Tips mot torr hud i ansiktet

Torr hud i ansiktet kan lätt uppstå till följd av torr inomhus- och utomhusluft. Detta är något som många känner av speciellt vintertid då luften är extra torr. Torr hud ökar uppkomsten av rynkor och kan lätt upplevas obehaglig. Därför ger vi här våra tre bästa tips mot torr hud i ansiktet.

Torr hud i ansiktet

Kräm för torr hud i ansiktet

Bästa botemedlet mot torr hud i ansiktet är att regelbundet återfukta huden dag som natt. När vi konstant tvättar bort smink försvinner även hudens naturliga oljor. Det leder till att huden får sämre motståndskraft mot torr luft och hastiga temperaturskillnader som det ofta innebär vintertid.

Vår favoritkräm för att motverka torr hud i ansiktet är Decléor Néroli Bigarade Cocoon Day Cream.

Att ha torr hud i ansiktet leder inte endast till en obehagligt stram och kliande hud utan det gör även att din hud åldras i förtid. Kolla in vår artikel om fuktkrämer här.

Det bästa skyddet mot torr hud och rynkor är att börja i tid med anti-age kräm. Denna kräm kan du använda både dag och natt vilket gör att du slipper köpa flera olika krämer. Krämen ger även din hud en härlig lyster och friskhetskänsla.

Vårda ansiktet igenom att undvika alkohol

Alkoholen påverkar inte endast ditt omdöme utan även huden i ansiktet. En av de största effekterna den har är att torka ut din hud i ansiktet så att rynkor och fina linjer framträder. Alkoholen har även andra negativa effekter som att dina porer förstoras och sockret i alkoholen gör att huden förlorar sin elasticitet och börjar hänga. Din hudton kommer även över tid bli rödlätt.

Som tur är finns det idag ansiktsmasker som Extra-Firming Mask från Clarins som hjälper huden att återhämta sig om alkoholens negativa effekter har börjat synas. Denna ansiktsmask är för mogen hy som redan börjat ta stryk av alkoholen och uttorkningen. Det bästa resultatet kommer du uppnå igenom att både minska på alkoholintaget och använda ansiktsmasker som motverkar alkoholens negativa effekter.

Undvik torr hud i ansiktet på sommaren

Det är inte endast torr luft som torkar ut din hud utan även solen gör sin beskärda del. Det är därför extra viktigt att använda solskydd på våren och sommaren för att minska uttorkningen och hindra rynkor från att framträda. Det bästa är förstås att undvika solen när den är som starkast mellan tolv och ett. Du bör även använda solglasögon för att skydda den sköraste huden runt ögonen. Du kan med fördel boosta huden med en ordentlig fuktmask för att verkligen återfukta huden under sommaren.

Kan man reparera torr hud med en nattkräm?

Ja, det finns nattkrämer som är speciellt formulerade för att reparera och återfukta torr hud under natten. Nattkrämer är ofta rikare och fetare än dagkrämer, så de kan hjälpa till att låsa in fukt i huden under längre perioder. De innehåller oftast fuktgivande ingredienser som glycerin, urea och hyaluronsyra, som kan hjälpa till att återfukta huden på djupet.

Nattkrämer kan också innehålla näringsgivande ingredienser som oljor, vitaminer och proteiner som kan hjälpa till att reparera huden och ge den näring under natten. Det är viktigt att välja en nattkräm som passar din hudtyp och eventuella hudproblem, så att du får bästa möjliga resultat. Vi gillar Time-Filler Night Cream från Filorga som är effektiv mot torr hy och rynkor.

Varför har jag torra fläckar i ansiktet?

Det finns många olika anledningar till att man kan få torra fläckar i ansiktet. Här är några vanliga orsaker:

 1. Torr luft: Torr inomhusluft, särskilt under vintern, kan orsaka torr hud.
 2. Dålig hudvårdsrutin: Användning av starka rengöringsmedel eller en hudkräm som inte passar din hudtyp kan orsaka torr hud.
 3. Åldrande: Naturligt åldrande kan leda till minskad produktion av hudfett, vilket kan resultera i torr hud.
 4. Externa faktorer: UV-strålar, kyla och vind kan alla orsaka torr hud.
 5. Sjukdomar: Vissa hudsjukdomar, såsom eksem och psoriasis, kan orsaka torra fläckar i ansiktet.

Om du vill förbättra din hud kan det vara bra att prata med en hudläkare eller hudterapeut. De kan hjälpa dig att identifiera orsaken till dina torra fläckar och ge råd om hur du kan förebygga och behandla dem.

Ansiktet är fnasigt och flagnar på grund av torr hud

Torr hud i ansiktet

Det är vanligt att huden flagnar när den är torr, speciellt under vintern när luften är torrare. Flagnande hud kan också vara ett tecken på att huden är uttorkad och behöver mer fukt. Här är några saker du kan göra för att förbättra din hud:

 1. Drick tillräckligt med vatten: Det är viktigt att hålla kroppen hydrerad för att huden ska må bra.
 2. Använd en fuktgivande dagkräm: Sök efter en hudkräm som är rik på fukt och använd den efter att du har rengjort ansiktet.
 3. Använd en återfuktande ansiktsmask: En återfuktande ansiktsmask kan hjälpa till att återfukta huden och göra den mjukare.
 4. Använd ljummet vatten: Var försiktig med att inte använda för varmt vatten när du tvättar ansiktet eftersom det kan torka ut huden ytterligare.
 5. Skydda huden mot yttre påfrestningar: Använd solskydd och undvik att exponera huden för kyla och vind så mycket som möjligt. Undvik solskador som kan permanent kan skada din hy.

Varför har jag röda fläckar i ansiktet?

Det finns många olika anledningar till att man kan få röda fläckar i ansiktet. Här är några vanliga orsaker:

 1. Rosacea: Rosacea är en hudsjukdom som orsakar rodnad och kärlformade fläckar i ansiktet. Det kan också orsaka finnar och påsar under ögonen.
 2. Allergi: Allergisk reaktion kan orsaka röda, kliande fläckar i ansiktet.
 3. Solskador: Överdriven solexposition kan orsaka röda fläckar och skador på huden.
 4. Eksem: Eksem är en hudsjukdom som orsakar röda, kliande fläckar.
 5. Acne: Finnar och pormaskar kan orsaka röda fläckar i ansiktet.

Om du tror att du har en hudsjukdom eller om du har röda fläckar som inte försvinner efter en kort tid, rekommenderar vi att du kontaktar en hudläkare eller hudterapeut. De kan hjälpa dig att identifiera orsaken till dina röda fläckar och ge råd om hur du kan behandla dem.

Vilka huskurer finns det för torr hud?

Här är några huskurer för torr hud:

 • Använd en fuktgivande kräm efter varje dusch eller bad. Se till att krämen innehåller naturliga, mjukgörande ingredienser som glycerin och sheasmör.
 • Ta ljumma, inte varma, duschar och bad. Varma temperaturer torkar ut huden.
 • Skydda huden mot väder och vind genom att använda en fuktgivande kräm med solskyddsfaktor på dagar med stark sol eller kallt väder.
 • Använd en luftfuktare för att hålla luften i ditt hem fuktig.
 • Drick tillräckligt med vatten för att hålla din hud hydrerad från insidan.
 • Undvik produkter som innehåller alkohol, eteriska oljor och sulfater, eftersom de kan torka ut huden.
 • Använd en mild, ej-skrubbande tvål eller rengöringsmjölk för att tvätta ansiktet.
 • Exfoliera huden en gång i veckan med en mild skrubb för att ta bort döda hudceller och förbättra hudens textur.
 • Prova att använda en fuktgivande ansiktsmask eller ansiktsolja en gång i veckan för att återfukta huden.
css.php