Tips på hur du kan dölja rynkor med smink

Dölja rynkor med smink

Att dölja rynkor i ansiktet med smink är effektivt om du har rätt primer, foundation, concealer och puder. Vi tipsar om de bästa produkterna för att dölja rynkor under ögonen, runt munnen och i pannan. Vi tipsar även om en bra YouTube-video som visar hur man applicerar sminket.

Hur döljer man rynkor i ansiktet med smink?

Det finns flera olika sätt att dölja rynkor i ansiktet med smink:

 1. Använd en primer: En primer hjälper till att jämna ut hudtonen och skapa en jämn yta att lägga smink på. Det kan också hjälpa till att dölja rynkor och fina linjer. Vi kan tipsa om en bra primer som ör populär som heter Time Flash från Filorga.
 2. Använd en foundation med ljusreflekterande partiklar: En foundation med ljusreflekterande partiklar kan hjälpa till att skapa en lyster på huden och dölja rynkor och fina linjer. Vi kan tipsa om Miracle Skin Perfector från Garnier.
 3. Använd en concealer: En concealer kan användas för att täcka specifika områden med rynkor eller fina linjer. En bra concealer har Lumene som smälter in bra i din hy.
 4. Använd en puder: Ett puder kan hjälpa till att fixera sminket och skapa en jämn yta på huden. Det kan också hjälpa till att dölja rynkor och fina linjer. Ett lyxigt och riktigt bra puder är Translucent Loose Powder från Senasai som du hittar här.

Det är viktigt att välja rätt produkter och tekniker för att få bästa möjliga resultat. Det kan vara en bra idé att rådfråga en professionell makeupartist eller en hudterapeut för råd om hur man bäst döljer rynkor med smink.

Video: Så här döljer du rynkor i ansiktet med smink

Sminka bort mörka ringar, påsar under ögonen och andra rynkor i ansiktet. Kolla här hur du gör med smink:

Få fylligare läppar med läppenna

Om du vill få fylligare läppar finns det en rad olika sätt du kan prova:

 • Använd en läppenna eller läppstift som har fyllighetsgivande egenskaper. Det finns speciella läpprodukter som är formulerade för att ge läpparna en plumpad effekt. Kolla in Soft & Precise Lip Pencil från Essence.
 • Applicera läppbalsam eller läppglans på läpparna före läppstiftet. Detta kan hjälpa till att göra läpparna mjukare och fylligare. Vi rekommenderar Brazilian Kiss Cupaçu Lip Butter som förstärker din naturliga läppfärg.
 • Använd en läppskrubb för att ta bort döda hudceller från läpparna. Efteråt kan du använda en läppbalsam för att återfukta och mjuka upp läpparna. Kolla in läppskrubb med socker här.
 • Prova att applicera läppstiftet i mitten av läpparna och sedan blanda ut det mot läppkanten. På så sätt kan du skapa en optisk effekt av fylligare läppar.
 • Försök att undvika att dricka mycket torrluft, såsom vid flygresor eller i uppvärmda rum, eftersom det kan göra läpparna torra och spruckna. Använd läppbalsam regelbundet för att hålla läpparna återfuktade.

Kan en concealer kan dölja rynkor?

Concealer kan hjälpa till att dölja mindre rynkor och linjer i huden, särskilt om du väljer en formulering som är rik på fukt och har bra cremetextur. Concealer kan också användas för att jämna ut hudtonen och dölja mörka ringar under ögonen. Vi passar på att återigen tips om Cover Stick Lumene Concealer.

När du använder concealer för att dölja rynkor, är det viktigt att använda en produkt som matchar din hudton och att applicera den på ett jämnt lager. Du kan också använda en pensel eller en beautyblender för att blanda ut produkten och skapa en naturlig finish.

Det är också bra att komplettera concealer med en fuktighetskräm och en primer, eftersom det kan hjälpa till att få en jämnare hudyta och förhindra att produkten samlas i rynkorna.

Finns det foundation som döljer rynkor?

Ja, det finns foundation som kan hjälpa till att dölja rynkor och linjer i huden. Foundation med en full täckning och en cremetextur kan hjälpa till att jämna ut hudtonen och skapa en slätare yta på huden, vilket kan göra att rynkorna ser mindre ut.

Det är viktigt att välja en foundation som matchar din hudton noga, så att du inte får en kakig eller ojämn finish. Du kan också använda en primer före foundation för att skapa en jämnare hudyta och förhindra att produkten samlas i rynkorna. Vi kan tipsa om en foundation från Garnier som heter Miracle Skin Perfector.

Det är också bra att komplettera foundation med en fuktighetskräm, eftersom det kan hjälpa till att hålla huden återfuktad och mjuk, vilket kan göra att rynkorna ser mindre ut.

Hur sminka bort rynkor på överläppen och runt munnen?

Smink kan vara ett effektivt sätt att temporärt minska synligheten av rynkor på överläppen. Här är några steg för att sminka bort eller minska synligheten av rynkor runt munnen:

 • Förberedelse av huden: Börja med att rengöra ditt ansikte noggrant och applicera en fuktgivande kräm. En återfuktad hud skapar en bättre bas för smink och minskar risken för att sminket sätter sig i rynkorna.
 • Primer: Använd en primer som är utformad för att fylla i fina linjer och jämna ut hudstrukturen. Applicera primern över området runt överläppen och låt den torka innan du går vidare. Vi kan tipsa om en primer som heter Time Flash från Filorga.
 • Foundation: Applicera en foundation som matchar din hudton jämnt över hela ansiktet, inklusive överläppen. Använd en makeupsvamp eller borste för att säkerställa att den är jämnt fördelad. Vi kan tipsa om en foundation från Garnier som heter Miracle Skin Perfector.
 • Concealer: Använd en concealer som är en nyans ljusare än din hudton för att täcka rynkorna på överläppen. Applicera concealeren i ett ”V” eller ”triangel” -mönster över området och dutta den försiktigt in med fingertopparna eller en makeupsvamp. Undvik att gnugga eller dra i huden. Vi passar på att återigen tips om Cover Stick Lumene Concealer.
 • Fixeringspuder: Använd ett transparent fixeringspuder för att fixera sminket och minska risken för att det smetas ut under dagen. Applicera pudret försiktigt med en borste över området runt överläppen.
 • Läppstift: Använd ett läppstift som matchar din önskade look. För att undvika att sminket sätter sig i rynkorna på överläppen, kan du använda en läppenna för att skapa en definition runt läppkonturerna. Vi rekommenderar Brazilian Kiss Cupaçu Lip Butter som förstärker din naturliga läppfärg.
 • Läppglans: Applicera ett läppglans om du vill ha en glansig finish. Läppglans kan ge intrycket av fylligare och jämnare läppar.
 • Rengöring före sänggåendet: Kom ihåg att ta bort sminket noggrant före sänggåendet. Använd en mild sminkborttagningsprodukt och rengör din hud ordentligt för att undvika igentäppta porer och hudproblem.

Smink är endast en temporär lösning och kommer inte att eliminera rynkorna permanent. För mer långvariga resultat kan du överväga kosmetiska behandlingar som fillers eller Botox.

Minskad elasticitet resulterar i rynkor

Minskad elasticitet resulterar i rynkor

För det är just efter 30 år som hudcellerna slutar producera talg, därmed förlorar huden sin fukt och elasticitet som resulterar i rynkor och veck. I den här åldern kan det vara bra att börja förebygga med bra krämer.

Idag menar många experter att du ska hantera ålderstecken med receptbelagda krämer till botox, men vi tycker att det ska räcka med att förebygga genom god hälsa och regelbunden användning av återfuktande ansiktskrämer.

Ofta börjar du lägga märke till fina linjer på kinden eller runt ögonen eller pannan. Skrattgropar och hals kan också bli drabbade av ålderslinjer. Dålig hälsa, stress och sömnproblem kan skynda på ålderstecknen.

Så här kan du förebygga rynkor

Naturliga tips mot rynkor
Ju mer färger i grönsaken desto nyttigare och mer antioxidanter som förebygger rynkor och motverkar gifter i hudens olika lager.
 1. Läs på om ämnet och hitta inte på ursäkter som att det inte går att göra något åt eftersom rynkor har med vilka gener du har fått i arv av dina föräldrar. Forskare idag menar att generna endast påverkar 30% hur du åldras med 70% kan du påverka med hur du tar hand om dig själv.
 2. Sola inte när det är som hetast mellan 12-14.00. Du bränner huden och den torkar ut eftersom all fukt försvinner. Risken för hudcancer ökar också. Använd återfuktande solskyddskrämer om du ska vara i solen. Sol är bra för huden i lagom mängd då du får Vitamin D.
 3. Sallad och grönsaker som tomater och paprika är supernyttiga för dina hudlager eftersom de innehåller antioxidanter. Dessa antioxidanter motverkar nämligen radikaler och inflammationer i kroppen och hjälper till att förebygga rynkor. Annat som innehåller mycket som är bra är blåbär och grönt te.
 4. Använd solhatt och solglasögon som skyddar nacken, pannan och känslig hud runt ögonen mot exponering som kan leda till rynkor.
 5. Använd återfuktande ansiktsmasker som har anti-age effekter på kvällen efter en vecka på jobbet med mycket stress eller en het dag på stranden. Masken ser till att återuppbygga och strama upp hudens yttersta hudlager. Dessutom är det svalkande och skönt under och efteråt.
 6. Sluta röka då du är sex gånger mer benägen att utveckla linjer, färgförändringar på huden och rynkor.
 7. Skratta ofta och var glad, stressa inte om skrattrynkor som vissa hävdar att du kan få. Att vara lycklig pumpar kroppen med bra ämnen som gör dig yngre. Att vara avslappnad och se positivt på världen förebygger garanterat åldrande.
 8. Gå ner i arbetstid för att minska stress som enligt forskning påverkar åldrande och uppkomst av stressrynkor runt munnen, ögonen och pannan.
 9. Drick mycket vatten då vätskan renar kroppen och ger huden och cellerna medel för återfuktning.
 10. Träna och motionera mera då svett är kroppen ”reningsprocess” där den gör sig av med slagg och smuts i huden. Träning motverkar också bristningar på rumpa och ben.
css.php