Rynkor runt munnen

Av | september 7, 2018
Rynkor vid munen

Rynkor vid munnen uppstår med tiden och beror på att huden förlorar sin elasticitet. Hur tidigt dessa rynkor uppträder beror delvis på ärftlighet men också på vilka påfrestningar du utsätter din hud för.

Rynkorna uppkommer oftast som tvära linjer på överläppen som kan göra det jobbigt att använda läppstift. Det beror på att läppstiftet får svårt att stanna på läpparna eftersom det letar sig ut längst med rynkorna.

Bli kvitt rynkor vid munnen med kräm

Rynkor vid munnen kallas ibland även för rökrynkor. Det beror på att de ofta uppstår av att du drar ihop munnen till en pussmun. Det kan därför vara bra att tänka på att inte dra ihop munnen så ofta. Det finns även mycket effektiva krämer som De-Ox Eye/Lip Cream Intensive Correction från Bioline som hjälper dig komma till rätta med rynkor vid munnen.

Det som gör Biolines Lip Cream att rekommendera är att den ger resultat med en gång och lämnar en fräsch känsla hela dagen. Den går även att använda runt ögonen för att släta ut rynkor och ta bort mörka ringar.

Rökrynkor på läpparna

Om du är rökare så utvecklar du med tiden rynkor runt munnen men framförallt på överläppen. Dessa rynkor brukar kallas rökrynkor och går att mjuka upp och motverka med speciella anti-age krämer för läppar. Helena Rubinstein har släppt en läppbalsam med anti-age egenskaper som behandlar läpparna så de inte förlorar fylligheten och volymen samtidigt som krämen slätar ut rynkor runt munnen. Krämen heter Collagenist Re-Plump Lip Zoom och du hittar den här.

Även djupare rynkor kan uppstå mellan näsan och munnen om huden blir mycket slappare med åren. Orsaken är att läpparna minskar i volym när vi blir äldre vilket i sin tur minskar hudens spänstighet mellan näsan och munnen. Det börjar med fina linjer och blir mer synliga och djupa ju äldre vi blir. Rökning påskyndar denna process.