Så kan du undvika rynkor

Undvika rynkor

Rynkor uppstår på grund av att huden åldras. De vitala funktionerna i huden som kollagenproduktionen försämras med åldern.

Kollagenproduktionen är viktig eftersom den håller huden elastisk. Även cellförnyelsen blir sämre med tiden vilket leder till att huden får svårare att behålla fukt.

Bovarna som gör att du får rynkor i förtid

Alkohol

Enligt den senaste forskningen torkar alkoholen ut din hud och påskyndar därmed uppkomsten av rynkor. Alkoholen bidrar även med att du får vidgade porer. Sockret i alkoholen gör att huden förlorar sin elasticitet och börjar hänga. Din hudton kommer även rödare över tid om du konsumerar mycket alkohol.

Undvik därför att konsumera alkohol men även att använda produkter i ansiktet som innehåller alkohol.

Sol

Använd solskydd när du är utomhus. Långvarig exponering av UV-strålar övar risken för skador på hudcellerna och gör att det uppstår pigmentfläckar. När huden utsätts för mycket sol förändras även kollagenfibrerna i läderhuden. Det är kollagenfibrerna som ger huden dess styrka vilket resulterar i att huden får en grov och tjock struktur med små fina rynkor.

För att inte nämna den ökade risken för hudcancer som kommer av att utsätta huden för mycket sol.

Stress

Stress gör att vår sömn förstörs och kroppen börjar utsöndra ämnet Kortisol som gör huden slapp och rynkig. Om kroppen däremot får sina 7-9 timmars sömn per natt som den behöver kommer HGH (Human Growth Hormone) att produceras. HGH gör att huden blir slät och stark, därmed minskar rynkorna.

Torr hud

Undvik uttorkning för att minska rynkor, rodnad och fjällning. Detta gäller speciellt när huden blir uttorkad av torr inomhus- och utomhusluft. Det bästa botemedlet mot torr hud är att regelbundet smörja in den med fuktgivande krämer. Kolla in den bästa fuktkrämen här.

Undvik rynkor med antirynkkräm

Det bästa botemedlet mot rynkor är att börja tidigt med antirynkkrämer eftersom du då kan bromsa utvecklingen. Det antirynkkrämer gör är att de stimulerar hudens cellförnyelse igenom olika aktiva ämnen. De hjälper även huden att behålla fukten. Huden får svårare att behålla fukten när den åldras.

En storfavorit för att motverka uppkomsten av rynkor och en åldrande hud är Exuviance Multi-Protective Day Creme. Exuviance kräm är idealisk att börja med eftersom den innehåller SPF (solskydd) och återfuktar och stimulerar kollagenproduktionen som gör att huden blir fastare.

Varför använda ansiktsserum mot rynkor?

Ansiktsserum hjälper ansiktskrämen att komma till rätta med dina problem. Den har mindre molekyler än ansiktskräm vilket gör att de kan gå in på djupet och specialanpassa din ansiktskräm. Ansiktsserumet ska du lägga på innan du lägger på ansiktskrämen.

En bästsäljare är Clarins Double Serum Complete Age Control Concentrate. Den kommer inte endast att komma till rätta med dina rynkor utan ger huden en fantastisk lyster och ett ungdomligt utseende.

Lämna en kommentar

css.php