11 tips på hur du kan motverka rynkor

motverka rynkor
Här får du enkla tips på hur du ska motverka rynkor och förebygga ålderstecken i ansiktet som är vanliga efter du fyllt trettio.

För det är just efter 30 år som hudcellerna slutar producera talg, därmed förlorar huden sin fukt och elasticitet som resulterar i rynkor och veck. I den här åldern kan det vara bra att börja förebygga med bra krämer.

Idag menar många experter att du ska hantera ålderstecken med receptbelagda krämer till botox, men vi tycker att det ska räcka med att förebygga genom god hälsa och regelbunden använding av återfuktande ansiktskrämer.

Ofta börjar du lägga märke till fina linjer på kinden eller runt ögonen eller pannan. Skrattgropar och hals kan också bli drabbade av ålderslinjer. Dålig hälsa, stress och sömnproblem kan skynda på ålderstecknen.

Så här kan du förebygga rynkor

Naturliga tips mot rynkor
Ju mer färger i grönsaken desto nyttigare och mer antioxidanter som förebygger rynkor och motverkar gifter i hudens olika lager.
  1. Läs på om ämnet och hitta inte på ursäkter som att det inte går att göra något åt eftersom rynkor har med vilka gener du har fått i arv av dina föräldrar. Forskare idag menar att generna endast påverkar 30% hur du åldras med 70% kan du påverka med hur du tar hand om dig själv.
  2. Sola inte när det är som hetast mellan 12-14.00. Du bränner huden och den torkar ut eftersom all fukt försvinner. Risken för hudcancer ökar också. Använd återfuktande solskyddskrämer om du ska vara i solen. Sol är bra för huden i lagom mängd då du får Vitamin D.
  3. Sallad och grönsaker som tomater och paprika är supernyttiga för dina hudlager eftersom de innehåller antioxidanter. Dessa antioxidanter motverkar nämligen radikaler och inflammationer i kroppen och hjälper till att förebygga rynkor. Annat som innehåller mycket som är bra är blåbär och grönt te.
  4. Använd solhatt och solglasögon som skyddar nacken, pannan och känslig hud runt ögonen mot exponering som kan leda till rynkor.
  5. Använd återfuktande ansiktsmasker som har anti-age effekter på kvällen efter en vecka på jobbet med mycket stress eller en het dag på stranden. Masken ser till att återuppbygga och strama upp hudens yttersta hudlager. Dessutom är det svalkande och skönt under och efteråt.
  6. Sluta röka då du är sex gånger mer benägen att utveckla linjer, färgförändringar på huden och rynkor.
  7. Skratta ofta och var glad. Att vara lycklig pumpar kroppen med bra ämnen som gör dig yngre. Att vara avslappnad och se positivt på världen förebygger garanterat åldrande.
  8. Gå ner i arbetstid för att minska stress som enligt forskning påverkar åldrande och uppkomst av stressrynkor runt munnen, ögonen och pannan.
  9. Drick mycket vatten då vätskan renar kroppen och ger huden och cellerna medel för återfuktning.
  10. Träna och motionera mera då svett är kroppen ”reningsprocess” där den gör sig av med slagg och smuts i huden. Träning motverkar också bristningar på rumpa och ben.

Dölj rynkor i ansiktet med smink

För att bli av med rynkor kan du också naturligt sminka bort rynkor. Kolla här hur du gör med smink: