Time Filler Mask är särskilt bra för dig som omedelbart vill minska rynkorna och linjeras synlighet. Efter endast 15 minuter får huden en utjämnande och lyftande effekt.

Njut av stunden med din ansiktsmask!

css.php