Bästa ögonmask 2024

Den tunna hud som du har runt dina ögon är mycket känslig och därför är det kanske inte så konstigt att den blir extra drabbad och utsatt för tidiga ålderstecken. Med hjälp av en ögonmask kan du inte bara se till att motverka och reducera ålderstecken eller tecken på trötthet, utan du kan också ge din hud en riktigt boost av återfuktning.

Bästa ögonmask

Bäst i test 2024 – Topplista

Att gå runt och se trött och sliten ut kring ögonen är det få personer som uppskattar och med hjälp av en riktigt bra mask kan du få ordning på problemet. Vi har rannsakat marknaden och valt ut tre stycken ögonmasker som håller en mycket god kvalitet och som verkligen ger resultat. Här har vi även valt produkter i olika prisklasser, så att det finns något för alla plånböcker.

1. Sensai – Cellular Performance Extra Intensive

Lyxig ögonmask

Den första masken för dina ögon som vi ska titta närmare på är Cellular Performance Extra Intensive som ligger i premiumklassen. Det här masken lämpar sig för dig som vill ha det bästa och som är beredd att betala därefter.

Cellular Performance Extra Intensive passar för alla hudtyper, men lägger ett extra fokus på torr hud med tidiga ålderstecken. Genom att vara berikad med Advanced Energy Charge Technology får du hjälp att bli av med torr hud, svullna ögon och fina linjer. Masken behöver endast sitta på 10 minuter och ska inte tvättas bort.

2. Peter Thomas Roth – Water Drench Eye Patches

Prisvärd ögonmask

Vi går vidare med Water Drench Eye Patches från Peter Thomas Roth som är en mask i form av kuddar som du applicerar under dina ögon. Water Drench Eye Patches ligger i mellanprisklassen och är ett riktigt bra och prisvärt alternativ för dig som vill ha hög kvalitet – men inte betala för mycket. Här får du en produkt som är berikad med aktiva ingredienser som jämnar ut fina linjer och andra ålderstecken på ett kick. Kuddarna är helt parfymfria och kan användas dagligen eller vid behov.

3. FOREO – UFO Mask Shimmer Freak

Reducera trötthet med ögonmask

UFO Mask Shimmer Freak från FOREO är ett utmärkt alternativ för dig som vill reducera trötthet på bara några sekunder. UFO Mask Shimmer Freak behöver endast sitta på under 90 sekunder för att du ska få ett riktigt fint resultat med ögon som känns och ser pigga ut. Den här formulan är berikad med pariklar som är ljusreflekterande och som gör att mörka skuggor är ett minne blott. Naturligtvis är UFO Mask Shimmer Freak vinnaren i vår budgetklass och den blir enkelt din för någon enstaka hundralapp.

Bästa ögonmask mot rynkor

Tidiga ålderstecken som fina linjer, torr hud och rynkor är något som många människor drabbas av. Tidiga ålderstecken kan börja redan i övre 20-års åldern och kännas både jobbiga och pinsamma.

Om du vill hitta en lösning på problemet rekommenderar vi en mask som innehåller rikligt med fukt. Masken får även gärna innehålla aktiva ämnen som hyaluronsyra som verkar på djupet, såväl som retinol. Ett riktigt bra exempel på en sådan produkt är Look Into My Eyes från Hey Honey!

Kyld ögonmask med pads – Svalkande effekt

Har du ofta problem med ögon som är svullna är det rekommenderat att tillföra kyla. Kyla har sedan länge använts för att minska uppsvullen hud såväl som leder eller muskler. Här kan du välja mellan ögonpads som har en kylande effekt, t.ex. innehåller eukalyptus, men du kan också satsa på masker som placeras i kylskåpet för att bli riktigt kalla och effektiva.

Ögonmask mot mörka ringar runt ögon

Idag är det många människor som har problem med att huden under ögonen är mörk och glåmig. Den mörka tonen beror vanligtvis på trötthet, men det kan också vara ärftligt och något som du har fått från dina föräldrar. Det betyder dock inte att det inte kan botas.

Här rekommenderar vi att man satsar på en kräm eller mask som innehåller aescin från Hästkastanj eller C-vitamin. Både C-vitamin och Hästkastanj-aescin har visat sig vara mycket effektiva mot problemet. Vi rekommenderar Hydra-Essentiel Moisturizing Reviving Eye Mask från Clarins!

Ögonmask mot mörka ringar runt ögon

Vad är en ögonmask?

Ögonmasker kan komma i många olika former, men oftast består de av en kräm, sheets eller pads som du applicerar under dina ögon.

Padsen är oftast böjda för att kunna följa ögats form på bästa sätt och appliceras så nära den nedre fransraden som möjligt.

Masken är sedan berikad med många bra och fina näringsämnen som din hud mår riktigt gott av. Masken ser till att återfukta huden ordentligt, vilket i sin tur gör att tidiga ålderstecken, svullnad och trötta ögon reduceras.

När ska man använda en ögonmask?

En mask för dina ögon är ett utmärkt knep att ta till om du vill få en piggare look och fräscha upp huden kring ögonen. Masken kan du med fördel använda regelbundet och ca 1-2 gånger i veckan, men du kan också använda den vid specifika tillfällen när du vill känna dig extra fin. Det spelar ingen roll om det är under dagen eller kvällen som du applicerar den, men fördelen med att använda under kvällen är att den får verka riktigt länge.

Hur ofta ska jag använda ögonmask?

Hur ofta du ska använda dig av en mask för ögonen beror helt på vilken typ av produkt som du val att använda dig av. Vissa lämpar sig bäst för regelbunden användning för att få det bästa resultatet, medan andra verkar omedelbart och kan användas inför de där speciella tillfällena när du vill känna dig extra fin. På förpackningen till produkten kan du själv se hur ofta den rekommenderas och hur du går tillväga för att använda dig av den.

Använd ögonmask när du ska sova

När vi talar om anti-åldrande hudvård är återfuktande ögonmask en ofta förbised juvel i skönhetsvärlden. Dessa speciella masker kan vara en viktig del av din rutin när det gäller att bevara hudens ungdomlighet, särskilt när du ska sova. Låt oss utforska fördelarna med att använda återfuktande ögonmaskar i din nattliga skönhetsrutin.

Mörkläggning och Sömnkvalitet: Ögonmaskar tjänar inte bara som en barriär mot ljus, utan skapar också en omedelbar mörk miljö som är viktig för en god natts sömn. När du sover i mörker signalerar du till din hjärna att det är dags att slappna av och återhämta sig, vilket kan resultera i en djupare och mer förnyande sömn.

Återfuktning och Hydration: Återfuktande ögonmaskar är speciellt utformade för att leverera intensiv fukt till den känsliga huden runt ögonen. Denna fukt hjälper till att mjuka upp huden och minska uppkomsten av fina linjer och rynkor. Det kan också minska puffighet och mörka ringar, som ofta är tecken på trött och åldrad hud. Läs mer om hur du får bort rynkor under ögonen här.

Peptider och Näringsämnen: Många ögonmaskar är berikade med näring som peptider och antioxidanter. Peptider kan främja kollagenproduktionen, vilket är avgörande för hudens fasthet. Antioxidanter hjälper till att skydda huden mot skadliga fria radikaler som kan orsaka åldrande.

Avslappning och Stressreducering: Appliceringen av en ögonmask innan du går och lägger dig kan vara en del av en avkopplande kvällsrutin. Det kan hjälpa dig att slappna av, minska stress och förbereda dig för en god natts sömn, vilket är viktigt för hudens återhämtning och förnyelse.

Att använda återfuktande ögonmask när du går till sängs kan vara ett effektivt sätt att ge din hud en extra kärleksportion. Det kan hjälpa till att bekämpa tecken på åldrande och hålla din hud ungdomlig och strålande. Så varför inte inkludera en återfuktande ögonmask i din nattliga hudvårdsrutin och vakna upp med en fräsch och strålande blick varje morgon?

Skillnaden mellan ögonkräm och ögonmask

Precis som det är skillnad mellan en ansiktskräm och en ansiktsmask skiljer sig även ögonkrämer och ögonmasker åt. En ögonkräm består oftast av en lite lättare formula som appliceras på huden och som inte ska tas bort eller tvättas bort. En ögonmask, å andra sidan, är en kräm eller pad som du applicerar på eller under dina ögon och som är full med näringsämnen. Genom att låta masken verka under loppet av ca 10-20 minuter (eller mer) kan din hud suga åt sig all näring och få en riktig boost.

Gel eller kräm – vad är bäst?

Om du funderar på att använda en ögonmask och undrar om du ska välja en gel- eller krämmask kan det vara bra att tänka på din hudtyp och vad du vill uppnå med masken. Här är några saker att tänka på:

 • Gelmaskar är vanligtvis lättare och svalare än krämmaskar, så de kan vara bra att använda på en fet eller aknebenägen hud. Gelmaskar kan också vara bra att använda på en hud som är känslig för värme, eftersom de inte behöver värmas upp före användning.
 • Krämmaskar är oftast rikare och mer fuktgivande än gelmaskar, så de kan vara bra att använda på en torr eller mogen hud. Krämmaskar kan också vara bra om du vill ha en mer närande och återfuktande effekt på huden.
 • Gelmaskar kan kännas lite kladdigare än krämmaskar, så det kan vara bra att välja en mask med en lätt formula om du inte gillar känslan av att ha en kladdig produkt på huden.
 • Krämmaskar kan vara lite tungare än gelmaskar, så det kan vara bra att välja en mask med en lätt konsistens om du inte

Är ögonmask bra mot trötthet och svullnad runt ögon?

Bästa ögonmask

En ögonmask kan kanska hjälpa till att reducera svullnad runt ögonen, men det beror på vilken typ av ögonmask du använder och vad orsaken till svullnaden är. Ögonmaskar som är gjorda av ett kylande material, såsom silke eller mikrofiber, kan hjälpa till att dämpa svullnad och reducera inflammation. Dessa maskar kan också hjälpa till att återfukta huden och minska mörka ringar och trötthetstecken.

Det finns också ögonmaskar som innehåller olika slags ingredienser, såsom aloe vera, grönt te, hyaluronsyra och kollagen, som kan hjälpa till att mjukgöra och återfukta huden och minska svullnad och linjer runt ögonen. Dessa maskar kan vara bra att använda om du har en torr eller mogen hud och vill få en återfuktad och uppstramande effekt.

Det är viktigt att tänka på att ögonmaskar inte kan botar alla hudproblem och att det kan finnas andra orsaker till svullnad runt ögonen, till exempel allergier, hormonförändringar eller brist på sömn.

Kan man ha eye pads när man sover?

Eye pads, eller ögonpads, är små, mjuka pads som du kan placera över ögonen för att vila och återfukta huden runt ögonen. Ögonpads kan innehålla olika slags ingredienser, såsom aloe vera, grönt te, hyaluronsyra och kollagen, och kan hjälpa till att mjukgöra och återfukta huden och reducera mörka ringar och svullnad runt ögonen.

Du kan absolut använda ögonpads när du sover, men det kan vara bra att tänka på några saker:

 1. Välj en pad som passar din hudtyp och behov. Ögonpads finns i många olika varianter, så det kan vara bra att läsa innehållsförteckningen och välja en pad som passar just din hud och dina önskemål.
 2. Tänk på hygienen. Ögonpads kan vara fuktiga och kan innehålla olika slags oljor och andra ingredienser, så det kan vara bra att byta ut padsen ofta och tvätta ansiktet noga innan du lägger dem på.
 3. Tänk på komforten. Ögonpads kan kännas lite kladdiga och oljiga, så det kan vara bra att välja en pad som är gjord av ett mjukt och svalt material, så att du inte blir för varm och kladdig under natten.
 4. Tänk på säkerheten. Det är viktigt att hålla padsen på plats och att inte riskera att få dem i ögonen under sömnen. Se till att padsen sitter ordentligt på plats och att du kan röra på ögonen fritt under sömnen.

Om du följer dessa råd kan du sova lugnt med ögonpads på, och vakna upp med mjukare, återfuktad hud runt ögonen.

Varför får man svullna ögon med påsar?

Svullna ögon med påsar är ett vanligt problem som många människor upplever och kan ha flera orsaker. Här är några av de vanligaste faktorerna som kan leda till svullnad och påsar under ögonen:

 • Vätskeretention: Ibland kan kroppen behålla överskottsvätska, och detta kan leda till svullnad i hela kroppen, inklusive området runt ögonen. Detta kan bero på olika faktorer, inklusive högt saltintag, hormonella förändringar, eller vissa medicinska tillstånd.
 • Åldrande: Med åldern förlorar huden och musklerna runt ögonen sin elasticitet och ton. Detta kan leda till att fettpåsar under ögonen blir mer synliga och orsakar svullnad.
 • Sömnbrist: Otillräcklig sömn eller dålig sömnkvalitet kan leda till svullnad och påsar under ögonen. När du inte får tillräckligt med sömn kan blodkärlen i området bli mer framträdande, vilket ger intrycket av mörka cirklar och svullnad.
 • Genetik: Din genetik kan spela en roll i om du är benägen att utveckla svullna ögon med påsar. Om dina föräldrar eller släktingar har haft detta problem, är det möjligt att du också kommer att uppleva det.
 • Allergier: Allergier mot pollen, damm eller andra allergener kan orsaka svullnad och irritation runt ögonen.
 • Diet och vätskeintag: En diet som är rik på salt och otillräcklig vätskeintag kan bidra till svullnad runt ögonen. Överskott av salt kan orsaka vätskeretention i kroppen.
 • Rökning och alkohol: Rökning och överdriven alkoholkonsumtion kan påverka blodcirkulationen och orsaka svullnad och påsar under ögonen.

För att minska svullnaden och påsarna under ögonen kan du överväga följande åtgärder:

 • Se till att få tillräckligt med sömn.
 • Minska saltintaget i din kost.
 • Använd kalla kompresser för att minska svullnad.
 • Undvik allergener om du har kända allergier.
 • Använd ögonkrämer eller ögonmaskar som är specifikt utformade för att minska svullnad och mörka ringar.

Om svullnaden och påsarna kvarstår eller är ett kontinuerligt problem kan det vara klokt att rådfråga en hudläkare eller ögonläkare. De kan utvärdera din situation och ge dig råd om behandlingsalternativ som kan vara lämpliga för dig.

Hjälper ögonmask mot mörka ringar under ögonen?

Ögonmasker kan vara tillfälliga lösningar för att minska synligheten av mörka ringar under ögonen genom att tillfälligt förbättra cirkulationen, minska svullnad eller ge fukt till området. Många ögonmasker innehåller ingredienser som koffein, hyaluronsyra eller olika typer av örtextrakt som kan hjälpa till att minska svullnad och göra huden runt ögonen mer upplyst och återfuktad.

Om mörka ringar under ögonen är ett konstant bekymmer och påverkar din självkänsla eller välbefinnande, kan det vara klokt att rådfråga en hudläkare eller en kosmetisk expert för att diskutera möjliga behandlingsalternativ

Är det svårt att göra en hemmagjord ögonmask?

Att göra en hemmagjord ögonmask är inte svårt alls, och det kan vara ett roligt och kostnadseffektivt sätt att unna dig en avkopplande behandling för ögonen. En hemmagjord ögonmask kan vara användbar för att minska svullnad, lugna trötta ögon och främja avslappning. Här är några enkla steg för att skapa din egen ögonmask hemma.

Steg 1: Samla dina material

För att göra din egen ögonmask behöver du några grundläggande material:

 • En bit mjukt tyg eller gammal t-shirt
 • Ris, linfrön, eller havre
 • En nål och tråd eller symaskin
 • Valfria tillägg som lavendelblommor eller kamomill för aromaterapi

Steg 2: Mät och klipp tyget

Mät och klipp tyget till den önskade storleken för din ögonmask. Det bör vara tillräckligt stort för att täcka båda ögonen när den placeras över ditt ansikte.

Steg 3: Sy masken

Sy tre sidor av tyget ihop med tråd och nål eller använd en symaskin. Lämna ena kortsidan öppen så att du kan fylla masken med ris eller andra fyllmedel.

Steg 4: Fyll masken

Fyll masken med ris, linfrön eller havre. Om du vill, kan du också lägga till några torkade lavendelblommor eller kamomill för att ge masken en lugnande doft.

Steg 5: Sy igen masken

När masken är fylld, sy igen den sista sidan för att försegla fyllningen. Se till att den är ordentligt stängd så att fyllningen inte kan läcka ut.

Steg 6: Anpassa din mask

Du kan dekorera din ögonmask efter ditt eget önskemål. Lägg till en elastisk rem om du vill att masken ska vara justerbar, eller sy på extra dekorationer om du vill göra den mer personlig.

Steg 7: Använd din ögonmask

För att använda din hemmagjorda ögonmask, placera den över dina ögon när du behöver en stund av avkoppling. Den kan användas vid sömn, under en kort vila, eller när du mediterar. Fyllningen kommer att ge en lätt tryck på dina ögonlock och hjälpa dig att slappna av.

En hemmagjord ögonmask är ett enkelt projekt som kan vara en trevlig och funktionell tillägg till din skönhets- och avslappningsrutin. Det är ett bra sätt att ta hand om dina ögon och förbättra din sömnkvalitet. Så varför inte prova att göra din egen ögonmask och njuta av dess fördelar?

css.php