Så kan du undvika rynkor som ung

Undvika rynkor som ung

Undvik rynkor genom bra vanor och ett vettigt beteende. Rynkor uppstår delvis på grund av att huden åldras på grund av genetiska faktorer. Det har att göra med att vitala funktionerna i huden som kollagenproduktionen försämras med åldern. Men forskning visar att du till 40-50% kan hindra att rynkor uppstår. Läs här om hur du gör.

Kollagenproduktionen är viktig eftersom den håller huden elastisk. Även cellförnyelsen blir sämre med tiden vilket leder till att huden får svårare att behålla fukt. Nedan kan du läsa om dåliga vanor som får rynkorna bildas tidigt i 20 och 30-års åldern.

Tips: Populärt serum för dig med ung hy

Protect & Perfect Intense är ett prisvärt serum från No7 som är för kvinnor med ung hy och den här krämen är kliniskt bevisad (84 % av kvinnorna upplevde ett bättre resultat).

Krämen innehåller retinol och hyaluronsyra som reducerar rynkor och fina linjer och skyddar mot framtida tecken på åldrande.

Bovarna som gör att du får rynkor i förtid

Alkohol

Enligt den senaste forskningen torkar alkoholen ut din hud och påskyndar därmed uppkomsten av rynkor. Alkoholen bidrar även med att du får vidgade porer. Sockret i alkoholen gör att huden förlorar sin elasticitet och börjar hänga. Din hudton kommer även rödare över tid om du konsumerar mycket alkohol.

Undvik därför att konsumera alkohol men även att använda produkter i ansiktet som innehåller alkohol.

Sol

Använd solskydd när du är utomhus. Långvarig exponering av UV-strålar övar risken för skador på hudcellerna och gör att det uppstår pigmentfläckar. När huden utsätts för mycket sol förändras även kollagenfibrerna i läderhuden. Det är kollagenfibrerna som ger huden dess styrka vilket resulterar i att huden får en grov och tjock struktur med små fina rynkor.

För att inte nämna den ökade risken för hudcancer som kommer av att utsätta huden för mycket sol.

Stress

Stress gör att vår sömn förstörs och kroppen börjar utsöndra ämnet Kortisol som gör huden slapp och rynkig. Om kroppen däremot får sina 7-9 timmars sömn per natt som den behöver kommer HGH (Human Growth Hormone) att produceras. HGH gör att huden blir slät och stark, därmed minskar rynkorna.

Torr hud

Undvik uttorkning för att minska rynkor, rodnad och fjällning. Detta gäller speciellt när huden blir uttorkad av torr inomhus- och utomhusluft. Det bästa botemedlet mot torr hud är att regelbundet smörja in den med fuktgivande krämer. Kolla in den bästa fuktkrämen här.

Kan man förebygga rynkor genom att dricka mycket vatten?

Det är inte direkt så att att dricka mycket vatten kan förebygga rynkor, men det kan hjälpa till att hålla huden hydrerad och mjuk, vilket kan göra att den ser yngre och mer spänstig ut. Det är viktigt att dricka tillräckligt med vatten för att hjälpa till att hålla kroppen väl hydrerad, eftersom det kan påverka hudens utseende och hälsa. Man ska dricka omkring 2,5 liter vatten varje dag.

Kan man få rynkor i 20-års åldern?

Det är ovanligt att man börjar få rynkor i 20-årsåldern. Rynkor är en naturlig del av åldrandeprocessen och de flesta människor börjar få rynkor någon gång i 30-årsåldern eller senare. Det finns dock vissa faktorer som kan påskynda utvecklingen av rynkor, såsom solskador, rökning och stress. Dessa faktorer kan bidra till att huden förlorar sin elasticitet och spänst och kan därför orsaka rynkor att bildas tidigare än vad som är normalt. Det finns inget enkelt sätt att förebygga rynkor, men att skydda huden från solen, undvika rökning och äta en balanserad kost kan hjälpa till att hålla huden i bra form och fördröja utvecklingen av rynkor.

Det är vanligt att fina linjer först börjar dyka upp runt ögonen. Så man kan förebygga och börja använda en ögonkräm med anti-age egenskaper när man ser tecken på rynkor under ögonen eller i yttre kanter av ögonen.

När ska man börja använda anti-age produkter?

Det finns ingen specifik ålder vid vilken man bör börja använda anti-age produkter, eftersom det kan variera från person till person. Vissa människor kan börja få rynkor och andra tecken på åldrande tidigare än andra, medan andra kan fortsätta att se yngre ut längre. Många experter rekommenderar att man börjar använda anti-age produkter runt 30-årsåldern, eftersom detta är den ålder då många människor börjar få de första tecknen på åldrande.

Det är dock viktigt att komma ihåg att åldrandeprocessen skiljer sig från person till person, så det kan vara lämpligt att börja använda anti-age produkter vid olika åldrar för olika människor.

Undvik rynkor med antirynkkräm

Det bästa botemedlet mot rynkor är att börja tidigt med antirynkkrämer eftersom du då kan bromsa utvecklingen. Det antirynkkrämer gör är att de stimulerar hudens cellförnyelse igenom olika aktiva ämnen. De hjälper även huden att behålla fukten. Huden får svårare att behålla fukten när den åldras.

En annan storfavorit för att motverka uppkomsten av rynkor och en åldrande hud är Exuviance Multi-Protective Day Creme. Exuviance kräm är idealisk att börja med eftersom den innehåller SPF (solskydd) och återfuktar och stimulerar kollagenproduktionen som gör att huden blir fastare.

Varför använda ansiktsserum mot rynkor?

Ansiktsserum hjälper ansiktskrämen att komma till rätta med dina problem. Den har mindre molekyler än ansiktskräm vilket gör att de kan gå in på djupet och specialanpassa din ansiktskräm. Ansiktsserumet ska du lägga på innan du lägger på ansiktskrämen.

En bästsäljare är Clarins Double Serum Complete Age Control Concentrate. Den kommer inte endast att komma till rätta med dina rynkor utan ger huden en fantastisk lyster och ett ungdomligt utseende.

Vad är åldersbekämpande kost?

Åldersbekämpande kost syftar till att hjälpa till att fördröja åldrandeprocessen genom att äta en diet som är rik på näringsämnen som kan hjälpa till att bevara hälsan och styrkan i kroppen. Det finns ingen specifik åldersbekämpande kost som passar alla, men det finns viss mat som kan vara särskilt bra för att hjälpa till att förebygga åldersrelaterade hälsoproblem och fördröja åldrandeprocessen. Dessa inkluderar:

  • Grönsaker och frukt: Grönsaker och frukt är rika på antioxidanter, vilka hjälper till att skydda kroppens celler mot skador orsakade av fria radikaler.
  • Omega-3 fettsyror: Omega-3 fettsyror, som finns i fet fisk, nötter och frön, kan hjälpa till att förbättra hjärnans funktion och minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar.
  • Växtbaserade proteinkällor: Växtbaserade proteinkällor, såsom bönor, linser och nötter, är bra för att hjälpa till att bygga och reparera vävnad i kroppen.
  • Baljväxter: Baljväxter, såsom quinoa och amarant, är rika på protein, fibrer och många viktiga näringsämnen.
  • Mörk choklad: Mörk choklad innehåller flavonoider, som är antioxidantämnen som kan hjälpa till att skydda mot skador orsakade av fria radikaler.

Det är viktigt att äta en balanserad kost som innehåller en mängd olika livsmedel för att få i sig tillräckligt med näringsämnen. Det är också viktigt att begränsa intaget av bearbetade livsmedel, socker och salt för att hjälpa till att hålla hälsan i form.

Kan man få rynkor av att sova lite?

Sömnbrist kan påverka hudens utseende på många olika sätt, inklusive att orsaka rynkor. Dålig sömn kan leda till att huden blir torr och kan orsaka att den ser trött och glåmig ut. Dessutom kan sömnbrist orsaka att huden förlorar sin elasticitet och spänst, vilket kan göra att rynkor och fina linjer blir mer synliga.

Det finns ingen exakt mängd sömn som är optimal för att hålla huden i bra form, eftersom det kan variera från person till person. Generellt rekommenderas det att vuxna får 7-9 timmars sömn per natt, men vissa kan behöva mer eller mindre sömn beroende på deras individuella behov. Det är viktigt att försöka få tillräckligt med sömn för att hjälpa till att hålla huden i bra form och förebygga rynkor och andra tecken på åldrande. Det är också viktigt att undvika att sova på ryggen, eftersom det kan orsaka att huden belastas och kan leda till att rynkor bildas.

css.php