Hudföryngring på några dagar

Hudföryngring

Hudföryngring innebär att du stimulerar cellförnyelsen i huden. Hudens åldrande är till stor del genetiskt betingat men hur vi lever och vilka vanor vi har kan göra en stor skillnad. Vi kan sakta ned hudens åldrande igenom att förebygga rynkor när vi använder antirynkkräm och se till att skydda huden mot solen.

Vi kan även minska på dåliga vanor som rökning och alkohol. Men när vi väl har fått rynkor återstår alternativet att hjälpa huden igenom metoder för hudföryngring. Det vi rekommenderar för att få bästa möjliga resultat är att använda kombinationen av förebyggande åtgärder och hudföryngringsmetoder.

Hudföryngring med hjälp av peeling

Peeling avlägsnar gamla hudceller och stimulerar hudens föryngring. Det finns idag två sorters peeling: mekanisk och kemisk peeling. Mekanisk är att du avlägsnar döda hudceller med hjälp av korn som finns i krämen. Det andra är kemisk peeling som innehåller olika syror som avlägsnar döda hudceller.

Vi har funnit att kemisk peeling är det bästa alternativet för att stimulera hudföryngring. En storsäljare och en peeling att rekommendera är Dermalogica MultiVitamin Thermafoliant, den fungerar på alla hudtyper och motverkar effektivt uppkomsten av rynkor. Du får tydliga resultat på bara några veckor. Den jämnar även ut hudtonen vilket gör att huden känns yngre.

Hudföryngring igenom att gå in på djupet

Ansiktsmask är till för att göra en intensivare hudföryngrigsbehandling mot rynkor. Bästa resultat får du om du lägger på ansiktsmasken efter att du gjort en peeling. Det beror på att peelingen har avlägsnat alla döda hudceller vilket gör att huden bättre kan ta till sig ansiktsmasken. En ansiktsmask bör göras 1-2 gånger i veckan.

Comfort Zone Hydramemory Mask är en ansiktsmask i geleform som livar upp hyn på nytt med hyaluronsyra. Den behöver inte tvättas bort vilket gör att du kan använda den som en nattmask och vakna upp till en ung och fräsch hud. Den fungerar utmärk i vårt nordiska klimat eftersom den är anpassad för att hjälpa huden igenom kylans påfrestningar.

Ge din hud de bästa förutsättningarna till hudföryngring

För bästa resultat är det bra att använda aktiva antirynkkrämer dagligen för att strama upp huden och förhindra att den torkar ut. Om huden blir torr kommer den att åldras snabbare. Det är därför bra att dra ned på alkohol och rökning eftersom det är två bovar som kommer göra att din hud åldras.

Det är även bra att undvika solen eftersom UV-strålarna förstör hudens elasticitet och gör att den börjar hänga. Om du vill vistas mycket i solen är det bra att använda en solkräm för ansikte med hög solskyddsfaktor. Det kommer inte hjälpa helt men det fördröjer solens påverkan.

Läs mer: Fler tips mot rynkor

Lämna en kommentar

css.php