3 tips mot torr hud i ansiktet

Torr hud i ansiktet

Torr hud i ansiktet kan lätt uppstå till följd av torr inomhus- och utomhusluft. Detta är något som många känner av speciellt vintertid då luften är extra torr. Torr hud ökar uppkomsten av rynkor och kan lätt upplevas obehaglig. Därför ger vi här våra tre bästa tips mot torr hud i ansiktet.

Bästa krämen mot torr hud i ansiktet

Bästa botemedlet mot torr hud i ansiktet är att regelbundet återfukta huden dag som natt. När vi konstant tvättar bort smink försvinner även hudens naturliga oljor. Det leder till att huden får sämre motståndskraft mot torr luft och hastiga temperaturskillnader som det ofta innebär vintertid.

Vår favoritkräm för att motverka torr hud i ansiktet är Decléor Néroli Bigarade Cocoon Day Cream. Att ha torr hud i ansiktet leder inte endast till en obehagligt stram och kliande hud utan det gör även att din hud åldras i förtid. Kolla in vår artikel om fuktkrämer här.

Det bästa skyddet mot torr hud och rynkor är att börja i tid med anti-age kräm. Denna kräm kan du använda både dag och natt vilket gör att du slipper köpa flera olika krämer. Krämen ger även din hud en härlig lyster och friskhetskänsla.

Vårda ansiktet igenom att undvika alkohol

Alkoholen påverkar inte endast ditt omdöme utan även huden i ansiktet. En av de största effekterna den har är att torka ut din hud i ansiktet så att rynkor och fina linjer framträder. Alkoholen har även andra negativa effekter som att dina porer förstoras och sockret i alkoholen gör att huden förlorar sin elasticitet och börjar hänga. Din hudton kommer även över tid bli rödlätt.

Som tur är finns det idag ansiktsmasker som Extra-Firming Mask från Clarins som hjälper huden att återhämta sig om alkoholens negativa effekter har börjat synas. Denna ansiktsmask är för mogen hy som redan börjat ta stryk av alkoholen och uttorkningen. Det bästa resultatet kommer du uppnå igenom att både minska på alkoholintaget och använda ansiktsmasker som motverkar alkoholens negativa effekter.

Undvik torr hud i ansiktet på sommaren

Det är inte endast torr luft som torkar ut din hud utan även solen gör sin beskärda del. Det är därför extra viktigt att använda solskydd på våren och sommaren för att minska uttorkningen och hindra rynkor från att framträda. Det bästa är förstås att undvika solen när den är som starkast mellan tolv och ett. Du bör även använda solglasögon för att skydda den sköraste huden runt ögonen.

css.php