Bästa ögonmask 2022

Av | oktober 5, 2021
Bästa ögonmask

Den tunna hud som du har runt dina ögon är mycket känslig och därför är det kanske inte så konstigt att den blir extra drabbad och utsatt för tidiga ålderstecken. Med hjälp av en ögonmask kan du inte bara se till att motverka och reducera ålderstecken eller tecken på trötthet, utan du kan också ge din hud en riktigt boost av återfuktning.

Bäst i test 2022 – Topplista

Att gå runt och se trött och sliten ut kring ögonen är det få personer som uppskattar och med hjälp av en riktigt bra mask kan du få ordning på problemet. Vi har rannsakat marknaden och valt ut tre stycken ögonmasker som håller en mycket god kvalitet och som verkligen ger resultat. Här har vi även valt produkter i olika prisklasser, så att det finns något för alla plånböcker.

1. Sensai – Cellular Performance Extra Intensive

Lyxig ögonmask

Den första masken för dina ögon som vi ska titta närmare på är Cellular Performance Extra Intensive som ligger i premiumklassen. Det här masken lämpar sig för dig som vill ha det bästa och som är beredd att betala därefter.

Cellular Performance Extra Intensive passar för alla hudtyper, men lägger ett extra fokus på torr hud med tidiga ålderstecken. Genom att vara berikad med Advanced Energy Charge Technology får du hjälp att bli av med torr hud, svullna ögon och fina linjer. Masken behöver endast sitta på 10 minuter och ska inte tvättas bort.

2. Peter Thomas Roth – Water Drench Eye Patches

Prisvärd ögonmask

Vi går vidare med Water Drench Eye Patches från Peter Thomas Roth som är en mask i form av kuddar som du applicerar under dina ögon. Water Drench Eye Patches ligger i mellanprisklassen och är ett riktigt bra och prisvärt alternativ för dig som vill ha hög kvalitet – men inte betala för mycket. Här får du en produkt som är berikad med aktiva ingredienser som jämnar ut fina linjer och andra ålderstecken på ett kick. Kuddarna är helt parfymfria och kan användas dagligen eller vid behov.

3. FOREO – UFO Mask Shimmer Freak

Reducera trötthet med ögonmask

UFO Mask Shimmer Freak från FOREO är ett utmärkt alternativ för dig som vill reducera trötthet på bara några sekunder. UFO Mask Shimmer Freak behöver endast sitta på under 90 sekunder för att du ska få ett riktigt fint resultat med ögon som känns och ser pigga ut. Den här formulan är berikad med pariklar som är ljusreflekterande och som gör att mörka skuggor är ett minne blott. Naturligtvis är UFO Mask Shimmer Freak vinnaren i vår budgetklass och den blir enkelt din för någon enstaka hundralapp.

Bästa ögonmask mot rynkor

Tidiga ålderstecken som fina linjer, torr hud och rynkor är något som många människor drabbas av. Tidiga ålderstecken kan börja redan i övre 20-års åldern och kännas både jobbiga och pinsamma.

Om du vill hitta en lösning på problemet rekommenderar vi en mask som innehåller rikligt med fukt. Masken får även gärna innehålla aktiva ämnen som hyaluronsyra som verkar på djupet, såväl som retinol. Ett riktigt bra exempel på en sådan produkt är Look Into My Eyes från Hey Honey!

Kyld ögonmask med pads

Har du ofta problem med ögon som är svullna är det rekommenderat att tillföra kyla. Kyla har sedan länge använts för att minska uppsvullen hud såväl som leder eller muskler. Här kan du välja mellan ögonpads som har en kylande effekt, t.ex. innehåller eukalyptus, men du kan också satsa på masker som placeras i kylskåpet för att bli riktigt kalla och effektiva.

Ögonmask mot mörka ringar runt ögon

Idag är det många människor som har problem med att huden under ögonen är mörk och glåmig. Den mörka tonen beror vanligtvis på trötthet, men det kan också vara ärftligt och något som du har fått från dina föräldrar. Det betyder dock inte att det inte kan botas.

Här rekommenderar vi att man satsar på en kräm eller mask som innehåller aescin från Hästkastanj eller C-vitamin. Både C-vitamin och Hästkastanj-aescin har visat sig vara mycket effektiva mot problemet. Vi rekommenderar Hydra-Essentiel Moisturizing Reviving Eye Mask från Clarins!

Ögonmask mot mörka ringar runt ögon

Vad är en ögonmask?

Ögonmasker kan komma i många olika former, men oftast består de av en kräm, sheets eller pads som du applicerar under dina ögon.

Padsen är oftast böjda för att kunna följa ögats form på bästa sätt och appliceras så nära den nedre fransraden som möjligt.

Masken är sedan berikad med många bra och fina näringsämnen som din hud mår riktigt gott av. Masken ser till att återfukta huden ordentligt, vilket i sin tur gör att tidiga ålderstecken, svullnad och trötta ögon reduceras.

När ska man använda en ögonmask?

En mask för dina ögon är ett utmärkt knep att ta till om du vill få en piggare look och fräscha upp huden kring ögonen. Masken kan du med fördel använda regelbundet och ca 1-2 gånger i veckan, men du kan också använda den vid specifika tillfällen när du vill känna dig extra fin. Det spelar ingen roll om det är under dagen eller kvällen som du applicerar den, men fördelen med att använda under kvällen är att den får verka riktigt länge.

Hur ofta ska jag använda ögonmask?

Hur ofta du ska använda dig av en mask för ögonen beror helt på vilken typ av produkt som du val att använda dig av. Vissa lämpar sig bäst för regelbunden användning för att få det bästa resultatet, medan andra verkar omedelbart och kan användas inför de där speciella tillfällena när du vill känna dig extra fin. På förpackningen till produkten kan du själv se hur ofta den rekommenderas och hur du går tillväga för att använda dig av den.

Skillnaden mellan ögonkräm och ögonmask

Precis som det är skillnad mellan en ansiktskräm och en ansiktsmask skiljer sig även ögonkrämer och ögonmasker åt. En ögonkräm består oftast av en lite lättare formula som appliceras på huden och som inte ska tas bort eller tvättas bort. En ögonmask, å andra sidan, är en kräm eller pad som du applicerar på eller under dina ögon och som är full med näringsämnen. Genom att låta masken verka under loppet av ca 10-20 minuter (eller mer) kan din hud suga åt sig all näring och få en riktig boost.