Bästa hudföryngringen: Tips på olika behandlingar

Hudföryngring

Hudföryngring innebär att du stimulerar cellförnyelsen i huden. Hudens åldrande är till stor del genetiskt betingat men hur vi lever och vilka vanor vi har kan göra en stor skillnad. Vi kan sakta ned hudens åldrande igenom att förebygga rynkor när vi använder antirynkkräm och se till att skydda huden mot solen.

Vi kan även minska på dåliga vanor som rökning och alkohol. Men när vi väl har fått rynkor återstår alternativet att hjälpa huden igenom metoder för hudföryngring. Det vi rekommenderar för att få bästa möjliga resultat är att använda kombinationen av förebyggande åtgärder och hudföryngringsmetoder.

Bästa hudföryngrande via anti-age kräm?

En anti-age kräm kan reducera rynkor och stimulera cellförnyelse i huden som minskar djupa veck och rynkor. Innan du överväger laser och IPL så kan du testa en bra kräm. Vi vill tipsa om ett serum som vunnit vårt test, nämligen Double Serum – Complete Age Control Concentrate från Clarins. Om du vill ha en kräm som jobbar på natten så kan vi tips om Filorga Time-Filler Night Cream. Läs om fler tips om hudföryngrande metoder nedan.

Hudföryngring med hjälp av peeling

Peeling avlägsnar gamla hudceller och stimulerar hudens föryngring. Det finns idag två sorters peeling: mekanisk och kemisk peeling. Mekanisk är att du avlägsnar döda hudceller med hjälp av korn som finns i krämen. Det andra är kemisk peeling som innehåller olika syror som avlägsnar döda hudceller.

Vi har funnit att kemisk peeling är det bästa alternativet för att stimulera hudföryngring. En storsäljare och en peeling att rekommendera är Dermalogica MultiVitamin Thermafoliant, den fungerar på alla hudtyper och motverkar effektivt uppkomsten av rynkor. Du får tydliga resultat på bara några veckor. Den jämnar även ut hudtonen vilket gör att huden känns yngre.

Hudföryngring igenom att gå in på djupet

Ansiktsmask är till för att göra en intensivare hudföryngringsbehandling mot rynkor. Bästa resultat får du om du lägger på ansiktsmasken efter att du gjort en peeling. Det beror på att peelingen har avlägsnat alla döda hudceller vilket gör att huden bättre kan ta till sig ansiktsmasken. En ansiktsmask bör göras 1-2 gånger i veckan.

Comfort Zone Hydramemory Mask är en ansiktsmask i geleform som livar upp hyn på nytt med hyaluronsyra. Den behöver inte tvättas bort vilket gör att du kan använda den som en nattmask och vakna upp till en ung och fräsch hud. Den fungerar utmärk i vårt nordiska klimat eftersom den är anpassad för att hjälpa huden igenom kylans påfrestningar.

Vad är hudföryngring med laser?

Hudföryngring med laser är en procedur som använder laserteknik för att förbättra utseendet på huden och göra den fastare och mer ungdomlig. Det finns olika typer av laserbehandlingar för hudföryngring, inklusive CO2-laser, Erbium-laser och fraktionerad laser. Vad som är lämpligt för dig beror på din hudtyp och vilka resultat du önskar uppnå. Läs mer om IPL-behandling nedan.

Vad är hudföryngring med IPL i ansikte?

IPL hudföryngring, eller intensivt pulserande ljus hudföryngring, är en behandling som använder ljusenergi för att förbättra utseendet på huden i ansikte och göra den fastare och mer ungdomlig.

Vilka resultat kan man förvänta sig av IPL hudföryngring? IPL-behandlingen kan hjälpa till att reducera rynkor och fina linjer, återställa hudens elasticitet och förbättra hudtonen. Den kan också användas för att ta bort oönskade hudfläckar, mörka ringar under ögonen och ärr.

IPL hudföryngring är en ljusbaserad behandling, så den påverkar inte huden på samma sätt som en laserbehandling gör. Det finns ingen nedbrytning av huden, så det finns ingen risk för att huden blir röd eller inflammerad efter behandlingen. IPL hudföryngring är en snabb och säker behandling som är lämplig för de flesta hudtyper.

Vilka problemområden kan behandlas med IPL-hudföryngring?

IPL hudföryngring kan hjälpa till att behandla en mängd olika problemområden på huden, inklusive:

 1. Rynkor och fina linjer: IPL hudföryngring kan hjälpa till att reducera rynkor, fina linjer, förstorade porer och grå hud genom att öka produktionen av kollagen och elastin, två proteiner som håller huden fast och ungdomlig.
 2. Oönskade hudfläckar: IPL hudföryngring kan användas för att ta bort oönskade hudfläckar, såsom solfläckar (solskadad hud), åldersfläckar, pigmentfläckar, rosacea och födelsemärken.
 3. Mörka ringar under ögonen: IPL hudföryngring kan hjälpa till att minska mörka ringar under ögonen genom att förbättra hudtonen och lyster.
 4. Ärr: IPL hudföryngring kan hjälpa till att jämna ut ärr från acne och ge huden en jämnare yta.

Hur länge håller IPL-behandling?

Det är svårt att säga exakt hur länge en IPL behandling håller, eftersom det kan variera från person till person. Det beror på en mängd olika faktorer, inklusive din hudtyp, hur din hud reagerar på behandlingen och hur väl du vårdar din hud efter behandlingen. I genomsnitt kan resultatet av en IPL behandling hålla i några månader upp till ett år.

För att få bästa möjliga resultat och förlänga hållbarheten av din behandling kan det vara bra att använda hudvårdsprodukter som är avsedda för att förbättra och vårda huden, och att undvika att utsätta huden för starkt solljus och andra påfrestningar.

Vad är Dermapen?

Dermapen är en hudbehandling som använder en penformad enhet för att göra mikrokanaler i huden. Detta kan hjälpa till att öka produktionen av kollagen och elastin, två proteiner som håller huden fast och ungdomlig. Dermapen kan också hjälpa till att reducera rynkor, fina linjer och ärr, och förbättra hudtonen.

Behandlingen görs genom att den penformade enheten glider över huden och skapar mikrokanaler med hjälp av nålar. Dessa mikrokanaler kan hjälpa till att öka hudens förmåga att ta upp hudvårdsprodukter och behandlingar, vilket kan förbättra hudens utseende och kvalitet. Dermapen kan vara en bra behandling för personer som vill förbättra utseendet på sin hud.

Vad är Restylane Skinbooster-behandling?

Restylane Skinbooster är en hudbehandling som använder fillers för att förbättra utseendet på huden och göra den fastare och mer ungdomlig. Fillers är injektioner av hyaluronsyra eller andra material som fyller ut rynkor och ger huden en jämnare yta. Restylane Skinbooster innehåller en speciell typ av hyaluronsyra som är speciellt framtagen för att återfukta huden och ge den näring.

Restylane Skinbooster kan användas för att behandla en mängd olika områden på kroppen, inklusive ansikte, hals, dekolletage och händer. Behandlingen är enkel och kan göras på en klinik. Resultatet kan vara synligt efter bara en behandling, men det är vanligt att göra flera behandlingar för att uppnå önskat resultat.

Vad är behandlingen Fotona 4D hudföryngring?

Fotona 4D hudföryngring är en avancerad kosmetisk behandling som används för att förbättra hudens utseende och struktur. Detta är en icke-kirurgisk procedur som erbjuder flera fördelar för att minska rynkor, förbättra hudens fasthet och stimulera kollagenproduktionen. Här är en översikt över vad behandlingen innebär:

Teknik: Fotona 4D hudföryngring använder en laserplattform som är utformad för att behandla flera hudproblem samtidigt. Den kombinerar två huvudsakliga tekniker: den första är fraktionerad laserbehandling som behandlar specifika områden i huden, och den andra är en uppstramnings- och föryngringsbehandling som använder ljusenergi för att stimulera kollagenproduktionen.

Fördelar:

 • Rynkminskning: Behandlingen kan minska fina linjer och rynkor genom att öka kollagenproduktionen och förbättra hudens elasticitet.
 • Huduppstramning: Fotona 4D kan strama upp lös hud och minska tecken på hudslapphet, särskilt på områden som hakan och halsen.
 • Jämnare hudton: Behandlingen kan minska ojämn pigmentering och främja en jämnare hudton.
 • Minskad porstorlek: Den kan minska porstorleken och förbättra hudens textur.
 • Minimal återhämtningstid: Eftersom det är en icke-kirurgisk procedur, har den vanligtvis en kort återhämtningstid jämfört med invasiva kirurgiska ingrepp.

Behandlingsprocess: Under behandlingen riktar en specialist en laser mot de områden som ska behandlas. Patienten kan känna värme och en stickande känsla under sessionen, men de flesta upplever minimal smärta.

Resultat: Resultaten kan variera beroende på individens behov och hur många sessioner som krävs. Vanligtvis rekommenderas flera sessioner för att uppnå de önskade resultaten. Effekterna av behandlingen blir gradvisa när kroppens kollagenproduktion ökar.

Innan du överväger Fotona 4D hudföryngring eller någon annan kosmetisk behandling är det viktigt att konsultera en kvalificerad och erfaren specialist inom området. De kan utvärdera din hud och ge råd om vilken behandling som är mest lämplig för dina individuella behov och mål.

Vad är Cellox 20 för behandling?

Cellox 20 är en typ av behandling som används inom medicinsk och kosmetisk hudvård. Det är en produkt som innehåller en aktiv ingrediens, som vanligtvis är hyaluronsyra, som injiceras i huden för att uppnå olika estetiska och åldersrelaterade förbättringar. Denna behandling har flera användningsområden, inklusive att minska rynkor, öka hudens fuktighet och förbättra hudens struktur.

Här är några vanliga användningsområden för Cellox 20-behandlingen:

 1. Rynkbehandling: Cellox 20 kan användas för att minska fina linjer och rynkor i ansiktet och på halsen. Hyaluronsyra används för att fylla ut och släta ut rynkor, vilket ger ett mer ungdomligt utseende.
 2. Återfuktning: Hyaluronsyra är en naturlig fuktgivande substans som finns i huden. Genom att injicera hyaluronsyra i huden kan man förbättra hudens fuktighetsnivåer och göra den mer återfuktad och strålande.
 3. Volymökning: Cellox 20 kan användas för att öka volymen i vissa områden av ansiktet, som kindbenen och läpparna. Det kan ge en mer fyllig och ungdomlig ansiktskontur.
 4. Förbättring av hudens elasticitet: Behandlingen kan också hjälpa till att förbättra hudens elasticitet och fasthet.
 5. Ärrbehandling: Cellox 20 kan användas för att förbättra utseendet på ärr, inklusive akneärr eller ärr från tidigare skador.

Det är viktigt att notera att Cellox 20-behandlingar bör utföras av kvalificerade och erfarna medicinska eller kosmetiska specialister. Resultaten kan vara temporära, och det kan krävas upprepade behandlingar för att bibehålla de önskade effekterna.

Ge din hud de bästa förutsättningarna till hudföryngring

För bästa resultat är det bra att använda aktiva antirynkkrämer dagligen för att strama upp huden och förhindra att den torkar ut. Om huden blir torr kommer den att åldras snabbare. Det är därför bra att dra ned på alkohol och rökning eftersom det är två bovar som kommer göra att din hud åldras.

Det är även bra att undvika solen eftersom UV-strålarna förstör hudens elasticitet och gör att den börjar hänga (till exempel slapp hud på halsen). Om du vill vistas mycket i solen är det bra att använda en solkräm för ansikte med hög solskyddsfaktor. Det kommer inte hjälpa helt men det fördröjer solens påverkan.

css.php