Bästa ögonkrämen 2020

Av | februari 7, 2019

Ögonen sägs vara fönstret till vår själ. Det är även de som vi tittar mest på när vi möter en okänd person. Det är därför viktig att titta sig noga i spegeln och fundera på vad är det dina ögon säger om dig? Det är av största vikt att vårt kroppsspråk inte skickar fel signaler då det kan orsaka mycket oönskade problem i arbetslivet. I den här artikeln hittar du bästa ögonkrämen för att lyfta fram dig själv.

Men hur ska du göra om du har mörka ringar, påsar eller osmickrande rynkor runt dina ögon? Det finns idag många lösningar på dina problem men en riktigt bra ögonkräm är essentiellt för att du ska bli kvitt problemen. Vi har därför listat de fem bästa ögonkrämerna på marknaden 2020.

Ögonkrämen som kammade hem titeln årets bästa ögonkräm blev Filorgas
Eyes-Absolute
. Du kommer redan efter en användning se hur mörka ringar och rynkor försvinner. Det är en snabbverkande ögonkräm som levererar ögon att avundas.

Bäst i test ögonkräm

Vi har testat ett trettiotal ögonkrämer under en månad på olika testpersoner och kommit fram till fem ögonkrämer som levererar fantastiska resultat. Gå direkt till det omdöme du vill läsa, genom att klicka på länken nedan eller läs vidare för att se hela köpguiden.

Året bästa ögonkräm
Bästa ögonkrämen för torr hud
Bästa ögonkrämen för 50+
Bästa ögonkrämen mot mörka ringar
Bästa ögonkrämen mot ålderstecken

Våra toppval av ögonkrämer

Årets bästa ögonkräm
Eyes-Absolute från Filorga

En multiarbetande anti-ageing ögonkräm som ger resultat från första stund. Med denna ögonkräm i ditt artilleri kommer du inte ha några fler problem med ålderstecken runt ögonen. Ögonkrämen har en så kallad cool touch applikator vilket ger en kylande och lugnade effekt på huden när du applicerar krämen. Den reducerar svullnader och masserar in krämen i den känsliga huden runt ögonen.
Ögonkrämen innehåller ljusreflekterande ämnen vilket ger dina ögon en ny lyster och gör att svarta ringar blir ett minne blott.

Vad får jag för resultat av ögonkrämen?

 • Mörka ringar kommer inte vara ett problem längre
 • Snabbarbetande vilket gör att ålderstecken som svullnad och rynkor minskar märkbart efter en användning
 • Ger dina ögon en ny ungdomlig lyster

För vem passar ögonkrämen?
Den passar alla hudtyper som vill bli kvitt ålderstecken.

Hur ska ögonkrämen användas?
Massera in ögonkrämen med runda cirkelrörelser med början i ögats inre och arbeta försiktigt utåt. Använd dagligen för bästa resultat.

Pris: 755 kr

Bästa ögonkrämen för torr hud
All About Eyes Rich från Clinique

En ögonkräm som kommer att få din torra hud att andas igen. Denna fuktboostande ögonkräm tar även bort mörka ringar, svullnader och fina linjer. Du får både en snabb och långvarig effekt tack vare de botaniska ingredienser som ögonkrämen innehåller. Hudens fukthetsbarriär stimuleras vilket gör att din hud får bättre motståndskraft mot torr utomhusluft som är vanligt vintertid.

Vad får jag för resultat av ögonkrämen?

 • Din hud blir ordentligt återfuktad och får bättre motståndskraft mot torr luft
 • mörka ringar och svullnader försvinner på en gång
 • hudens kollagenproduktion stimuleras vilket gör att huden blir fastare och rynkor försvinner

För vem passar ögonkrämen?
Den passar dig med normal hy som är i behov av fukt.

Hur ska ögonkrämen användas?
Använd dagligen på rengjord hud. Massera in med hjälp av små cirkelrörelser för bästa resultat.

Pris: 355 kr

Bästa ögonkrämen för kvinnor 50+
Super Restorative Total Eye Concentrate från Clarins

En ögonkräm framarbetad specifikt efter kvinnors behov vid 50+. När vi blir äldre påverkas huden av hormonella förändringar som gör den slappare, tunnare och skörare. Clarins har framarbetat denna ögonkräm för att hjälpa huden återfå sin ungdomliga friskhet igenom att tillföra ämnen som stimulerar huden på djupet.
Efter endast en användning kommer du märka hur din hud får en silkeslen känsla och en ny ungdomlig lyster.

Vad får jag för resultat av ögonkrämen?

 • Ålderstecken som rynkor och slapphet försvinner
 • Huden får rikligt med fukt och du lämnas med en silkeslen känsla hela dagen
 • omedelbara resultat och huden stimuleras på djupet

För vem passar ögonkrämen?
Den passar mogen hy i behov av uppstramning.

Hur ska ögonkrämen användas?
Använd morgon och kväll på rengjord hud. Värm en liten mängd ögonkräm mellan fingertopparna och applicera försiktigt från inre delen av ögat, arbeta sedan utåt i små cirkelrörelser för bästa resultat.

Pris: 505 kr

Bästa ögonkrämen mot mörka ringar
Eye Contour från Clarins

En lättviktig och dryg ögonkräm som kommer till rätta med mörka ringar, påsar och svullnader. Dina ögon ser omedelbart piggare och gladare ut. Använd på morgonen för bästa resultat men du kan även förstärka resultatet igenom att applicera lite extra ovanpå sminket när som helst du behöver. Innehåller en lugnade formula vilket gör att den passar även dig med känsliga ögon.

Vad får jag för resultat av ögonkrämen?

 • ljusar upp huden vilket gör att mörka ringer inte är ett problem längre
 • påsar och svullnader försvinner
 • Du återfår dina unga och pigga ögon från ungdomsåren

För vem passar ögonkrämen?
Den passar dig med normal hud i behov av fukt och lyster. Även du med känslig hud kan använda denna ögonkräm.

Hur ska ögonkrämen användas?
Använd dagligen närhelst du behöver. Du kan använda krämen innan och även efter att du lagt på din makeup.

Pris: 325 kr

Bästa ögonkrämen mot ålderstecken
Future Solution LX från Shiseido

Efter 7 års forskning har Shiseido levererat denna kraftfulla ögonkräm som ger omedelbara resultat. Ögonkrämen arbetar på DNA-nivå och stimulerar huden att föryngra sig. Man brukar säga att dyrare krämer inte nödvändigtvis är bättre men i detta fall kommer du få pang-effekt av denna ögonkräm som befinner sig i premiumsegmentet. Så om du vill lyxa till det lite och samtidigt få fantastiska resultat är detta krämen för dig.

Denna ögonkräm kan även användas runt läpparna för att få dem extra fylliga och samtidigt släta ut rynkor.

Vad får jag för resultat av ögonkrämen?

 • Ålderstecken som rynkor, mörka ringar och svullnad kommer inte vara något problem längre
 • Ökar hudens naturliga skydd mot yttre påfrestningar som exempelvis sol och torr luft
 • Din hud får fukt och känns silkeslen hela dagen

För vem passar ögonkrämen?
Den passar alla hudtyper i behov av lite extra fasthet.

Hur ska ögonkrämen användas?
Använd morgon och kväll på torr och ren hud. Applicera försiktigt med hjälp av fingertopparna på den känsliga huden runt ögat.

Pris: 1545 kr

Hur kom ni fram till bästa ögonkrämen?

Vi valde att kolla på de 30 mest sålda ögonkrämerna på marknaden. Dessa ögonkrämer lät vi sedan ett antal testpersoner använda under en månad. Testpersonerna var både kvinnor och män i olika åldrar. De fick dokumentera hur de upplevde krämerna. Vi kollade efter hur bra de var mot ålderstecken (mörka ringar, svullnad och rynkor), om huden kändes återfuktad och hur snabbt ögonkrämen gav resultat.

Hur finnar jag den bästa ögonkrämen för mig?

Det första du behöver fundera på är vad du har för problem som du vill komma till rätta med? Är dina ögon svullna, torra, irriterade eller har du mörka ringar? Sedan är det även din ålder som kan ha en viss påverkan.

Bästa ögonkrämen när du är 20+
När vi är runt 20 behöver din hud endast fukt för att må bra och se fräsch ut. Om du har exempelvis mörka ringar räcker det att du väljer en kräm som rättar till mörka ringar och ger fukt. Du behöver inte använda produkter med anti-age egenskaper.

Bästa ögonkrämen 30+
Nu börjar det bli dags att stötta huden med ögonkrämer som har en lite uppstramande effekt. Din hud är oftast ung och fräsch men lite fina linjer brukar nu börja leta sig fram. Använd en ögonkräm som ger fukt men även har lite anti-age egenskaper.

Bästa ögonkrämen vid 40+
Börja nu använda ögonkrämer med lite starkare anti-age effekt. Det du kan kolla efter är att krämen är avsedd för mogen hy. Du kan även utläsa i beskrivningen att de ger extra mycket uppstramande effekt. Då är det en bra kräm för dig.

Bästa ögonkrämen för 50+
Din hud genomgår nu hormonella förändringar som gör den skörare, slappare och tunnare. Din hud behöver nu mycket fukt men även en kräm som kommer till rätta med de hormonella förändringar som din hud genomgår.

Vad gör jag om den bästa ögonkrämen inte ger tillräckliga resultat?

Om du upplever att din ögonkräm inte kommer till rätta med påsarna under ögonen eller om du har ett event du vill se extra fräsch ut till då kan du komplettera ögonkrämen med en ögonmask. Det som gör ögonmasker så effektiva är att de innehåller en högre mängd av de aktiva ämnen som finns i ögonkrämer.

Andra intressanta artiklar inom anti-age

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *