10 enkla tips mot rynkor

Enkla tips mot rynkor

Här hittar du våra 10 enkla tips mot rynkor för att få en ungdomligare hy som varar långt upp i 60-årsåldern. Håll till godo!

1. Anti-age kräm är vårt bästa tips

Anti-age kräm är bra för att minska befintliga rynkor och förhindra uppkomsten av nya. Självfallet kan ingen kräm förhindra åldringen av huden men den kan minska takten och förbättra elasticiteten. Sedan är det beroende på ärftlighet, matvanor och vad du utsätter din hud för som kommer att avgöra hur bra resultat du får. Läs om bästa anti-age krämen här.

Dagkräm

Ett tips är att köpa och prova Time-Filler 5 XP från Filorga som innehåller hyaluronsyra och tripeptid som reducerar rynkor och fina linjer.

2. Ansiktsserum är bra för ökad effekt

Använda ansiktsserum för att boosta effekten av din anti-aging kräm. Igenom att kombinera anti-age kräm med ett ansiktsserum förstärker krämens effekt och du får därmed ut bästa möjliga resultat. Det bör tilläggas att du kan blanda mellan olika märken men resultatet kanske inte blir lika bra. Du kan få kortsiktig boost om du använder serum från andra märken men det finns en risk att effekten minskar över tid.

3. Solskydd förebygger rynkor

Använd solskydd när du är utomhus. Långvarig exponering av UV-strålar ökar risken för skador på hudcellerna och gör att det uppstår pigmentfläckar. När huden utsätts för mycket av solen förändras även kollagenfibrerna i läderhuden. Det är kollagenfibrerna som ger huden dess styrka vilket resulterar i att huden får en grov och tjock struktur med små fina rynkor.  För att inte nämna den ökade risken för hudcancer som kommer av att utsätta huden för mycket sol.

4. Att sluta röka bevarar din hud längre

Rökning har på senare tid visat sig ha större påverkan på din hud än solen. Om du är 40 år och rökt sedan du var 20 kommer din hud att motsvara åldrandet på en 55-åring. Om det inte räcker som argument så finns många hälsofördelar med att sluta röka.

Men om att sluta röka inte är något alternativ kommer din hud ändå kunna bli bättre igenom att använda solkräm, anti-age kräm och ansiktsserum.

5. Drick mindre alkohol

Forskning har visat att alkoholen torkar ut hyn vilket påskyndar uppkomsten av rynkor. Du kommer även få vidgade porer och sockret i alkoholen gör att huden förlorar sin elasticitet och börjar hänga. Hudton blir även rödare över tid om du konsumerar mycket alkohol.

6. Börja tidigt är ett bra tips mot rynkor

Krämernas effekt blir som bäst om du börjar vid första uppkomsten av rynkor. Det bästa är att avvakta med aktiva produkter till att du är runt 30 år då huden förändras och börjar producera färre av de ämnen som föryngrar huden. Aktiva produkter är avsedda för en mogen hud som behöver extra av allt.

7. Din hud speglar det du äter

Goda matvanor kommer att förbättra din hud. Ät mindre socker, välj mat som innehåller C-vitamin och drick vatten framför andra drycker. C-vitamin behövs för att hjälpa huden att producera kollagen. Det är kollagenets långa fibertrådar som hjälper huden att behålla elasticiteten och smidigheten. C-vitamin finns även i många krämer idag vilket gör att det direkt kan tas upp av huden.

8. Undvik uttorkad hud

Undvik uttorkning för att minska rynkor, rodnad och fjällning. Detta gäller speciellt när huden blir uttorkad av torr inomhus och utomhusluft. Det bästa botemedlet mot torr hud är att regelbundet smörja in den med fuktgivande krämer. Bästa resultat får du om du smörjer in dig med krämer som innehåller höga halter av karbamid och mjölksyra alternativt karbamid och koksalt. Ett tips är att testa fuktmask som återfuktar ansiktet rejält eller testa några av de effektiva ansiktsmaskerna.

9. Stressa mindre

Stress gör att vår sömn förstörs och kroppen börjar utsöndra ämnet Kortisol som gör huden slapp och rynkig. Om kroppen däremot får sina 7-9 timmars sömn per natt som den behöver kommer HGH (Human Growth Hormone) att produceras. HGH gör att huden blir slät och stark, därmed minskar rynkorna.

10. Solglasögon skyddar tunn hud

Använd solglasögon på sommaren för att skydda den tunna huden runt ögonen mot rynkor. 

För fler tips på bra krämer och hur du ska arbeta mot rynkor här.

Fler tips på att minimera uppkomsten av rynkor

Här är några enkla tips som kan hjälpa till att minimera uppkomsten av rynkor:

  • Skölj ansiktet med kallt vatten: Att skölja ansiktet med kallt vatten kan hjälpa till att strama åt porerna och ge huden en mer ungdomlig utstrålning.
  • Använd rätt hudvårdsprodukter: Att välja hudvårdsprodukter som är anpassade för din hudtyp och som innehåller fuktighetsgivande och anti-aging ingredienser kan hjälpa till att förbättra hudens utseende och förebygga rynkor.
  • Drick tillräckligt med vatten: Att dricka tillräckligt med vatten kan hjälpa till att hålla huden återfuktad och förebygga rynkor.
css.php