Få bort solskadad hud i ansiktet

Solskadad hud

Solskador i ansiktet har blivit ett allt vanligare problem i och med att vi svenskar reser mer än tidigare. Det har lett till en ökad solexponering vilket är den vanligaste orsaken till att vi får pigmentförändringar som kan leda till hudcancer.

När vi bränner huden sätts immunförsvaret igång för att arbeta med att ta bort de solskadade hudcellerna och därigenom motverka att cancer bildas.

Solskadad hud åldras i förtid

Pigmentförändringar och den ökade risken för cancer är inte det enda som sker med din hy när den utsätts för sol. Solskadad hud kommer även att förlora sin elasticitet och uppkomsten av rynkor påskyndas. Du kan minska hudens åldrande med upp till 40 procent enligt senaste forskningen om du undviker att sola för mycket. Läs mer om hur du motverkar rynkor här.

Det har visat sig fullt tillräckligt för huden att vistas i solen i ca. 15 minuter per dag för att vi ska tillgodogöra oss alla nödvändiga vitaminer. Det är viktigt att du alltid använder solskyddskräm för att skydda huden från farlig strålning från solen. Det är därför bra om du använder en ansiktskräm som innehåller ett solskyddsfaktor 15 eller mer. Även molniga dagar kan skada din hud det är därför bara att använda solskydd dagligen.

En bästsäljande dagkräm med SPF är Exuviance Multi-Protective Day Creme eftersom den är lätt att applicera och absorberas snabbt av huden. Med en ansiktskräm som denna behöver du inte oroa dig för solen varken sommar eller vintertid. Den kommer även hjälpa huden att hålla sig återfuktad vilket annars påskyndar uppkomsten rynkor.

Använd solglasögon

Använd solglasögon på sommaren för att skydda den tunna huden runt ögonen. Huden runt ögonen är tunnare vilket gör den känsligare för solens strålar och blir lättare uttorkad. När din hud blir uttorkad förloras dess elasticitet och rynkor uppkommer.

Undvik solskadad hud i ansiktet och behåll din ungdomlighet

Börja med antirynkkräm i tid. Redan runt 20 års åldern börjar huden förändras och sakta åldras. Dina levnadsvanor börjar nu få allt större påverkan på hur länge din hy kommer behålla sin ungdom. Vi rekommenderar därför att du börjar använda antirynkkräm runt 25 års åldern för att förebygga uppkomsten av fina linjer och rynkor.

En riktigt bra antirynkkräm mot solskadad hud är Primaluce Exforadiance Hydrating Renovating Cream från Bioline. Denna kräm hjälper inte endast mot rynkor utan tar även bort pigmentfläckar vilket ger huden en ungdomlig fräschhet.

Ta bort solskador i ansiktet

Det en antirynkkrämen gör är att den stimulerar cellförnyelsen med hjälp av olika aktiva ämnen. Om du dagligen använder antirynkkräm kommer du fördröja uppkomsten av rynkor. Det finns även antirynkkrämer för mogen hy som kan ta bort rynkor och få tillbaka spänsten i huden. Antirynkkrämer för mogen hy rekommenderar vi att du använder när du är 30+ eftersom det är då huden behöver lite extra hjälp.

Huden kring ögonen är känsligare än övrig hy i ansiktet. Du kan med fördel använda en bra ögonkräm som passar din ålder så att du kan förebygga fler rynkor runt ögonen.

css.php