Ta bort rynkor

Ta bort rynkor

Rynkor är en naturlig del av åldrandet, men en del fina linjer är faktiskt ett resultat av fuktbrist eller yttre påfrestningar på huden. Med bra hudkrämer är det möjligt att förebygga samt att minska synligheten av fina linjer. Här kan du läsa mer om vilka hudvårdsingredienser och produkter som hjälper dig att ta bort olika sorters rynkor.

Ta bort rynkor naturligt med kräm

Många känner sig stressade när fina linjer blir mer framträdande med åldern. Huden tappar spänst och elasticitet vilket gör att linjerna blir synliga. Det är inte möjligt att trolla bort rynkorna med en hudkräm, men det är möjligt att reducera dem naturligt med bra hudvårdsprodukter. Aktiva och vårdande hudvårdsingredienser hjälper till att plumpa och stärka huden vilket gör att den inte åldras i samma takt som annars.

Det är viktigt att stärka elasticiteten och spänsten i huden för att minska och motverka linjerna. I huden finns elastinfibriller för elasticiteten och kollagenfibriller för spänsten. Mellan dessa fibriller finns hyaluronsyran vars uppgift är att binda fukt och vatten i huden.

Med åldern minskar hudens cellförnyelse vilket gör att huden har svårare att bevara fukt i huden. Även produktionen av kollagen och elastin minskar vilket gör att huden blir slappare och rynkorna mer framträdande. Därför är det mycket viktigt att ge den mogna huden rejält med fukt samt produkter med aktiva ingredienser som stärker både elastin och kollagen. En bra hudkräm hjälper även huden att reparera tidigare skador, exempelvis solskador, vilket gör att du kan se skillnad.

När det kommer till hudvård är det är alltid viktigt att ha tålamod. Det finns inga magiska ansiktskrämer som tar bort djupa rynkor, men däremot kan bra hudvårdsprodukter bygga upp en starkare och friskare hud vilket ger riktigt fina resultat.

Ta bort rynkor naturligt med denna kräm

Det mest köpta serumet mot rynkor i ansikte är Clarins Double Serum (bilden ovan) som kombinerar de bästa anti-ageing huvudingredienserna. Vi rekommenderar att du testar denna produkt.

Ta bort rynkor under ögonen

Huden runt ögonen är känslig och tunn och det är oftast här som de första fina linjerna och rynkorna dyker upp. Den tunna huden förlorar sin elasticitet och blir slappare. Många förknippar ögonrynkorna med åldrande och ser det som något negativt. Det är inte ovanligt att vilja minimera ålderstecken runt ögonen, exempelvis mörka påsar och kråksparkar.

Med en återfuktande ögonkräm är det möjligt att få bort rynkor under ögonen och oönskade linjerna runt ögonen. Det är bra att använda en antirynkkräm som är särskilt avsedd för det känsliga ögonområdet. Vanliga serum och hudkrämer kan bli för starka och irritera huden runt ögonen. Det är viktigt att ögonkrämen återfuktar området eftersom uttorkad hud kan ge upphov till fler och djupare linjer. Det är även viktigt att skydda huden med solglasögon under sommarhalvåret.

Ta bort rynkor under ögonen

Krämen Time-Filler Eyes från Filorga (ovan) är den populäraste ögonkrämen mot rynkor. Den hjälper till att förebygga och reducera rynkor, förslappade ögonlock, mörka ringar och svullnader under ögonen.

Ta bort rynkor i pannan

Pannan är ett annat område som utsetts för yttre påfrestningar, exempelvis sol och alkohol, som påskyndar åldersprocessen. Även ärftlighet spelar stor roll för uppkomsten av pannrynkor. Det är vanligt se horisontella linjer i pannan redan innan 30-årsåldern, men det går att förebygga och lindra dessa.

En effektiv antirynkkräm som återfuktar och stimulerar cellförnyelsen i hudområdet är det bästa för att få bort rynkor i pannan. Välj gärna aktiva hudvårdsingredienser som A-vitamin, även kallat retinol, för att jobba anti-age. Det är även mycket viktigt att se till att ha ordentligt med solskydd på dagarna för att minska risken för att nya linjer dyker upp.

Det är även bra att regelbundet använda en ansiktsskrubb eller peeling i kombination med en ansiktsmask. Skrubben tar bort döda hudceller och ökar cellförnyelsen. Ansiktsmasken ser till att återfukta huden på djupet.

Ta bort rynkor runt munnen

Många får rynkor vid munnen när huden förlorar sin elasticitet. Precis som andra linjer beror de dels på ärftlighet samt på yttre påfrestningar. Många tycker att det är jobbigt med munrynkor eftersom de kan göra att man ser sur ut. Det är ibland även svårt att hålla läppstiftet på plats eftersom det kan flyta ut i vecken.

För att minimera linjerna och andra ålderstecken vid munnen är det viktigt att ge huden näring och fukt. En hudkräm, gärna med aktiva ingredienser som A-vitamin, är ett bra val för att ta bort rynkor runt munnen. Ibland uppstår torrhetslinjer om du inte dricker tillräckligt med vatten. Se därför till att dricka cirka två liter vatten på dag.

Ta bort bekymmersrynkor

Bekymmersrynkor är de vertikala linjerna som uppstår mellan ögonbrynen. De kan uppstå redan i relativt ung ålder och gör att du ser mer bekymrad och arg ut. Den kallas även för argrynkan.

Det går att minimera bekymmersrynkorna genom att dels använda en återfuktande antirynkkräm samt se till att låta musklerna i området slappna av. Genom att bära solglasögon och hatt när du är ute minskar du kisandet vilket i sin tur minskar synligheten av argrynkorna. Läs mer om hur du kan få bort din bekymmersrynka här.

Ta bort rynkor på halsen

Den slappa huden på halsen kallas ibland för ”kalkonhals” vilket såklart inte låter så kul. Den slappa huden uppstår dels på grund av åldrande, men även viktnedgång, övervikt och yttre påfrestningar påverkar det här området.

Tyvärr är det många som slarvar med hudvårdsrutinen på halsen. Många är noga med att rengöra och applicera serum och hudkräm på ansiktet, men glömmer att applicera nedåt. Det gör att ålderstecken som ”kalkonhals” kan dyka upp tidigt.

Många kvinnor börjar se linjer och rynkor på halsen någon gång efter 30. Därför är det viktigt att alltid tänka att ansiktet sträcker sig ända ner till dekolletaget. Applicera hela din hudvårdsrutin även på halsen och dekolletage för att minska risken för halsrynkor. Glöm inte solskyddsfaktor!

Ta bort rynkor på överläppen

Överläppen exponeras för sol och det är vanligt att det uppstår både fina linjer och pigmenteringar på det här området. Det är inte ovanligt att en ”solmustasch” dyker upp på sommarhalvåret.

Och för att minska ålderstecken och rynkor på läppen är det viktigt med förebyggande solskyddsfaktor med anti-age samt återfuktande kräm med aktiva ingredienser som C-vitamin eller retinol.

Ta bort rökrynkor

Att rökning är dåligt för huden vet nog de flesta, men det tar ett tag innan effekterna av rökningen syns. De dyker ofta upp kring munnen, antingen på läpparna eller mellan näsan och munnen. De kan behandlas med särskilda läppbalsam med anti-age egenskaper som ser till så att läpparna inte förlorar sin fyllighet.

Sedan är det så att rökningen påskyndar djupare linjer och rynkor och därför är det bäst att inte röka alls. Det finns dock effektiva hudkrämer som hjälper dig att minimera synligheten av rökrynkor.

Kan man ta bort rynkor utan botox?

Fina linjer är en del av åldrandet och det går inte att helt motverka dessa. En hudkräm kan inte trolla bort åldersrynkorna, men de kan däremot göra dem mindre synliga samt förebygga att nya linjer dyker upp i förtid.

Som ett resultat av återfuktande hudkrämer med aktiva ingredienser kan cellförnyelsen stimuleras och huden får en ungdomlig fräschör, lyster och fyllighet. Fillers och botox är ett tillfälligt ingrepp, men med en bra hudvårdsrutin kan du få fina naturliga resultat om du har tålamod. Se även till att undvika solning och rökning.

css.php