Bästa fuktmasken för ansikte 2022

Bästa fuktmasken för ansikte

Huden i ditt ansikte är mycket känslig och dagligen exponeras den för många olika typer av påfrestningar. Även din kost och dina sovvanor är avgörande för hur din hud kommer att påverkas. Med hjälp av en fuktmask för ansiktet kan du se till att hjälpa din hud på traven och boosta den på djupet.

Visst är det bra med dagliga rengöringsrutiner, dagkrämer och serum, men ibland behövs en mer intensiv behandling för att du ska få tillbaka din mjukhet och lyster igen. Med hjälp av en fuktmask kan du ge din hud alla näringsgivande och fuktgivande ingredienser som behövs för att återställa huden, samtidigt som masken verkar svalkande och lugnande.

Bäst i test 2022 – Topplista

1. Decléor – Neroli Bigarade Oil Mas

Bra fuktmask Decléor

Decléor Hydra Floral Multi-Protection Ultra-Moisturising & Plumping Expert Mask är en riktigt djupgående fuktgivande ansiktsmask som också har en upplyftande effekt. Masken behöver endast sitta i 10 minuter för att du ska se omedelbart resultat av mjukare, smidigare och lenare hud. Det innebär att du med enkelhet kan använda masken innan du ska ut med kompisarna eller innan du går och lägger dig på kvällen.

Den här ansiktsmasken reducerar fina linjer och ser till att fylla ut huden med så mycket fukt som möjligt. Den verkar även fuktbevarande, vilket innebär att huden håller sig fräsch mycket längre.

2. Relax & Let Go – Moisture Boosting Sheet Mask

Relax fuktmask

Moisture Boosting Sheet Mask passar för dig som vill ha en avkopplande ansiktsmask som är svalkande mot huden. Den här fuktboostern är framtagen för att återställa din huds naturliga balans, vilket i sin tur får dig att se mycket piggare och mer utvilad ut.

Moisture Boosting Sheet Mask är en uppljusande effekt och ser till att torr hud blir mjuk och smidig igen. Produkten innehåller hyaluronsyra, extrakt och aminosyror och passar för alla olika hudtyper. Observera att du inte bör applicera ansiktsmasken i närheten av dina ögon.

3. Clarins – SOS Hydra Refreshing Hydration Mask

Clarins - SOS Hydra fuktmask

Precis som namnet beskriver är SOS Hydra Refreshing Hydration Mask helt klart räddaren i nöden när din hud törstar efter fukt. SOS Hydra Refreshing Hydration Mask är specifikt framtagen för den med mycket torr eller uttorkad hud och hjälper dig att återställa fuktnivån på bara några enstaka minuter. Din hud blir mycket mjukare, slät och betydligt starkare.

SOS Hydra Refreshing Hydration Mask innehåller bland annat kalanchoe, hyaluronsyra och molekyler som ser till att fixera fukten och få den att stanna kvar i hudens kärna.

Fuktmask med anti-age

Har du börjat upptäcka många fina linjer eller är det kanske helt utvecklade rynkor som du vill bli av med? Rynkor och tidiga ålderstecken beror vanligtvis på ett naturligt åldrande, men även sol, kostvanor och din livsstil kan vara avgörande i frågan. Lösningen är att titta på en fuktgivande mask med anti-age. Om du vill ha en ansiktskräm med en anti-age effekt rekommenderar vi att du väljer en produkt som är berikad med hyaluronsyra.

Hyaluronsyra finns naturligt i kroppen, men trappas av i takt med att du blir äldre. Ämnet har en stor vattenbindande förmåga som slätar ut och får din hy att se ungdomlig ut.

Använda fuktmask under natt?

Det finns vissa ansiktsmasker som du med fördel kan låta sitta kvar under natten, för att på så vis låta dem verka riktigt länge med alla näringsgivande ingredienser. Vill du använda dig av en nattmask rekommenderar vi att du köper en som är framtagen för just detta. Andra ansiktsmasker kan ha för hög koncentration av vissa ämnen och behöver tas bort inom en viss tid, t.ex. 10 minuter.

Bästa fuktmasken för torr hy

Har du hud som är väldigt torr rekommenderar vi att du väljer en ansiktsmask som är djupt återfuktande och som även hjälper till att vara fuktbevarande. Det innebär det att fukten hålls kvar inne i huden på ett helt annat sätt. En av våra absoluta favoriter för torr och fuktfattig hy är Decléor Neroli Bigarade Oil Mas, som även slätar ut fina linjer.

Tips på ekologisk fuktmask

Allt fler väljer idag att satsa på produkter som är ekologiskt framtagna och där både ingredienser och tillverkningsprocess har tagits fram med ett stort kvalitetstänk. Ingredienserna i en sådan ansiktsmask är vanligtvis betydligt renare, men de är också snällare och mer skonsamma mot din hud. Vi vill tipsa om MARIA ÅKERBERG Clearing Treatment Kit för dig som söker en produkt som är ekologisk/vegansk och som innehåller AHA-syra.

Hemmagjord eller köpa?

Huruvida du vill göra en egen hemmagjord ansiktsmask eller köpa i butik är helt upp till dig själv att bestämma. Fördelen med att göra den själv är att du vet exakt vilka ingredienser som ansiktsmasken innehåller.

Fördelen med att köpa i butik är att du kan få ta del av ingredienser som du inte hittar i naturliga råvaror eller livsmedel, t.ex. som just hyaluronsyra eller AHA. Detta är dock en smaksak och du kan med fördel använda dig av både och.

Fuktmask för hår

Fukt är inte bara något som ansiktet eller huden behöver för att hålla sig frisk och mjuk, utan även ditt hår är i stort behov av fukt. När du ändå är igång med fuktgivande ansiktsmasker kan du med fördel också se till att ge ditt hår en extra boost. SIM Sensitive har skapat DS Intensive Moisture Mask som återfuktar håret på djupet och gör det friskt, starkt och med en otrolig lyster och glans.

Varför köpa fuktmask?

Fördelarna med en återfuktande ansiktsmask är helt klart många.

  • Din hy blir mjuk och smidig
  • Du slipper torr och stram hud
  • Tidiga ålderstecken minskar i synlighet
  • Din hud blir mer motståndskraftig
  • Du får en förbättrad hudstruktur och minskar rodnad

Hur använder man en fuktmask?

Idag finns det fuktmasker som ska sköljas av såväl som masker som du kan låta sitta kvar. Fuktmasken ska alltid appliceras på väl rengjord hud. Se till att du tar bort eventuellt smink och använd dig gärna av en bra ansiktspeeling innan du lägger på masken. Se till att du läser noga på bruksanvisningen och överstig inte den rekommenderade tiden, vilket brukar vara mellan 5-30 minuter beroende på mask och varumärke.

Hur ofta ska man applicera en fuktmask?

Det beror helt på vad det är för mask som du köper och vilka ingredienser och effekter den har. Är det uteslutande fukt kan du med fördel använda den på en daglig basis, men i andra fall rekommenderas användning 1-2 gånger i veckan.

css.php