Bästa ansiktsoljan mot rynkor 2022

Av | september 7, 2021

Känns din hy torr och glåmig? Då kan en näringsrik ansiktsolja vara lösningen på ditt problem. Det är en hudvårdsprodukt som arbetar på djupet och ger vacker lyster i huden.

Bästa ansiktsoljan mot rynkor

Många väljer att inkludera oljan i hudvårdsrutinen under vinterhalvåret när huden behöver extra mycket fukt. Oljan motverkar även rynkor och andra ålderstecken vilket gör det till en populär anti-ageprodukt.

Den appliceras som en vanlig dagkräm, men ett par droppar olja kan också blandas ut tillsammans med dagkrämen. Här kan du läsa mer om hur du bäst använder olja i din hudvårdsrutin samt vilka produkter som är bäst i test.

Topplista: Bäst i test 2022

Allt fler får upp ögonen för oljors fantastiska egenskaper på huden. Idag erbjuder de flesta hudvårdsmärken en eller flera ansiktsoljor i deras sortiment. Med andra ord finns massor med bra produkter i olika prisklasser. Vi valt ut tre olika oljor för att du lättare ska hitta en som passar just ditt behov. Här kommer den bästa ansiktsoljan i tre olika kategorier:

1. M Picaut Swedish Skincare Precious Oil – Bästa för torr hy
2. The Ordinary 100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil – Bästa budget
3. Decléor White Magnolia Aromessence – Bästa med essentiella oljor

Bästa ansiktsoljan för torr hud

Ansiktsolja för torr hud

Om du är en riktig torris så är oljan ofta en nyckelprodukt i hudvårdsrutinen. Det svenska varumärket M Picaut Swedish Skincare har många återfuktande produkter i deras sortiment. Deras Precious Oil är en mycket återfuktande produkt som passar alla hudtyper, men framför allt personer med torr och mogen hy. Det är en olja som även fungerar som ett serum. Det ger näring och fukt till huden tack vare naturliga peptider.

Ingredienserna, som även inkluderar olja av aprikoskärna, jojoba och havtornsfröolja från ekologiska odlingar, stimulerar nybildandet av kollagen vilket minskar fina linjer och rynkor. Den här näringsrika oljan används med fördel under dag- eller nattkräm. Applicera på ansikte, hals och dekolletage. Du kan även använda den här näringsrika oljan på nagelband och händerna.

För dig med liten budget

Ansiktsolja för liten budget

Det finns även hudvårdande oljor för dig med begränsad budget. Hudvårdsmärket The Ordinary har blivit mycket populärt tack vare deras effektiva produkter och plånboksvänliga priser. Deras 100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil är den bästa budget-oljan. Det är en vegansk olja som innehåller 100% kallpressad och ekologisk nyponfröolja. Det är en fantastisk hudvårdsingrediens som är rik på linolsyra, linolensyra och provitamin A.

Oljan passar för alla hudtyper, men framför allt för personer som vill förebygga ålderstecken och torrhetsrynkor. Den appliceras en gång per dag över hela ansiktet. Använd den gärna på kvällen så att den kan verka under natten. Du vaknar upp med en len och återfuktat ansikte.

Bästa hudvårdsprodukten med essentiella oljor

Serum som innehåller essentiella oljor

Det finns även många hudvårdsprodukter som är hybridprodukter. Storsäljaren Decléor White Magnolia Aromessence är en kombination av serum och olja. Det är ett avancerat och djupverkande serum som innehåller essentiella oljor. Oljorna hjälper till att tränga in djupare i huden och ger maximal återfuktning och förbättrar hudens kondition och ålderstecken.

Oljorna i serumet är 100% rena och naturliga från växtriket. Serumet innehåller olja från magnolia som är rik på antioxidanter och har en lugnande effekt. Oljan från geranium är rik på omega 6 och är viktig för cellförnyelsen. Oljorna från hasselnöt och jojoba är mjukgörande och ger näring.

Samtliga essentiella oljor ger en vacker lyster. Massera in 3-4 droppar av serumet i ansiktet och på halsen. Värm gärna dropparna i händerna innan applicering för en extra skön känsla på huden.

Vad innehåller ansiktsolja?

En olja som är avsedd för hudvård innehåller vanligtvis vegetabiliska oljor och ibland även eteriska oljor. Oljan anses oftast vara en “renare” produkt eftersom den inte inte innehåller något vatten och därför inte behöver konserveras på samma sätt som en hudkräm.

Ansiktsolja hjälper mot rynkor, fina linjer och slapp hud

Hudvårdande oljor har många viktiga funktioner. Framför allt är det en näringsgivande och återfuktande produkt som passar för att motverka ålderstecken som slapp hud. Det är en av de bästa produkterna för dig som vill jobba anti-age.

Många ålder- och trötthetstecken beror på brist på fukt eller näring och därför kan en ansiktsolja göra underverk för en mogen hy. Oljan mjukar upp huden och ger en len känsla.

När ska jag använda ansiktsolja?

Alla hudtyper mår bra av en näringsrik olja. Det är särskilt bra att använda en hudvårdande olja på vintern när huden är som torrast. Oljan stärker hudbarriären, ger näring och ökar fuktnivån vilket är extra bra i kyligt klimat. En återfuktande kräm räcker oftast inte på vintern och då är det bra att tillföra extra fukt och näring med oljan.

Oljan låser även in fukt i huden vilket minskar risken för att torka ut huden i kylan. Oljan kan även hjälpa mot överflödig talg i porerna och inflammation. Det går såklart även bra att använda olja på sommaren, framför allt om du vill ge hyn mer lyster. Det kan vara snyggt för att framhäva solbrännan. På sommaren passar det bra med lättare oljor från exempelvis jojoba, aprikoskärna och nyponfröolja.

Hur använder jag ansiktsolja på rätt sätt?

Ansiktsoljan appliceras på ett rengjort ansikte efter eventuell peeling, toners och ansiktsvatten, men före krämen. Massera in oljan med cirklande rörelser för att öka blodcirkulationen och njuta av den sköna känslan. Om du vill kan du även massera oljan på halsen och dekolletaget. Överflödig olja kan användas för att smörja in händerna och naglarna. Därefter applicerar du din dag- eller nattkräm.

Du kan välja att applicera oljan på morgonen eller kvällen. Om du tycker att du ser för glansig ut kan du använda oljan i din kvällsrutin istället. Applicera inte heller oljan direkt innan din solskyddsfaktor eftersom det finns risk att solskyddet får sämre effekt. Vissa oljor är avsedda endast för användning på natten. Läs alltid instruktionerna för den specifika oljan för att ta reda på hur den används på bästa sätt.

Kombinera ansiktsolja med dagkräm?

En hudvårdande olja har många likheter med en dagkräm, men den ersätter inte krämen. Oljan har förmågan att tränga djupare ner i huden och används därför ofta som ett serum. Det går också bra att blanda 2-4 droppar olja i krämen för att ge extra lyster och näring.

Lästips: Bästa kroppsoljan för just dig