Få bort rynkor under ögonen

Av | augusti 20, 2018

Rynkor under ögonen

Rynkor under ögonen är ofta något som förknippas med åldrande och dålig livsstil vilket gör att de för det mesta upplevs negativt. Rynkor runt ögonen beror på att huden åldras och förlorar sin elasticitet. Huden kan även få pigmentfläckar och större porer när den åldras.

Att ha rynkor vid sidan av ögonen kan många gånger bli charmigt eftersom de kan ses som ett glädjetecken. Men när vi börjar få rynkor på fel ställen kan det istället bli ett problem eftersom rynkorna kan ge fel budskap via kroppsspråket. Vi har därför valt att dela med oss av våra två bästa tips för att få bort rynkor under ögonen.

Med antirynkkräm får du bort rynkor under ögonen

Det bästa sättet att bli kvitt oönskade rynkor under ögonen är att använda återfuktande antirynkkrämer som är anpassade för ögon. Undvik att torka ut huden runt ögonen eftersom det gör att fler rynkor uppstår. Det är därför  även bra att använda solglasögon på sommaren för att minska solens påfrestning på huden. Huden runt ögon är tunnare än på resten av kroppen vilket gör den extra känslig för uttorkande medel och solens strålar.

En omtyckt kräm som hjälpt många med rynkor under ögonen är AGE The Eye and Lip Cream från Bioline. Krämen minskar inte endast antalet rynkor under ögonen utan ger även en härlig lyster som får dig att se piggare ut. Ögonen känns återfuktade och det finns ett UV- skydd som gör att du inte behöver bekymra dig för solen vintertid. Du bör dock alltid använda solskydd på vår och sommar för att minska solens påfrestning på huden.

Sminka bort rynkor under ögonen och få pigga ögon

Ett tips som ofta går förlorat men som fungerat under lång tid är att sminka bort rynkor under ögonen. Du kan då få dina trötta ögon att se unga och fräscha ut på nolltid. Det du börjar med är att applicera en kräm som tar bort mörka ringar och rynkor under ögonen. En kräm som är att rekommendera är The Cure Sheer Eye från Bissé eftersom den även har lite färg som gör att huden får en jämn ton och extra fräsch lyster. Du får även en frisk känsla runt ögonen.

Sedan går du vidare till att lägga på en highlighter som exempelvis Supreme Illuminator från SENSAI. Den duttar du på i ögats insida och längst med ögonbenet, precis under ögonbrynet. Det gör att ögonen känns öppna och fräscha.

Sedan går du på sista steget och lägger en lite mörkare ögonskugga längst med ögonfransarna på ögonlocket samt halva yttre nedre fransraden. Du kan nu lägga på din maskara som vanligt och möta dagen med ett par riktigt fräscha ögon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *